Laur Cristian

Hai la Iași!

8 postări în acest subiect de discuţie despre Hai la Iași!

Hai la Iași!

Laur Cristian

Salutare tuturor! 

   Dat fiind faptul că  :cu-rulota:mi-o țin la țară, anume în satul Iepureni (com. Movileni) de lângă Iași, la circa 15 km de indicatorul de oraș, mi s-a năzărit una !

   Mai mereu pe lângă rulotă precum omu' pe lângă casa lui,  am intrat în discuții "constructive" cu vecinul meu despre rulote și rulotiști (căci am noroc de un vecin bun, prietenos; din acest motiv neexistand îngrădire între terenurile noastre ), încât ne-am gândit să le dăm în folosință la comun (însumând peste 0, 65 h) inclusiv ca loc de campare pentru rulote și autorulote. 
   Am încropit sloturi pe model de "sens unic", încât manevrele cu spatele să fie limitate la maximum. Ne-au rezultat vreo nouă sloturi generoase.
   Plus vreo doua locuri, la intrare, pentru cei ce ajung mai pe înserat...
   Deocamdată, accesul pe teren este fără stres pentru cei cu tracțiunea 4x4, dar nu-i vorbă căci  în caz de vine cineva cu vreun Logănel avem cu ce "agăța" rulota,   încât s-o punem pe poziție.
    
   Evident, ca amenajari sunt multe de făcut la aceste terenuri, însă pentru acei rulotiști dornici să intre mai mult în contact cu natura, să ajungă într-un loc unde să nu-i deranjeze nimeni decât binețea locuitorilor - căci ăsta-i obicei împământenit al locului, toată lumea salută pe toată lumea; 
un loc de unde fiecare să se "lanseze" zilnic (ori, poate, doar pentru dulcea odihnă?) în escapade către "Iașul Marilor Iubiri" - oraș care nicidecum nu-i vreunul pe care să-l vizitezi în una-două zile - apoi să știți că noi deschidem larg porțile !

 

   Până acum avem acces la apă de fântână, cu hidrofor și țeavă trasă la teren, cât și curent... Cu cablurile rulotelor.   
   Este și o gârlă la doi pași, în josul terenului, cândva apă curgătoare,  în albia fostului râu Jirinca... Zic bătrânii că se umfla rău în vremurile de demult,   însă eu de când am devenit proprietar, de circa 4 ani, n-am văzut vreo mare acumulare. Ar fi fost un loc bun de pescuit... Dar vara seacă,  din pricina schimbărilor climatice care-și își spun cuvântul.

 

  • Însă, dacă rulotiștii sunt pescari înrăiți, să știți că veștile sunt îmbucurătoare !

   Fiindcă chiar înainte de-a părasi asfaltul de pe DJ 282 pentru a vira spre Iepureni, pe mâna dreaptă cum veniți dinspre Iași veți vedea două lacuri deschise pescuitului sportiv. Locul de pescuit se numește "Paradisul Verde" și chiar în acest moment sunt lucrări ample, de modernizare.

   În comunism, aceste acumulări de apă serveau eminamente ca sursă de irigare pentru terenurile din zonă, recunoscute ca fiind bune pentru legumicultură și exploatate ca atare.  

   Mai încolo, după satul Movileni (la circa 7-8 km) întâlnim iarăși , lângă stradă, o întindere mare de apă unde se practică, de asemenea, pescuitul sportiv. Acces cu mașina până la mal.

 

  • Dar "cireașa de pe tort" o reprezintă, chiar în Movileni,   Complexul "Delta Moldovei" ( www.complexdeltamoldovei.ro ) unde, pe lângă pescuit sportiv, recreere, tenis, plimbări cu barca ori caiacul,   vă puteți bucura de cele mai bune și proaspete produse din pește, din producție proprie - dat fiind faptul că acest complex este înființat pe bazinele de piscicultură de la Larga Jijia, cea mai mare întindere piscicolă a Moldovei.

