Catalin E

Nedumerire conectare baterie

2 postări în acest subiect de discuţie despre Nedumerire conectare baterie

Nedumerire conectare baterie

Catalin E

Bună seara! A venit timpul frumos și cu toții am inceput să ne punem la punct rulotele. Eu, anul acesta, mi-am propus să intru în secolul XXI și să îmi fac ceva upgrade la bătrâna mea rulotă (Hobby 1991), Așa că am trecut de la priza de 7 pini la cea de 13 pini. Toate bune și frumoase, la mașină zic că m-am descurcat, însă am rămas puțin nedumerit când am ajuns la rulotă, unde vreau să am o baterie auto instalată, care să se încarce de la mașină, că de aceea m-am chinuit cu priza de 13 pini. Rulota a fost folosita până acum cu o baterie pe care o legai oarecum la circuitul de 12 v al rulotei, Când era conectată la 220, se deconecta bateria și se folosea un transformator cel din imagine).. acest transformator văd că are posibilitatea să ai bateria conectată, dar nu știu cum să fa legăturile. Mă poate ajuta cineva? 

IMG_20240606_182026151.jpg

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

NRLaurentiu

Salut,

 

Daca rulota a avut 7 pini, atunci acea sursa a fost doar pentru 230 V. Bateria de acumulatori o conectati la ea si doar de la 230 V se va incarca, nu si de la masina!

 

Pentru a incarca si de la masina, de la fișa cu 13 pini a rulotei (presupunand ca la priza sunt 12 conexiuni functionale!), de la pinul dedicat alimentarii cu 12 V (nu cel dedicat pentru frigider), va trebui sa intre in rulota un conductor care sa duca la bateria de acumulatori. Poate fi conectat printr-o siguranta chiar direct la aceasta sursa cu automatizare. De asemenea, presupun ca ati schimbat cablul cu 7 conductori, cu cel cu 12 conductori, pentru a beneficia de toate conexiunile suplimentare.

 

Spor!

 

PS: daca stau bine si ma gandesc, din schema tiparita pe capac, pare a fi simplista redresarea pe 12 V. Daca bateria de acumulatori e mai pretentioasa, nu va avea viata prea lunga.

 

PPS: la mine bateria de acumulatori e deconectata in mers, am sistem solar si o incarca regulamentar MPPT-ul.

  • Like 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să detii un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Creaza un cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Ai deja un cont de membru? Conecteaza-te aici.

Autentificare în cont

  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.