-
-
Conţinut similar
-
de NRLaurentiu
Salutare, colegi!
Revenit din micro-concediul cu rulota petrecut la Corbu (urmeaza o minirecenzie a campingului Teepee), am verificat on-line trecerile peste podul de la Fetesti. Cele doua treceri au fost platite in avans pentru auto (cu nr. de inmatriculare al lui). Ieri era verificat doar drumul spre Constanta ca fiind platit, intoarcerea era detectata dar figura ca neplatita. Azi apare si intoarcerea ca fiind platita. Insa a ramas ca neachitata taxa pentru rulota la dus (a fost detectata la dus, la intoarcere nu a detectat-o). Precizez ca stiu prevederile in care se specifica ca un vehicul este considerat si ansamblul dintre auto+(semi)remorca.
Intrebare: s-a mai lovit cineva de aceasta situatie? Se actualizeaza mai tarziu si este eliminata din sistem detectia remorcii?
-
de Alin Mihaila
Daca tot e pandemie, am zis să facem un upgrade la ansamblu, astfel ne despartim de Duster-ul nostru care ne-a plimbat, fara sa ne dezamageasca, prin multe locuri frumoase. Si pentru ca am fost extrem de multumiti de performantele lui, am trecut la noul Duster .
Așadar, se vinde Dacia Duster 4WD, Norma Poluare Euro 5 , Cutie Manuala 6+1 Viteze , MOTORIZARE 1.5 diesel 110 CP, an 2010. Ca si dotări: aer conditionat, carlig de remorcare (evident), jante aluminiu, geamuri electrice fata, proiectoare, oglinzi electrice incalzite. Masina este service-ata in Mioveni, are carte de intretinere completata (ulei utilizat Liqui Moly 5w-30 schimbat la fiecare 10.000 km), distributie si inlocuit ulei transmisie la 180.000 km, placute frana inlocuite la 170.000 km, acumulator inlocuit la 160.000 km. Absolut totul funcționează. Pretul este de 6300 euro negociabil. (0748124289)
-
de Alin Opran
Salut tuturor,
Dupa ce am vandut ultima rulota din dotare in februarie la plecarea din Romania, a venit vremea sa-mi iau "ceva" din nou aici in Irlanda. Am cochetat cu ideea de rulota dar aici in Dublin problema parcarii este mai spinoasa, chiar daca o parchezi pe proprietatea ta din fara casei. Tot cautand pe net m-am gandit ca poate ar fi mai indicat un camper, am vazut ca aici se poarta mai mult ca rulota
Acum cca o saptamana m-am decis sa merg pe ideea de camper astfel ca am inceput sa caut. Pentru acest lucru am batut cu drumuri o jumatate de tara, inclusiv in Irlanda de nord care este defapt UK. Destul de ieftine dar trebuie achitata taxa de import, CVRT (ITP de autorulote/comerciale), taxa drum, etc. Te duce la niste banuti destul de multi si timp pierdut.
Dupa multe campere vazute am dat de cel care mi-a facut cu ochiul, un model Fiat din 1991, carosat Dethleffs, motor 2.5 diesel, 5 viteze, 5 locuri de dormit si 6 pe scaune (cu centuri de siguranta). Factor important la decizie a fost ca este cu volan normal pe stanga (ca in toata Europa) putand sa circul cu el in IRL si UK fara probleme. Culmea este ca l-am gasit la doar 9 km de unde stau
Proprietarul il are din 2009, fiind al doilea. Nu a fost foarte ingrijit, necesita multa munca de curatenie in el in schimb este bine inchegat, nu are infiltratii/lovituri/lipsuri. Un camper sanatos bun de luat la plimbare.
Din dotari pot enumera pe cele clasice:
- Truma model 3002 cu vent pe 12V, lipsa tija pentru robinetul de gaz
- Frigider de 88l
- Boiler Truma 15l pe gaz
- Baie cu wc cu flush electric si cadita dus
- 2 butelii mari
- a doua baterie de 12v/120Ah cu invertor de 300w
- aragaz cu 2 ochiuri
- marchiza omnistore de 3m
- inmatriculat in Irlanda
Ca minusuri as putea spune ca este geamul de pe partea stanga, a fost spart iar proprietarul l-a inlocuit cu un plexiglass transparent montat fix . Cred ca voi cauta modelul de geam pentru a-l inlocui.