            Un borș autentic de pește, cum este cel de la "Delta Moldovei", n-ai cum să-l găsești ușor; cel puțin în Iași... Și multe,  multe, alte bunătăți!

    Încă din secolul XIV aici se pescuia și funcționau inclusiv mori de apă, pe cele câteva iazuri naturale. Dar, după a doua jumătate a secolului al XIX-lea, iazurile și-au pierdut importanța lor, fiind lăsate de izbeliște.
   Ulterior, comuniștii au reproiectat amplasamentul încât astăzi avem, la o aruncătură de băț de satul Iepureni, un areal natural protejat de 1200 de hectare, cu 200 de specii de păsări, dintre care 34 fiind protejate la nivel european. 
   Egrete, cormorani (dușmanii ministrului Daia), berze albe și negre, sticleți și pitulici fac ca acest loc să fie unul, cu adevărat, magnific. 

 

  • Fiind un împătimit al istoriei, pot doar să vă spun că la Iași aveți o mulțime de locuri de vizitat !

   Fostă capitală de Principat, acest oraș a scăpat oarecum de buldozere comunismului (mai ales după cutremurul din '77), încât comisiile formate atunci și conduse de oameni cu un soi de patriotism local au ales două clădiri de demolat, iar patru nu... Practic, au restrâns la maximum lista demolărilor, contrar indicațiilor venite de la București.

 

   Astfel, astăzi avem un patrimoniu arhitectornic impresionant, la fiecare sută de metri având și câte o poveste ancorată,   vizual, de o clădire ori de vreun reper.

 

  • Odată lăsată rulota "In Campagna" - căci așa am numit locul nostru (îl puteți vedea, deja, în Google Maps și Waze; inclusiv date de contact), când veți călători spre Iași, cu ghid sau fără, veți pătrunde brusc în frumosul său, caci primul contact îl veți avea cu Copoul.  

   Ori, cine n-a auzit de dealul Copoului, cu grădinile sale imense și "primblările" sale romantice, la ceas de seară ? 

   Ideal ar fi de parcat mașinile pe vreuna dintre străduțele selecte din zonă ( avem expertiză și în acest sens) și de coborât spre Fundație, "la picior".

   Casa lui George Enescu și apoi a lui Sadoveanu (astăzi muzeu) , Universitatea  de Științe ale Vieții "Ion Ionescu de la Brad" , Rondul Copou, frumoasa bisericuța ctitorită de Nicolae Iorga, Parcul Expoziției ce ascunde, în spatele său, Grădina Botanică, restaurantul "Vânătorul", Garnizoana, apoi Parcul Copou - a cărui istorie izvorăște dintr-o revoltă ce vă voi povesti-o, poate,   la o ulcică de vin fiert, vin luat  de la nea' Ilie Macovei - pe care oricât îl supără bătrânețile, el via tot și-o lucrează; 
   mai la vale,  impozanta "Universitate Alexandru Ioan Cuza"- prima din țară, cu a sa Sală a Pașilor Pierduți,   case în care pașoptiștii s-au înflăcărat de vântul înnoirii sociale, foste ambasade ale Marilor Puteri, Casa Universitarilor, Muzeul Armatei, Palate locuite vremelnic de regi și regine, boieri și boieroaice, casa generalului Henry Berthelot etc....toate acestea îți vor deschide calea spre vechea și lunga arteră a promenadei ieșene de altădat', cea care nu se termină deloc de vizitat, în doar câteva zile. 
   Căci ceea ce am înșiruit mai sus reprezintă doar 15-20% din potențialul turistic al orașului, pe care îl descopăr neîntrerupt de vreo 35 de ani, chiar ieșean fiind.  
   Pentru grup organizat pot oferi inclusiv servicii ca și ghid;  fiindcă una este să călătorești și să admiri și altceva este să ai la dispoziție inclusiv povestea acelui loc ...

