Janos Timi

Aer contitionat afaturi

5 postări în acest subiect de discuţie despre Aer contitionat afaturi

Aer contitionat afaturi

Janos Timi

Buna seara!

Vreau sa instalez un aer conditionat de 12 v. Acesta legat la un acumulator 200Ah, ce se incarca atat de la alternator cat si de la panouri, ar trebui sa-mi racoreasca autorulota in timp ce merg cu ea.

Am gasit o oferta tentanta aici: https://utb-shop.ro/Clima-stationara-AC-universala-12V-2200W-7500BTU-pentru-tractor-camion-rulota-DISGK93/PD/17204?gad_source=1&gclid=Cj0KCQiAwOe8BhCCARIsAGKeD57lR9E3_NEKb4X8N3NcrMawMjiwM9Dgy5uyq-l54QqdbuONL3Y-1B8aAu1eEALw_wcB&fbclid=IwY2xjawIbBjpleHRuA2FlbQIxMAABHXmAKqQSE0iICJuVJXOepxDyWOaMlqD_4kgheWtCto2vlHzE10AYAiTe8Q_aem_O0Pd7-Y0RWqo3a4_qBF8hw

Din cate vad varianta de mai sus are unitatea interna de 400*200 mm, dar cred ca se poate adapta relativ usor in locul trapei de plafon.

Daca ati instalat careva acest model va rog sa-mi confirmati daca-si face treaba bine. Multumesc anticipat!

Distribuie această postare

Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Doru Negru

Cu consum de 25 pana la 60 amperi , pare cam la limita pentru puterea alternatorului .

Link către postare
Janos Timi

Multumesc! 60 A este peak - teoretic 80 % din timp merge pe un consum de 40-45 sau chiar mai jos.  Practic ma gandesc sa nu abuzez de el si sa-l folosesc cateva ore cand e foarte cald - din cate vad si doar din baterie ar trebui sa ruleze 3 ore. A instalat cineva modelul asta? Modelele dedicate pentru autorulote sunt la preturi sensibil mai mari si nu as vrea sa investesc 12000 de lei daca rezolv problema cu 3000.

Modificat de Janos Timi

Link către postare
Andrei.N

@Janos Timi, anul trecut am luat si eu in calcul montajul unui astfel de aer conditionat, la rulota mea, am gasit o firma care comercializa asa ceva si pare ca nu este cea mai buna optiune pentru un vehicul recreational. Daca nu ai baterii serioase nu merita, deoarece nu va funcționa așa cum trebuie ci mai degrabă mergi pe un aparat de aer condiționat dedicat rulotelor sau camperelor. Eu anul trecut am găsit marca GREE, nou, cu 950 euro si garanție 3 ani. 

Sper sa ajute informația.  

Link către postare
Janos Timi

Multumesc!

• Upvote 1

Link către postare

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să detii un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Creaza un cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Ai deja un cont de membru? Conecteaza-te aici.

Autentificare în cont

• Activi pe această pagină   0 membri

Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.