Viorel K

Infiltratii in duba

7 postări în acest subiect de discuţie despre Infiltratii in duba

Infiltratii in duba

Viorel K

Dupa nici un an am infiltratii la duba. Dupa ploaia puternica de alaltaieri am gasit putina apa jos in dreptul usii glisante, vreo 20cm mai in interior. Acolo inca nu e mobilierul pus si am putut pipai sus, era umed. Nu are cum sa fie de la usa. Probabil apa a patruns pe la ceva autofiletante din tavan cu care sunt prinse veranda si panoul solar si s-a prelins pe celotex sau pe folia anticondens pana la margine. Montajul, inclusiv geamurile (din care unul a iesit putin inclinat) l-am facut anul trecut la cineva foarte cunoscut pe aici, nu-i dau numele (inca), am zis ca sunt lucrari care e mai bine sa le fac la cineva cu experienta. Ma asteptam sa se foloseasca de montantii din fabrica de pe margini, am fost neplacut surprins cand am vazut ca au gaurit. Dar se confirma ca muncitorii aleg variantele cum le e lor mai usor.

Acum ce am de facut? Ca sa gasesc locul cu pricina e destul de complicat. Ar trebui prin interior, udat sus cu furtunul, dar e montat deja placajul pe plafon si chituite holsuruburile, ar trebui sa stric bucata aia si izolatia de sub ea dar n-ar fi un cap de tara. Cred totusi ca ma caznesc degeaba sa gasesc locul pentru ca daca lucrarea e prost facuta, in scurt timp cedeaza si in alta parte.

Deci ce ma sfatuiti, cum sa rezolv mai bine (de data asta in regie proprie) si cu ce materiale?

Multumesc.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Ciprian Mirescu

Salutare @Viorel K , îmi pare rău pentru infiltrațiile apărute ! 

Eu sincer m-as duce la cel care a făcut montajul. Probabil există o explicație. Există posibilitatea dacă mergi la în altă parte să spună " cine v-a lucrat aici ! ..."

Este doar părerea mea, drumuri bune :salutare!:

PS: Poate ne ții la curent cu reparația! 

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Viorel K
  La 4/7/2023 la 5:35, Ciprian Mirescu a scris:

Eu sincer m-as duce la cel care a făcut montajul.

Arată mai mult  

 

Multumesc dar fizic nu am o dovada, apa nu mai este, ramane doar cuvantul meu, asa ca vor putea nega problema linistiti, sau vor veni cu tot felul de explicatii aiurea ca sa se disculpe. EU voi rezolva problema cumva. Deocamdata este cam rece pentru adezivi si probabilitate cam mare de precipitatii, daca demontez ceva n-as vrea sa ma prinda o ploaie cu plafonul cu gaurile de autofiletante goale. Nici nu stiu acum exact cum si cu ce materiale sa rezolv, iau in calcul inclusiv schimbarea sistemului de prindere, sa ma folosesc de montantii existenti pe margini (asa cum ar fi trebuit sa faca "meseriasii" de la inceput),  pe ideea sa nu mai am sarcini in autofiletante ca si de aici vine pericolul de infiltratii. Chiar si la o lucrare buna, etansantii imbatranesc iar autofiletantele pot juca din cauza sarcinii, imperceptibil dar nu trebuie mult ca sa poata intra apa. Mai ramane apoi sa astup/etansez gaurile de autofiletante date de baietii destepti care nu vor mai avea niciun rol.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Ciprian Mirescu

Da @Viorel K , legat de "dovadă" clar a dispărut! După ce te documentezi puțin, când vremea îți permite (vor veni și zile însorite cu siguranță) poți reface prinderile.

Legat de materiale recomand toată gama SIKA la orice lucrare (nu că fac reclamă) ci doar din experiența de până acum cu aceste materiale.

Pentru etansări /masticare eu am folosit SIKA 521UV (este si la salam de 600ml) iar pentru lipire puternică (suport de panou fotovoltaic) am folosit Sika252 (inclusiv primer și activator).  

Spor! 