   Evident,  sunt și mijloacele de transport în comun, comode și utile - mai ales la reîntoarcerea către mașini. 
   Multe edificii, multe muzee, restaurante, terase, cafenele, istorii știute ori mai puțin știute... Shopping, cu cele două mari Mall-uri, unul chiar reușit dpdv arhitectonic, anume Palas Mall. Toate fac ca orașul Iași să fie, cu adevărat, o destinație deosebită.

   Revenind "In Campagna", avem aici inclusiv un telescop cu care ne bucurăm de licăririle cerului senin, lucru aproape inexistent în marile urbe din cauza poluării. 
   
   Grătarul făcut în așa fel încât să protejăm pământul, nu dăunează. Muzica? în limita decenței. 
   În apropiere este "Stâna lui Daniel", de unde se pot cumpăra produse specifice.
   
   
   Hai la Iași! :salutare!:    

FB_IMG_170887ghj6766916.jpg

img_0008_15646143963_o.jpg

72481161_2848398435178730_6187954220243615744_o.jpg

IMG_2356.JPG

FB_IMG_1708876741ghj977.jpg

deltamoldovei.jpg

IMG_2357.JPG

IMG_4857.JPG

20200214_142400_HDR~2.jpg

La Fundatie.jpg

Miraj,  2015.jpg

Splai Bahlui,  spre Podu Ros.jpg

Vedere din Hotel Traian.jpg

Palas1.jpg

Palas2.jpg

  • Like 7
  • Upvote 4

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Florin Smolnicki

@Laur Cristian 

 

Doamne - ajută, Cristian! 

Frumoasă inițiativa și foarte curajoasă.

Te felicit pentru inițiativă. Chiar este o idee, o șansă faină!

Citind ceea ce ai scris, primul lucru pe care l-am făcut, a fost să mă uit pe hartă și să caut localitatea. Pentru un rulotist, ai dreptate, nu este mult până la Iași. Așadar, locația (aproape de Iași) este cât se poate de convenabilă.

Ultima dată, când am fost la Iași cu rulota, a fost cu ocazia vizitei Papei în Romania, la Iași. Am stat cazați la Institutul Teologic.

Este bine să știu, iar pe viitor (cine știe când), te voi vizita câteva zile, voi campa și voi lăsa rulota la locația ta.

 

în urmă cu 10 ore, Laur Cristian a scris:

Plus vreo doua locuri, la intrare, pentru cei ce ajung mai pe înserat...

Eu aș fixa totuși o limită maximă de timp (suportabilă și de bun simț!!!), ca să știe oamenii când să ajungă sau cât de devreme să plece... Ține de un minim de bun simț față de ceilalți și organizare a timpului fiecăruia. Nu prea este plăcut ca, la patru dimineața, să îți hârâie cineva cu motoare în cap și să patineze, să accelereze... să înjure că e nervos, să fluiere, să țipe, coordonându-i pe ceilelți cum să împingă rulota, că el are de campat și să se comporte parcă ar fi singur în locație... Am avut și astfel de experiențe... Eu doar zic.

Dacă vei avea succes, pe viitor și dacă vei primi și corturi, să nu pui corturile împreună cu rulotele!!! Dacă mă întrebi, îți voi spune de ce.

 

 

Răspunde obligatoriu la câteva întrebări foarte importante, orice rulotist te va întreba despre aceste lucruri:

1. Cât ceri pe campare? Este foarte important de știut.

2. Ai loc de deversat caseta?

3. Cât este de departe sursa de apă la locație? Se poate trage un furtun? Am zeci de posibile conexiuni.

 

Referitor la pescuit, pe noi nu ne-ai prea nimerit, dar când vine vorba despre natură, păsări, ne-ai prins, la fix!

