Conecteaza-te pentru a te abona
Urmăritori
0
1 postare în acest subiect de discuţie despre Camping Dorul Pescarului
Camping Dorul Pescarului
Conecteaza-te pentru a te abona
Urmăritori
0
-
-
Conţinut similar
-
de Dascalescu Constantin
Va salut.
Sunt Constantin si trec direct la subiect. Vreau sa fac un camping in zona Sibiului. Am fost pana acum in camping-uri atat in afara tarii cat si in Romania, ca turist/vizitator.
Sunt lucruri care pot fi imbunatatite peste tot, pe majoritatea le stiu, dar niciodata nu detii toata informatia. Acum in toamna trebuie sa nivelam terenul pentru ca in primavara sa avem baza de lucru pentru infrastructura informatica si utilitara.
Voi spune pe scurt ce stiu de pe acum ca voi face si va rog pe voi sa ma trageti de urechi daca ceva nu e ok sau sa va dati cu parerea, alte idei etc.
Locatia: Judet Sibiu, aprox 25 km de oras, la multe , cu acces din drumul national Sibiu- Valcea. Zona superba, montana, impadurita .
Suprafata disponibila aprox 10.000mp din care vrem sa amenajam pt inceput(primul an) min 5000mp( dar infrastructura va fi pregatita de acum si pt restul).
Subiecte cheie!!!!
1 Trebuie sa fie un camping digitalizat
2 Spatiile de acomodare vor fi bine delimitate ca alveole separate cu urmatoarele caracteristici:
Alveola masina+ rulota: lungime 13m, latime 7 m, suprafata totala aprox 91mp. Aceste alveole vor fi cu intrare si iesire directa pe calea de rulare interioara, adica fara a fi necesare alte manevre de parcare. Alveola va avea traseul anvelopelor fundat si la nivel astfel incat calarea rulotei sa fie rapida si sigura.Restul suprafetei cu iarba verde . Delimitarea alveolelor in laterale se face cu gard viu la inaltimea de 120-140cm. Fiecare Alveola va fi dotata cu masa si doua bancute din lemn .
In aceasta configurare reies la primul calcul un numar de 9 alveole.
Alveola Autorulota: Lungime 9m , latime 7m. Vor fi pozitionate radial catre limita de proprietate cu intrare directa din calea de rulare interioara dar iesirea din alveola se va face prin mars arriere. Mobilare cu masa si bancutele din lemn. Acest tip de alveola va avea 3 laturi inchise cu gard viu la inaltime 120-140cm.
Din calcule reies 12 alveole.
Alveole cort: dimensiuni aprox 7mX7m, adica undeva la 50mp, plus minus cativa m in functie de teren. Aveste alveole vor fi inchise pe toate laturile cu gard verde accesul facandu-se pe alei pietonale si apoi la fiecare alveola prin portita. Am gandit aceasta masura mai ales pt animalele de companie. Masina aferenta cortului va avea loc de parcare la maxim 20m distanta de alveola, dar acolo va fi doar parcare. Nu se va putea intra cu masina pana la alveolele pt corturi.
Astfel din planuri reies aproximativ 30 alveole de corturi.
Caile de circulatie interioara vor fi de fapt o alee centrala in forma ovala( ca pista de alergare de la un stadion) cu latimea de 7 m. Dupa verificarile mele latimea este suficienta pt gararea/intrarea in alveola directa a rulotei. La plecare, masina ce tracteaza rulota iese direct in cealalta latura a #stadionului#.
Zona de corturi va fi separata de cea de rulote si de cea de autorulote.
Va fi amenajata o zona de aprox 300mp ingradita cu gard de plasa de minim 1, 7m inaltime pentru animalele de companie. Aceasta zona va fi intr-un colt al campingului astfel incat proprietarii de animale de companie , cand doresc, sa poata lua o pauza de la grija catelului.
Sub aspectul animalelor de companie , alveolele de rulote si autorulote vor fi echipate cu garduri amovibile care pot fi actionate de vizitatori pentru a putea lasa animalul de companie fara lesa, in interiorul alveolei.
Nu se va permite in interiorul alveolelor Gratarul, sau focul de tabara , focul de plictiseala, etc. Pentru aceste activitati vor fi amenajate gratare fixe, din partea campingului, intr-o zona aflata la capatul opus alveolelor.
Toaletele vor fi separate de lavoare( zona de pt igiena personala). Dusurile vor avea antecamera cu banca pentru echipare/ dezechipare. Vor fi 10 toalete, 10 dusuri, 10 lavoare..
Va fi amenajata o constructie deschisa de aprox180mp ca loc de socializare, luat masa , cafea , ceva automate pt sucuri etc..
Deoarece pe o parte a terenului trece un rau de munte, malul va fi amenajat pt acces facil sau ca zona de relazare( este rau de munte de max 50cm adancime).
Tot campingul va fi ingradit cu inaltimea de 2 m plus gard special in exterior pt Mos Martin.
