Simion Vlada

Functionare frigider cu compresor iarna

2 postări în acest subiect de discuţie despre Functionare frigider cu compresor iarna

Functionare frigider cu compresor iarna

Simion Vlada

Salutare!

Am o rulota dotată cu frigider Dometic pe 3 căi. Rezistența de 220 V decedată iar pe gaz nu menține flacara. 12V nu mă interesează pt că nu am priza cu 13 pini și nici nu vreau sa îmi bat capul cu module CAN BUS, tras fir pentru 12V permanent și tot asa..

Schimbat termocuplu pe original Dometic, la fel, schimbat electromagnet, la fel ..nu vrea să mențină flacăra. Robinetul ar mai fi de schimbat..dar mi se pare exagerat la +900 lei, rezistenta de 220V alți aproximativ 400..iar rezultatele..discutabile..

Așadar am ajuns la concluzia înlocuirii frigiderului. Frigider nou compatibil cu spațiul.. Altex 650 lei..frigider convertit pe 12V - 1600 lei.

Panou urmează să montez, evident cel mai mare care încape în partea din fata (mijlocul și spatele sunt fragmentate de trape, aerisiri și antena, ceea ce mă limitează la un 350-400 de W, baterie am de 150 Ah deep cycle dedicata rulota cu invertor 1000 W sinus pur).

Întrebarea mea, in special pentru cei care au deja frigidere convertite pe 12V, dar și pentru cei cu frigidere la 220 v plus invertor, este daca acestea funcționează în condiții de temperaturi scăzute (toamna târziu și primăvara devreme), când peste noapte se lasa ger?

Știu că frigiderele moderne (racitoare) nu funcționează în condiții de temperaturi scăzute..și nu as vrea să mă trezesc în situația în care sa nu pot folosi frigiderul  in aceste condiții.

Mulțumesc frumos!

Distribuie această postare

Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

NRLaurentiu

Salut, @Simion Vlada si bine ati venit in club!

Daca mai aveti documentatia de la compresorul la 12 V, acolo veti gasi specificata clasa climatica la care functioneaza in parametri. De regula, pentru clima noastra este SN-T (adica cam toata gama de temperaturi normale dintre +10*C si circa 45*C). Asadar, la sub 10*C, orice frigider cu compresor care are aceasta clasa climatica nu va functiona normal! Puteti izola vechile aerisiri (presupun ca este montat in acelasi loc cu cel original), iar in rulota sa aveti minim 10*C in perioada in care vreti sa functioneze frigiderul si atunci va functiona bine. Bineinteles sa aiba fante care sa aduca aer cald din interiorul rulotei spre spatele frigiderului. Indicat este sa fie demontabila izolatia termica, pentru ca vara sa aiba aerisire spre exterior si sa nu produca aer cald la interior (fantele din interior obturate).

Referitor la panou, modelele semiflexibile ETFE par sa aiba rezistenta mai buna in timp. Pot fi montate in diverse zone inguste (fasii) combinat cu cele puse pe suprafete plane generoase (de circa 200W), avand circuitul electric in paralel (o zona umbrita nu omoara productia generala). Daca vreti productie mare, puteti combina panourile fixe cu unul sau mai multe mobile (fie ele flexibile sau rigide) pe care sa le mutati dupa soare.

Spor!

• Like 2

Distribuie această postare

Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să detii un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Creaza un cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Ai deja un cont de membru? Conecteaza-te aici.

Autentificare în cont

• Activi pe această pagină   0 membri

Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.