Ești profesor de istorie? Așa mi se pare, după cât de frumos și pasionat scrii. Numai profesorii de istorie povestesc cu atâta patimă și te fac să visezi că ești la fața locului, în mijlocul evenimentelor :)

 

în urmă cu 10 ore, Laur Cristian a scris:

avem aici inclusiv un telescop cu care ne bucurăm de licăririle cerului senin

Băiatul meu este pasionat de astronomie, sateliți etc.

Dacă îi spun despre locație și despre telescop, la sfârșitul săptămânii mă obligă să campez la tine :default_109:.

 

Sper că nu te superi de sugestiile mele. Așa au venit în minte și am comentat citind, fiecare rând din postarea ta. 

Dacă aș mai putea sugera ceva... atașează mai multe poze de la/ lângă locație, din locație, toate din diferite unghiuri. Atașează poze cu conexiunile de la apă, curent, amănunte, ca lumea să își poată face o părere. 

 

în urmă cu 10 ore, Laur Cristian a scris:

Odată lăsată rulota "In Campagna" - căci așa am numit locul nostru (îl puteți vedea, deja, în Google Maps și Waze; inclusiv date de contact)

Mai exact, unde se află locația? Am căutat pe Maps și nu am găsit-o.

O fi cea cu denumirea: Balta Jijioara Movileni?

Lasă niște coordonate, ceva.

 

Mult, mult succes și spor în toate!

 

PS. Încă un lucru important: pune la semnătură un număr de telefon. 

 

  • Like 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Mihai-Arad

@Laur Cristian Felicitari ! :bravo:

 

@Florin Smolnicki 

în urmă cu 8 ore, Florin Smolnicki a scris:

Mai exact, unde se află locația? Am căutat pe Maps și nu am găsit-o.

Strada din Jos 27, Iepureni 707351, Iasi

Code PLUS: 7CWV+46 Iepureni

GPS (Grade Zecimale): 47.29541, 27.44309

Tel: +40 787 382558 :default_109:

 

  • Like 3

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Laur Cristian
în urmă cu 12 ore, Florin Smolnicki a scris:

@Laur Cristian 

 

Doamne - ajută, Cristian! 

Frumoasă inițiativa și foarte curajoasă.

Te felicit pentru inițiativă. Chiar este o idee, o șansă faină!

Citind ceea ce ai scris, primul lucru pe care l-am făcut, a fost să mă uit pe hartă și să caut localitatea. Pentru un rulotist, ai dreptate, nu este mult până la Iași. Așadar, locația (aproape de Iași) este cât se poate de convenabilă.

Ultima dată, când am fost la Iași cu rulota, a fost cu ocazia vizitei Papei în Romania, la Iași. Am stat cazați la Institutul Teologic.

Este bine să știu, iar pe viitor (cine știe când), te voi vizita câteva zile, voi campa și voi lăsa rulota la locația ta.

 

Eu aș fixa totuși o limită maximă de timp (suportabilă și de bun simț!!!), ca să știe oamenii când să ajungă sau cât de devreme să plece... Ține de un minim de bun simț față de ceilalți și organizare a timpului fiecăruia. Nu prea este plăcut ca, la patru dimineața, să îți hârâie cineva cu motoare în cap și să patineze, să accelereze... să înjure că e nervos, să fluiere, să țipe, coordonându-i pe ceilelți cum să împingă rulota, că el are de campat și să se comporte parcă ar fi singur în locație... Am avut și astfel de experiențe... Eu doar zic.

Dacă vei avea succes, pe viitor și dacă vei primi și corturi, să nu pui corturile împreună cu rulotele!!! Dacă mă întrebi, îți voi spune de ce.

 

 

Răspunde obligatoriu la câteva întrebări foarte importante, orice rulotist te va întreba despre aceste lucruri:

1. Cât ceri pe campare? Este foarte important de știut.

2. Ai loc de deversat caseta?

3. Cât este de departe sursa de apă la locație? Se poate trage un furtun? Am zeci de posibile conexiuni.

 

Referitor la pescuit, pe noi nu ne-ai prea nimerit, dar când vine vorba despre natură, păsări, ne-ai prins, la fix!

