• Conţinut similar

    • Nelu Z
      de Nelu Z
       
      PARALIA- KATERINI
       
      Dupa cum v-am spus in topicul anterior, urmatorul nostru obiectiv dupa vizitarea Salonicului a fost Paralia Katerini.
      Vroiam sa profitam de vremea inca buna si de apa calda a marii.
      Intarziind pana dupa amiaza cu vizitarea Salonicului, am mers tinta spre camping Kristi, din Paralia.
      Acolo surpriza: am aflat ca fiind sfarsit de sezon mai erau in camping doar cateva echipaje care urmau si ele sa paraseasca campingul a 2-a zi.
      In drumul spre camping, de-a lungul falezei vazusem citeva locuri Free camping, unde erau grupuri de rulote/autorulote. Mie mi-a atras atentia un loc langa port Katerini, sotiei un loc unde era o singura autorulota, dar plasata pe un teren de langa restaurant, cu toaleta, apa, aproape de plaja etc. Daca aveam si curent era aproape ca in camping.
      Autorulota era a unui sirb, am incercat sa comunic cu el , dar el vorbea doar sirbeste si ceva ruseste. Pina la urma am aflat de la el ce ma interesa, "net problema" cu parcarea acolo, "voda"  si " tualet" peste drum, " plaj" la liber.
      Dupa ce m-am instalat, am aflat de la el, ca stia si 2 cuvinte romanesti tuica si vin. El m-a servit cu o tuica de-a lor iar eu l-am servit cu un vin de Murfatlar.... si am vorbi cu el de am facut febra musculara.
      Ce mai, cu una cu alta, ne-a prins noaptea.
      Campati fiind in acea locatie ne-am satisfacut poftele, am facut baie, plaja, ne-am plimbat cu bicicletele pe faleza si multe altele. Ei... si daca am vazut ca incep sa stringa si sezlongurile de pe plaja, am zis ca este timpul sa ne vedem de drum, desi vremea era inca buna si apa calda ca la Mamaia in plin sezon.
      Apropo de Mamaia, plaja, intrarea in apa, nisipul, seamana destul de mult cu ce avem la Mamaia, dar mult mai curat si mai civilizat totul. Probabil de aceea la Paralia vin foarte multi romani.
      Cam atat cu povestitul, las imaginile sa vorbeasca in locul meu:
       
       

       

       


       

       
      Urmatorul obiectiv METEORA
       
    • Nelu Z
      de Nelu Z
      SALONIC (Thessaloniki) - GRECIA
       
      Din cauza lipsei timpului v-am ramas dator cu continuarea concediului de anul trecut..
      Acum ca este vremea asta, cum se spune de numarat banii si de facut copii ..... ce aveam de facut ?
      Copii i-am facut, au crescut mari, acum fiind la varsta sa faca ei copii, banii acum se numara automat, asa ca ... hopa pe FORUM.
       
      Harta traseului parcurs(dus-intors) am postat-o in Camping Ouranoupoli Grecia, dar deoarece a trecut mult timp o pun din nou si va reamintesc cateva obiective ale traseului.
       

       
      Iesirea din tara am facut-o pe la Vama Veche. In Bulgaria am campat la Saint George Resort, de unde am vizitat Cap Kaliakra, Balcic-ul, Nisipurile de Aur(vezi postare).
      Am continuat traseul spre Grecia prin Makaza, am campat in Camping Fanari (vezi postare), la Ouranoupouli pentru croaziera de la Muntele Athos (vezi postare) si urmatorul obiectiv a fost cel care face obiectul postarii de fata, SALONIC-ul.
      Traseul ales nu a mai fost cel de-a lungul coastei, pe care venisem, a fost cel de mai jos:
       

       
       
       Drumul desi unul secundar, a fost unul relativ bun, nu ca cel de pe coasta, ci unul montan, dar cu peisaje superbe.
       

       
      Solutia aleasa pentru vizitarea orasului(din lipsa de timp) a fost parcarea masinii si a rulotei intr-un Free Parkink de la intrarea in oras, luat autobuzul pana in centru (Turnul Alb), si de acolo Buss-ul Hop and Hop.
      Despre Salonic citisem si auzisem cate ceva, dar cu totul altceva este cand vezi cu ochii tai.
      Culorile predominante in oras sunt rosu, galben, albastru, din acest punct de vedere parca eram in Romania.
      Credeam ca Bucurestiul este cel mai aglomerat oras, dar Salonicul il intrece cu mult.
      Dezvoltandu-se mult peste posibilitati a crescut de la mare spre coline, cu strazi inguste unde greu trec 2 masini una pe langa cealalta, asa ca m-am felicitat ca n-am intrat cu rulota in oras.
      Mijlocul de transport predominant aici, este scuterul. N-am vazut in viata mea atatea motoscutere si motociclete in circulatie.
      Ca si comparatie, sunt cam cum sunt biciclistii in Olanda sau Danemarca.
       