Mai jos pozele facute in momentul vizionarii acestuia, vor urma altele dupa ce il voi pune la punct
-
de Alin Opran
Deoarece urmeaza sa ma mut din tara (prietenii stiu de ce) am decis sa scot la vanzare masina sotiei (cu care defapt merg eu).
Deci se vinde Hyundai i20 1.1 CRDI, euro5.
Fabricatie aprilie 2013
Hyundai i20 provenienta RO, proprietar in acte.
Toate reviziile la reprezentanta Hyundai, ultima la 95.000.
Motorizare 1.1 CRDI/75 CP, consum mic, Euro5
6 viteze
Jante aliaj after market
Cauciucuri iarna rulate un sezon, in garantie
Masina de familie, rulata in fiecare zi la serviciu, de nefumatori
VIN: NLHBA51PADZ189957
Emisii CO2: 99 g/km
Singurul defecte este parbrizul fisurat in partea din stanga sus.
Pret 5.250 euro, negociabil
Tel: 0736.001699
-
de Radu Ghita
Poate stiati, poate nu!
Cum şi când se restituie taxa de primă înmatriculare?
Procedura a fost publicată recent în Monitorul Oficial 2 ianuarie 2018.
Cererile pentru restituirea banilor se pot depune până pe 31 august 2018
În ultimele zile ale anului trecut au fost publicate mai multe acte normative printre care şi procedura de restituire a taxei de primă înmatriculare.
Fac obiectul restituirii următoarele sume plătite bugetului:
a) taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificări ulterioare;
b) taxa pe poluare pentru autovehicule, prevăzută de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 50/2008 pentru instituirea taxei pe poluare pentru autovehicule;
c) taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, prevăzută de Legea nr. 9/2012 privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule;
d) timbrul de mediu pentru autovehicule, prevăzut de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule;
e) dobânzile aferente sumelor de restituit;
Cum se face în mod practic, restituirea?
Restituirea taxei se face ca urmare a unei cereri depuse de contribuabilul interesat la organul fiscal la care este arondat.
De reţinut: formatul cererii este reglementat de OMFP nr. 1762/2017, arată HotNews.ro.
Cererea trebuie să fie însoţită de următoarele documente:
Dovadă de achitare a taxei, cum ar fi chitanţă fiscală sau extrasul de cont, în original sau în copie.
Cartea de identitate şi certificatul de înmatriculare pentru autoturismul respectiv din care să rezulte calitatea de actual sau fost proprietar al autoturismului. Acestea se anexează în copie.
Notă: Dacă s-a pierdut documentul ce atesta plata, prezentul ordin aduce o procedură de identificare a plăţilor pe care o urmăreşte autoritatea fiscală. În cazul restituirii taxei de primă înmatriculare pentru achiziţiile finanţate prin contracte de leasing, dreptul la restituire îl are utilizatorul ce a achiziţionat autoturismul şi nu societatea de leasing ce a finanţat achiziţia.
Dreptul la restituirea taxei s-a născut la data intrării în vigoare a OUG nr. 57/2017-07 august 2017, iar cererea se poate depune cel mai târziu în data de 31 august 2018. Acest termen este unul de decădere, orice cerere depusă ulterior, nu mai poate fi soluţionată prin restituirea taxei.
Termenul de soluţionare a cererii este de 45 de zile, de la depunerea documentaţiei corect întocmită. Acest termen poate fi prelungit conform procedurii din Codul de procedură fiscală.
Când se primesc banii?
Restituirea taxei se face fie din Bugetul de stat, fie de la Bugetul fondului pentru mediu, în funcţie de unde s-a înregistrat sumă percepută iniţial, astfel:
a) taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, în perioada 1 ianuarie 2018 -31 decembrie 2018;
b) timbrul de mediu pentru autovehicule, în perioada 1 septembrie 2018-31 martie 2019
Dobânzile Contribuabilii au dreptul la dobândă pentru perioada dintre data perceperii taxei şi data restituirii. Procentul dobânzii este de 0, 02% pe zi de întârziere, conform art. 174 din Codul de procedură fiscală.
Dobândă nu se acordă din oficiu ci la solicitarea contribuabilului prin completarea acestei solicitări în formularul cererii depuse. Restituirea se face într-un cont bancar, după ce se analizează dacă contribuabilul are şi alte datorii la buget. Ce se întâmplă dacă aveţi datorii la Stat? În cazul în care există datorii la buget ale contribuabilului, acestea se compensează cu suma de restituit şi se achita eventual diferenţă.
Citeste mai mult: adev.ro/p1xroy
-
-
Activi pe această pagină 0 membri
Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.