BabaBogdan

Incalzire în pardoseala la rulota

6 postări în acest subiect de discuţie despre Incalzire în pardoseala la rulota

Incalzire în pardoseala la rulota

BabaBogdan

Salutare! M am apucat de renovat iarăși rulota și am achiziționat o folie pentru încălzirea în pardosea la 12V. Am citit celelalte topicuri și am văzut ca a fost o problema cu o baterie (a făcut inducție?). A mai montat cineva și sa nu aibă probleme? Se poate monta și sub bateria LiFePo4 sau ia foc? Montajul îl voi face cu un releu de comanda wifi cu aplicație pe telefon sau dacă găsesc... Deși nu cred... Termostat wireless dar pe 12v. 

Orice solutie/recomandare e bine venita. 

IMG_3594.jpeg

IMG_3588.jpeg

IMG_3565.jpeg

IMG_3434.jpeg

IMG_3392.jpeg

1000015118.jpeg

1000020091.jpeg

Distribuie această postare

Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

NRLaurentiu

@BabaBogdan : faine panouri! :default_big_grin:

Incalzirea cu folie e intr-adevar un plus la confort, dar un mare consumator! Iar cand consumi, inseamna ca e frig si conditii putin prielnice pentru productie solara, indiferent de cate panouri ai instalat.

Acumulatorii cu litiu cu BMS mai "sofisticat" pot gestiona si paduri de incalzire montate in interior, intre elemente, pentru momentele cand temperatura la care are loc incarcarea scade sub 5°C. Pe acelasi "principiu" poti "inveli" acumulatorul in cateva resturi de folie. Important este ca temperatura in mijlocul cutiei acumulatorilor sa creasca la peste 5°C, nu exteriorul. De aceea implementarea in BMS a acestei optiuni este mai sigura, decat ceva adaptat la exterior.

Faina amenajarea din interior, in stilul "man cave", imi place!

• Upvote 1

Link către postare
BabaBogdan

Laurențiu îți mulțumesc pentru răspuns! Am început testele și vad ca o singura folie consuma undeva la 7 Amperi. Voi monta 3 buc, deci în jur de 21 Amperi. Cred ca voi adauga a doua baterie, tot de 300 A, identica cu aceasta, deoarece este destul de ușoară și o am de ceva timp și e super! 

La 600 A stocare, un consum de 21 A/ ora cred ca e mai mult decât lejer. 

PS: am găsit și câteva infiltratii minore... Deci proiectul se extinde 

IMG_3622.jpeg

IMG_3620.jpeg

IMG_3619.jpeg

IMG_3616.jpeg

Link către postare
Ciprian Mirescu

Mult succes :bravo:!

Link către postare
Viorel K

La mine, bms-ul bateriei indica o temperatura cu cateva grade diferenta fata de realitate (Victron 160Ah). Daca te bazezi pe el, fa niste verificari inainte.
Relativ la incalzirea in pardoseala,  ca si confort da. Ca eficienta,  oricat ar fi izolatia podelei de buna, si n-are cat sa fie de extraordinara la un RV, se va irosi o parte din caldura care va trece prin podea catre exterior. Incalzirea directa a aerului (convectia) e compromisul cel mai bun intre confort si consum.

Link către postare

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să detii un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Creaza un cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Ai deja un cont de membru? Conecteaza-te aici.

Autentificare în cont

• Activi pe această pagină   0 membri

Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.