       



       
      Placut impresionati, dar si obositi, ne-am intors in parcare, ne-am recuperat rulota si am pornit spre Paralia, urmatorul nostru obiectiv.
       
       
       
    • Lucian Pop
      de Lucian Pop
      Salutare colegi rulotisti,
      Zilele urmatoare planuiesc sa ma duc la Vadu. Nu am mai fost de ceva timp si as avea întrebări ptr cei care au fost anul acesta. 
       
      1. Se mai poate campa in spatele dunei fara amenda? 
      2. Semnalul vodafone/orange 4g este bun? Te poti uita la un film?
      3. Am vazut cateva locuri interesante in zona vadu. As vrea sa aflu si parerea voastra despre aceste locuri. 
      4. Exista vreun loc unde sa fie sursa de apa aproape? izvor, fantana, pompa? 
      5. Se poate lua apa din Satul Vadu? Stiu izvorul din Corbu, dar este cam departe
      6. Este permisa camparea pe portiunea dintre lacul sinoe si mare? 
    • Onisor Cristian
      de Onisor Cristian
      Salutare dragi rulotisti,  
      asa cum am spus, nu am un talent deosebit la a-mi scrie amintirile, dar macar cateva cuvinte le voi adauga si eu aici.
      In primul rand vreau sa le multumesc pentru sfaturi tuturor. De la fiecare dintre voi care ati incercat macar sa ma ajutati cu un sfat sau o vorba buna am luat cate ceva.
      Concediul asta a fost un adevarat maraton pentru mine si familie. Sotia si-a dorit foarte mult sa vizitam cat mai mult, iar asta s-a transformat intr-un maraton aproape in fiecare zi. Copiii au fost eroii mei, au rezistat fiecarei provocari intr-un mod neasteptat pentru mine, avand in vedere ca fetita care este si cea mai mica, are 1 an si 4 luni, iar baietii unul de 11 ani, iar celalalt de 8.
      Am vizitat Brescia, Milano(din care nu am inteles nimic), Torino care este foarte frumos si merita mai multa atentie, adica vreo 3-4 zile, iar in Venetia am fost de doua ori(la solicitarea sotiei, atasat 2 poze cu apusul inainte de a pleca din parcarea Tronchetto). 
      Concluzia mea este ca merita vizitate mai pe indelete. Sa nu intelegeti gresit, nu am vrut sa spun nimic rau de dorinta sotiei, doar cred ca a fost putin cam mult, mai ales ca am plecat direct de la munca si eram deja intr-o stare de oboseala.
      Legat de rulote, pentru ca nu pot sa evit subiectul, m-am convins inca o data ca ar fi mai mult decat utila o casa pe roti.  Peste tot pe unde am umblat am vazut rulote si autorulote, cu alte cuvinte, vreau si eu, dar mai este o vorba... ai grija ce-ti doresti, ca s-ar putea sa se intample... Zilele astea m-am tot gandit ce ar fi mai bine si nu ma pot hotara catre ce sa-mi indrept atentia, sa fie catre rulota, sa fie catre autorulota... sufletul merge catre autorulota, bugetul catre rulota, cei drept si din ratiuni de manevrabilitate imi doresc autorulota, dar din nou, daca ma gandesc la costuri de intretinere, rulota ar fi castigatoare.   Grea decizie, greu si cu banii 
       
      Una peste alta, am facut un total de aproape 4500 de km, masina s-a comportat impecabil, cred ca daca nu trebuia sa plec din Brescia in toate directiile si as fi avut posibilitatea sa ma campez, costurile erau mai mici.
       
      Acum, la sfarsitul postarii, va rog sa-mi impartasiti din vastele voastre cunostinte, la ce trebuie sa fiu atent in cazul unei rulote sau autorulote, ce trebuie sa verific, sau ce trebuie sa am in vedere(in afara de buget sau alte detalii legate de bani).  
       
      Multumesc.


    • Radu Ghita
      de Radu Ghita

       
      Am hotarat sa fac o iesire  in ultimul sfarsit de saptamana din martie, anul acesta. Locatia aleasa este Zabala, la 6 km de orasul Covasna. 
      Locul, amenajat pentru camping, este in administrarea primariei si este prevazut cu tot ce trebuie pentru campare. Cred ca nu va trebui sa platim nicio taxa, am fost anul trecut in septembrie si nu ne-a deranjat nimeni. Acces usor, peisaj extrem de frumos, oameni prietenosi. Pentru apa apelam la localnici. Pentru gratar mergem pregatiti cu carbuni. Pentru un foc mic, in fata rulotei, culegem lemne din padure.
       
      Cine doreste sa ni se alature este primit cu drag!
      Zabala.docx
  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.