 

  • Like 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Viorel K

Problema a fost de la prinderea panoului solar. E pus pe trei profile rectangulare prinse la capete in plafon cu cate un autoforant. Pe partea soferului sunt ok, pe partea dreapta erau montate stramb pe o denivelare, stiut fiind ca plafonul la dube nu e plat, are niste "fasii" pe lung, unele mai adanci, altele mai sus. Este o poza insa nu prea se vede in ea vede cat e de stramb. In mod sigur, la montare, profilele au fost pregatite cu gauri de jos, apoi a fost montat pe stanga, iar pe dreapta s-a trezit ca nu pica unde trebuie, insa a mers inainte, romaneste. Am dat cate o gaura alaturi si am mutat autoforantul acolo. In casa aveam sika 710 si fc11, am ales 710 pe ideea ca ar fi mai trainic, am pus si deasupra un "capac" dintr-un cornier de aluminiu care sa astupe si capatul profilului, si el dat cu 710 deasupra, in capatul profilului am lasat neetansat, ba inca si o crestatura jos, sa se scurga o eventuala apa ajunsa acolo, iar peste "capac" vine coltarul cu care se prinde panoul efectiv. Nu am poza cu cele de pe dreapta, doar de pe stanga, unde am repetat chestia cu "capacele". Pe dreapta mai vine deasupra si coltarul care prinde panoul.

Referitor la sika 710, pentru cine nu a mai lucrat cu el, fac mentiunea ca daca sta bine cu nervii, dupa ce lucreaza cu el s-ar putea sa aibe niste probleme. Mai aveam in casa sika 11FC, cred ca mai bine etansam cu el jos si apoi acel "capac" cu 710. L-as fi controlat mai bine la lucru, cu 710 in interiorul profilului a iesit un fel de moscoleala, am ingrosat-o grosolan ca n-am avut control cu el. Autoforantele le-am scos din gaurile initiale strambe si nu le-am mai bagat la loc, dar cred ca mai bine o faceam, sa astupe gaurile mai bine. Oricum, si asa e putin probabil sa mai ajunga apa acolo. Asta idee am avut, asa am facut. Ca se putea si altfel, mai bine, cu alt etansant etc, sunt convins, dar nici asa nu cred sa mai am probleme.

Surub_stramb.jpg

20230410_181105.jpg

  • Like 2

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Bogdan C.

@Viorel K pentru locurile unde ai prindere mecanica se etanseaza cu 710. Unde nu, cu 252 +primer si activator. 11FC e un fel de compromis, acolo unde sarcinile si fortele asupra lucrarii nu sunt mari. La tine nu este cazul.

La ce prinderi ai acolo, te poti trezi cu panoul jos in mers, deoarece forantele-si fac joc in tabla, nefiind prinse si in traversele de rezistenta.

Ideal era doar lipit profilul cu Kit-ul special Sika, sau prins im supotii de bari original.

Am rugamintea, daca nu cer prea mult, sa ne spui si cine a facut lucrarea respectiva.

 

Nervurile de jos trebuie eliberate de mastic, pentru a permite curgerea apei de pe plafon.

  • Like 2

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Viorel K

@Bogdan C.Foarte interesante observatiile. Multumesc.

 

  La 4/12/2023 la 10:55, Bogdan C. a scris:

La ce prinderi ai acolo, te poti trezi cu panoul jos in mers,

Arată mai mult  

Traversele sunt lipite de plafon de colo pana colo, se vede si intr-o poza. Nu stiu cu ce dar par prinse bine. Totusi o sa ma urc din nou sus sa studiez cum pot adauga inca o traversa prinsa de montantii din fabrica, daca as putea sa fie prima in partea din fata. Din ce mai e liber, trei din montantii de pe dreapta sunt ocupati de priderea omnistorului, care e montat bine.

 

  La 4/12/2023 la 10:55, Bogdan C. a scris:

Nervurile de jos trebuie eliberate de mastic, pentru a permite curgerea apei de pe plafon.

Arată mai mult  

O sa ma gandesc cum sa fac niste orificii in adeziv sa se scurga apa, macar partea din afara panoului.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să detii un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Creaza un cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Ai deja un cont de membru? Conecteaza-te aici.

Autentificare în cont

  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.