Ești profesor de istorie? Așa mi se pare, după cât de frumos și pasionat scrii. Numai profesorii de istorie povestesc cu atâta patimă și te fac să visezi că ești la fața locului, în mijlocul evenimentelor :)

 

Băiatul meu este pasionat de astronomie, sateliți etc.

Dacă îi spun despre locație și despre telescop, la sfârșitul săptămânii mă obligă să campez la tine :default_109:.

 

Sper că nu te superi de sugestiile mele. Așa au venit în minte și am comentat citind, fiecare rând din postarea ta. 

Dacă aș mai putea sugera ceva... atașează mai multe poze de la/ lângă locație, din locație, toate din diferite unghiuri. Atașează poze cu conexiunile de la apă, curent, amănunte, ca lumea să își poată face o părere. 

 

Mai exact, unde se află locația? Am căutat pe Maps și nu am găsit-o.

O fi cea cu denumirea: Balta Jijioara Movileni?

Lasă niște coordonate, ceva.

 

Mult, mult succes și spor în toate!

 

PS. Încă un lucru important: pune la semnătură un număr de telefon. 

 

Salut! Cum ajuns acasa, am deschis computerul. 
 

  • Daca scrii in Google Maps "Iepureni, In Campagna" trebuie sa-ti apara. Informatia s-a transferat si-n Waze si functioneaza la precizie. Numarul de telefon apare in Maps, insa vad deja ca alti colegi l-au postat. 
  • Nicio suparare, chiar sunt binevenite sugestiile.
  • Cu telescopul acela am facut minuni, cu fiica-mea. Am locuit, pe vremuri, in cealalta parte de Iasi - anume in Bucium si o suiam pe scaunel sa ajunga la ochean. Se uita ea la Luna, mai ales la marginile ei si se intoarce dezamagita : Ăăă, tata... da' parcă-i din cașcaval :/.  Cand i-am spus ca aceia sunt muntii de pe Luna, a ramas fascinata. Ne fascineaza pe noi, daramite pe copii :).  Astazi este mare, are 19 ani, dar inca imi aminteste cum simulam sistemul solar cu pernele ei si cum urmaream planetele, cu telescopul ( fiindca din cauza vitezei de rotatie a Pamantului, trebuie ajustat mereu).
    Sincer, nu credeam atunci ca-i posibil ca intr-o anume seara din viitor sa nu mai poti observa cerul senin, din oras. Iata ca se intampla, din pacate. 
    Acolo, la țară, ceru-i altfel. Zici ca-i din sticla...Exceptie sa nu fie innorat, bineinteles. 
  • Apa poate fi, in cel mai indepartat colt, undeva la 30-40 de metri. Însă Viorel, vecinul meu, este foarte dibaci si mereu gaseste solutii la orice problema a locului. Genul de om bun la toate...Construieste prin sat, sudeaza, mestereste/ face si desface. 
  • Ca si pret am stabilit 100 lei/noapte,   însă după a treia noapte petrecută la noi, prețul va scădea la 83 lei. Dacă Viorel este acolo tot timpul, eu mă văd obligat în a mă deplasa zilnic fiindcă așa-i frumos și normal atunci când ai musafiri. 
  • Da, avem unde goli caseta. 
  • Nu, nu sunt profesor de istorie însă citesc și recitesc cu mare placere tot ce are legătură cu acest vast domeniu. Pe la 14 ani am început să citesc despre "Stefan cel Mare" si de atunci nu m-am mai oprit... Istoria locala mă preocupă, în mod special.   