INfrastructura :
- wireless de calitate ( va fi gratuit)
Iluminat led inteligent/interactiv ( la cel mai inalt standard)
Masini de spalat haine si uscator haine. ( taxabil)
Curent si racord apa in fiecare alveola de rulote autorulote( taxabil)
Curent in fiecare alveola de cort( taxabil)
Guri de deversare rezerve toalete ( cel putin 3 puncte/ guri, sau daca finantele permit, cate una la fiecare doua alveole). Aici as avea mare nevoie de ceva sfaturi.
Fiecare alveola va avea iluminat propriu( intensitate redusa, directionat si gandit astfel incat sa nu ilumineze deloc alveola vecina)
Fiecare alveola va avea buton de emergenta( de meserie sunt pompier)
La receptie va fi echipat un punct de prim ajutor care va include in mod obligatoriu si un defibrilator semi automat, set insulina, etc. Omul de la receptie va sti sa le foloseasca.
Vreau sa evidentiez ca se va simti grija pentru client, respectul necesar, dar acest lucru va fi impus tuturor: Muzica, indiferent de genul ei nu trebuie sa deranjeze vecinul, animalul meu de companie nu este ok sa urle noaptea la luna, etc...( vor fi instalate DB metre si respectarea programului de liniste va fi o prioritate pentru camping)
Toate utilitatile care am spus ca vor fi taxabile vor fi si contorizate. Adica platesti curent cat consumi. Apa, la fel. Masina de spalat, etc. Singurele servicii gratuite vor fi Internetul si fosa septica. Preturile vor fi omenesti, atat la cazare cat si la servicii suplimentare.
In ce va consta digitalizarea?
Dezvoltam acum o aplicatie prin care sa poti achizitiona cazarea asa cum faci cu niste bilete la un concert. Sa vezi pe telefon care alveole sunt disponibile, sa poti alege alveola, sa poti plati online prin telefon si sa primesti un cod QR care iti da acces indiferent de ora de sosire. Prin aceeasi aplicatie poti achizitiona toate serviciile din interiorul camping-ului( curent, apa, masina de spalat). Bineinteles ca va exista si receptioner pentru cei reticenti la digitalizare.
Practic se doreste ca un turist sa se poata instala si la ora 12 noaptea si contactul cu receptionerul sa nu fie neaparat necesar.
La ora asta am ramas in pauza de cuvinte.
Va rog sa raspundeti cu un feedback la idee si de asemenea va rog sa ma ajutati cu preturi orientative.
Noi nu ne dorim sa amortizam investitia in primii 3 ani, deci nu sa punem bani deoparte. In urmatorul an de functionare vrem sa operationalizam si restul terenului, deci reinvestim tot.
Urgenta acum este ca peste max 2 saptamani trebuie sa bagam buldozerul in actiune si pe langa ideiile noastre, sigur mai sunt aspecte ce trebuiesc avute in vedere.
Va urez o zi frumoasa!
Constantin.
-
de Fejer Antal
Am nevoie de sfaturi de la cei priceputi. Am o rulota Hobby 430T din 1990, iar un prieten a adus acum din Germania un Dethleffs din 1991 cred ca de 5, 30 m. Intrebarea este daca merita sa vand rulota mea si sa o cumpar pe a lui.
Ca dotari sunt la fel, mai putin Dethleffs-ul care nu are wc, ; are doar cabina dus. Nu are panou solar, cort si cupla antibalans.
In rest ambele sunt in aceeasi stare tehnica.
Pe mine ma atrage dimensiunea mai mare a rulotei Dethllefs.
Va rog sa ma ajutati cu sfaturi si cu pareri.
Multumesc.
Cu stima.
-
de Kinga
Buna ,
Dupa cum mentionam si in prezentarea de membru nou, dorim sa achzitionam prima noastra rulota. Ne-am documentat si noi putin, am citit pareri, pana acum din cate am vazut, majoritatea dintre voi recomandati rulotele europene, nu cele englezesti. In tara am vizitat doua parcuri de rulote pana acum, cel de la Oradea si cel din Cluj, plus inca 2 vanzatori particulari, dar nu am gasit nimic care sa ne convinga ca isi merita banii. Am mai gasit pe net cateva parcuri "mai aproape de noi", unul in Timisoara ( din cate am vazut au doar rulote englezesti, allkrisautomobile se numeste ) si doua in Targul Secuiesc ( Parc Rulote Ask Caravans si Rulotepark ) . Intrebarea mea este daca, din ce stiti voi, se merita o deplasare in aceste locatii sau sa ne reorientam spre altceva? Mentionez ca luam in calcul si o deplasare in Olanda ( drumul, masa, cazarea ne-ar fi asigurate ), dar ceea ce ne tine in loc ar fi costurile aducerii rulotei in tara.
-
de Catalin Visan
Intentionez sa fac un tur prin Bucovina si Maramures cu sefa mare, sefa mica ( 9 ani ) si mofturosul (16 ani ), asa ca a trebuit sa mai adaug in traseu si ceva pentru copii. Va rog sa-mi sugerati locatii si obiective turistice dar si daca este ceva de evitat, ori drumuri de ocolit. Va multumesc cu prietenie. https://docs.google.com/spreadsheets/d/17wk_apxfP09Ybc02kXwj0B3EsX1ctgkNDoU9vzr7ZWo/edit#gid=0
-
-
Activi pe această pagină 0 membri
Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.