    Contrar unor renumiti istorici locali (precum regretatul nostru Sorin Iftimi, pe care l-am cunoscut personal; dar si altii ) sunt adeptul istoriei romanțate, fiindca aceasta forma va suscita interesul unui copil (de exemplu), va capta atentia si va fixa amintiri spre deosebire de acea prezentare formala,   stiintifica,  oarecum fada. In copilarie, am avut o profesoara de istorie deosebita (careia i-am stat inclusiv la catafalc, din pacate) ce era foarte talentata in a prezenta momente istorice, la clasa. Unul nu misca in banca, toti ascultam ca vrajiti!  Al doilea mare povestitor de istorie - un bun national dealtfel - il consider a fi Constantin Gane. "Trecute vieti de doamne si domnite", o capodopera! Rudolf Sutu, N.A. Bogdan... Ion Mitican a lasat, iarasi,   foarte multe lucrari despre Iasi. L-am cunoscut si pe el. Istorici, anticari batrani, muzeografi...mai toti s-au dus in ultimii 10-15 ani. Dar fiecare a lasat o zestre celor ce au cautat sa-i asculte.     
  • Zona "tampon" pentru intarziati este la oaresce distanta de cea de campare, incat deranjul poate fi unul minimal.  Acum, noi moldovenii avem o lege nescrisa privind ospitalitatea (care insa , pe vremuri, era una scrisa de mana logofatului domnesc. Vai si amar de cei ce n-o respectau! doar o singura casa din Iasi era scutita de obligatia de-a primi calatori si am sa v-o arat care. Aceasta a apartinut unui stramos al lui Mihail Kogalniceanu)  si de aceea oricine care va ajunge tarziu cred ca are un motiv intemeiat. Pe strada se pot intampla multe... Incat ma pot deplasa la orice ora.  Oricum Viorel este acolo si nu va ramane nimeni pe afara. Doar ca va opri in proximitatea intrarii pentru a nu-i deranja pe ceilati colegi, pana a doua zi.
  • Poze de acum nu-mi vine sa fac..:)  Nu-i un peisaj pitoresc cu iarba uscata, culcata la pamant de tractorul prietenului nostru Catalin :) Abia astept, cu nerabdare, sa dea coltul ierbii, sa vad iarasi ditamai miristea de-un verde crud si sa dea mugurii la copaceii ce ma incapatanez sa-i (re)plantez an de an. Mai avem in garla si-o salcie... In mod curios, cineva a toaletat-o, in toamna. Zice vecinul "mai, ciudat lucru. Cine s-o fi ocupat de ea si de ce?" Banuim ca cineva a luat ramuri din ea pentru butasire, lucru ce-l vom face si noi, caci umbra de salcie este cea mai placuta dintre toate. Ne-am pus in gand sa aducem plus valoare acestui loc, de la un sezon la altul ( si poate si mai repede ), fiindca consider ca este unul potrivit in contextul deja prezentat. Doar ca-i nitel in panta, dar avem inclusiv lemne pentru a aseza rulotele in cumpana. 
  • Nu avem in intentie sa gazduim corturi. 
  • Si eu mi-s sucevean, dupa bunicul de pe tata. Acesta se tragea din Iaslovat. Am si suman de acolo, inflorit cu mult verde. Cand sunt evenimente la Iasi, si-l imbrac, toata lumea mi-l admira :)  
    Apropos, de ce spuneai ca-s probleme cu corturile? In ce sens..? 
    Toate bune!
Modificat de Laur Cristian
  • Like 4

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Florin Smolnicki

@Laur Cristian 

Vin sub rulotă, se bagă aproape dedesubt, leagă sfori de la corturile lor de rulotă, se campează în dreptul ușii de la casetă, nu știu cum să se comporte lângă o rulotă...

 

Cel mai bine este să fie separat. Dacă nu au contact unii cu alții, e bine. Dacă nu primești cu corturile, e ok. Cine știe ce va fi în viitor. 

  • Like 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Laur Cristian
în urmă cu 5 ore, Florin Smolnicki a scris:

@Laur Cristian 

Vin sub rulotă, se bagă aproape dedesubt, leagă sfori de la corturile lor de rulotă, se campează în dreptul ușii de la casetă, nu știu cum să se comporte lângă o rulotă...

 

Cel mai bine este să fie separat. Dacă nu au contact unii cu alții, e bine. Dacă nu primești cu corturile, e ok. Cine știe ce va fi în viitor. 

Nu, nu avem de gând.

Spune-mi, te rog...Având in vedere că rulota mea nu este cu conexiune pt apa. Cum trebuie sa fie acestea?

Am găsit distribuitor pe mai multe căi, însă nu știu ce-ar fi necesar, mai departe.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Florin Smolnicki

@Laur Cristian ar trebui să aibă un rezervor interior dedicat. 

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Mihai-Arad

Salutare :cu-rulota:

 

La 11.3.2024 la 17:17, Mihai-Arad a scris:

Strada din Jos 27, Iepureni 707351, Iasi

Code PLUS: 7CWV+46 Iepureni

GPS (Grade Zecimale): 47.29541, 27.44309

 

@Florin Smolnicki ....

A fost cineva p'aici?

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Florin Smolnicki

@Mihai-Arad nu, eu nu am fost. Nu am fost la Iași de mulți ani.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să detii un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Creaza un cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Ai deja un cont de membru? Conecteaza-te aici.

Autentificare în cont

  • Conţinut similar

    • Adrian Voloaga
      de Adrian Voloaga
      Bine v-am găsit comunitate de rulotisti ! 
      Vreau sa deschid in Romania un camping cu rulote ( 2 , 3, 5 paturi )
      Si o parcare de rulote, caravan si camper.
      In zona Moldova, Mogosesti, judetul Iasi.
      Pe drumul judetean 248C , care leaga comuna  Mogosesti de faimoasa Manastirea Hadâmbu din judetul Iasi
       
      Camping turistic A & A .
      Locuri pentru caravan 10
      Locuri pentru corturi 10 + 
      Rulote existente 5 
      Deschiderea oficială pe 10 August 2019 

    • Alexandru Tiron
      de Alexandru Tiron
      Salut,
      Donez de preferat in iasi sau cumva predare personala. Totusi daca are cineva nevoie neaparat, am sa incerc sa ajung pe la posta.
      Este vorba de 4 tuburi neon cu tot cu invertor la 12v, lampi fata pozitie si lampi laterala semnalizare. Le dau asa cum se vad in poze. Nu sunt in stare perfecta, daca are cineva nevoie pentru inlocuit se pot folosi.
    • Andrei I.
      de Andrei I.
      Salutare,
       
      De cateva zile am initiat un canal YouTube, cu tutoriale video in limba romana, pe tematica actualizarii si resoftarii hartilor dispozitivelor GPS. 
       
      Momentan am postat un singur video, in care am prezentat metoda de resoftare a GPS-urilor care ruleaza ca sistem de operare WinCE si de asemena am expus modul in care iti poti actualiza GPS-ul, daca rulezi softul de navigatie iGO 8 (MyWay), iGO Primo, iGO NextGen - WinCE/Android.
       
      Las aici trimiterea catre video:  https://goo.gl/hLDxsG
       
      Softul de navigatie, hartile si tot continutul necesar resoftarii/actualizarii, sunt expuse in descrierea video-ului.
       
      Sper sa va fie de folos.
       
      [Am citit regulamentul si din ce am inteles, nu incalc nicio regula. Daca totusi mi-a scapat ceva si o fac, imi cer scuze anticipat si rog stergerea postarii de catre un admin/moderator.]
       
    • Cristi A.
      de Cristi A.
      Urmeaza sa am cateva zile de treaba in Iasi.
      As fi interesat sa-mi inaugurez rulota mergand intr-un camping din zona Iasi.
      Daca cunoaste cineva vreo locatie va rog sa-mi spuneti si mie.
      Am citit pe forum dar nu am gasit referiri la un astfel de camping.
      Multumesc!
  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.