BabaBogdan

Reconditionare totala a rulotei. Tavan, pardoseala, mobila etc...

12 postări în acest subiect de discuţie despre Reconditionare totala a rulotei. Tavan, pardoseala, mobila etc...

Reconditionare totala a rulotei. Tavan, pardoseala, mobila etc...

BabaBogdan

Salutare tuturor! Tocmai m am apucat sa desfac rulota mea bucăți pana la ultimul surub sperând sa o refac sa arate ca noua. Din plictiseala :)

Aveam mici infiltratii pe la trape și tavanul puțin curbat. Am început doar cu zona aia și intre timp m am hotărât sa o desfac toată. 

Am sa postez aici update uri de pe parcursul acțiunii în speranța că vor fi de folos informațiile și pentru alți colegi rulotisti. De asemenea orice sfat este bine primit deoarece nu am un plan cap coada ci voi adapta pe parcurs! 

1000015969.jpeg

IMG_4428.jpeg

IMG_4426.jpeg

IMG_4425.jpeg

IMG_4387.jpeg

IMG_4385.jpeg

• Upvote 1

Distribuie această postare

Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Gabriel I

Wawww…și pasionat și plictisit ! 😀

Spor la treaba, nu as fi avut curajul sa ma bag în așa ceva …

Link către postare
NRLaurentiu
  La 2/21/2025 la 18:05, BabaBogdan a scris:

orice sfat este bine primit

Arată mai mult  

Ce frumoasa era in prima poza! 🤪

Spor la treaba! E terapeutic. 👍

Link către postare
BabaBogdan
  La 2/22/2025 la 16:25, NRLaurentiu a scris:

Ce frumoasa era in prima poza! 🤪

Spor la treaba! E terapeutic. 👍

Arată mai mult  

Data asta o să iasă și mai frumoasă :) 

Structura originală a rulotei mi se pare foarte slabă … mă gândesc să o fac mai deasă (liniile roșii - să adaug traverse suplimentare) 

Intre timp o sa repar și pardoseala stricata de 2 baterii (acum 2 ani am avut 2 baterii cu gel - 58 kg bucata , puse in locul unde a fisurat podeaua - deci mare atenție cu greutățile în rulotă , mai ales dacă nu sunt așezate pe direcția șasiului cum a fost cazul meu) 

IMG_4431.jpeg

IMG_4445.jpeg

• Like 1
  • Upvote 2

Link către postare
Florin Smolnicki

Respect, omule harnic! 
Chiar ești pasionat de rulotă. Dacă vrei să o readuci la viață, este un lucru minunat. 

Toate se pot repara. 

Referitor la traverse, întărirea structurii, cred că ar fi bine să mergi pe profile de aluminiu. Nu au moarte, sunt ușoare; cred că această modalitate de structură este ultima fiță în materie de structură la rulotele Hymer. 

Link către postare
BabaBogdan
  La 2/22/2025 la 20:59, Florin Smolnicki a scris:

Respect, omule harnic! 
Chiar ești pasionat de rulotă. Dacă vrei să o readuci la viață, este un lucru minunat. 

Toate se pot repara. 

Referitor la traverse, întărirea structurii, cred că ar fi bine să mergi pe profile de aluminiu. Nu au moarte, sunt ușoare; cred că această modalitate de structură este ultima fiță în materie de structură la rulotele Hymer. 

Arată mai mult  

Mulțumesc! M am gândit să folosesc profile din aluminiu dar îmi e teamă ca dacă le combin cu lemnul se vor dilata/contracta diferit la diferențele de temperatură. Nu știu ce să zic, poate e cineva care a făcut asta să îmi dea un sfat …

• Like 1
  • Upvote 1

Link către postare
Andrei.N

@BabaBogdan, respect pentru proiectul pe care l-ai început! Odată ce desfaci rulota nu pare a fi complicat….asta până te apuci să faci lucrurile cu mânuțele proprii și realizezi ca nu-i atât de simplu. 
La rulota mea s-a întărit zona tavanului, anul trecut când s-a montat aparatul de aer condiționat, tot cu lemn deoarece așa este construită. Eu am o întrebare referitoare la izolație: vei folosi tot polistiren sau intenționezi să pui altceva?

Spor la treabă!

Link către postare
BabaBogdan
  La 2/24/2025 la 12:28, Andrei.N a scris:

@BabaBogdan, respect pentru proiectul pe care l-ai început! Odată ce desfaci rulota nu pare a fi complicat….asta până te apuci să faci lucrurile cu mânuțele proprii și realizezi ca nu-i atât de simplu. 
La rulota mea s-a întărit zona tavanului, anul trecut când s-a montat aparatul de aer condiționat, tot cu lemn deoarece așa este construită. Eu am o întrebare referitoare la izolație: vei folosi tot polistiren sau intenționezi să pui altceva?

Spor la treabă!

Arată mai mult  

Îți mulțumesc! Am început să montez folie anticondens apoi voi veni cu structura din lemn mult mai deasă decât era inițial, iar între șipcile din lemn vreau să pun polistiren extrudat. Toată structura va fi independentă de tablă (nu o voi lipi de aceasta) deoarece se dilată / contracta diferit. 

IMG_4433.jpeg

• Like 1
  • Upvote 1

Link către postare
NRLaurentiu
  La 2/24/2025 la 12:33, BabaBogdan a scris:

Toată structura va fi independentă de tablă

Arată mai mult  

Asa este si la mine si, cred, la toate care au acest sistem. Cu extrudatul castigati la coeficentul de transfer termic, dar si dpdv al rigiditatii. Nu folositi o grosime mai mare, va trebui sa modificati toata mobila!

La 2/24/2025 la 12:33, BabaBogdan a scris:

voi veni cu structura din lemn mult mai deasă decât era inițial

Arată mai mult  

Daca tot faceti asta, ganditi in perspectiva si unde vor fi ancorajele pentru panourile solare, respectiv sa aiba fiecare cate o traversa din lemn de care sa se ancoreze. Spun asta in ideea ca veti pune panouri rigide, montate la distanta de tabla, din care veti avea doua avantaje: racirea panoului si umbra pentru tabla plafonului => se incinge mai putin decat in bataia razelor solare. E foarte mica diferenta de temperatura, dar cred ca e un avantaj in cele din urma.

• Like 2

Link către postare
BabaBogdan
  La 2/24/2025 la 15:16, NRLaurentiu a scris:

Asa este si la mine si, cred, la toate care au acest sistem. Cu extrudatul castigati la coeficentul de transfer termic, dar si dpdv al rigiditatii. Nu folositi o grosime mai mare, va trebui sa modificati toata mobila!

Daca tot faceti asta, ganditi in perspectiva si unde vor fi ancorajele pentru panourile solare, respectiv sa aiba fiecare cate o traversa din lemn de care sa se ancoreze. Spun asta in ideea ca veti pune panouri rigide, montate la distanta de tabla, din care veti avea doua avantaje: racirea panoului si umbra pentru tabla plafonului => se incinge mai putin decat in bataia razelor solare. E foarte mica diferenta de temperatura, dar cred ca e un avantaj in cele din urma.

Arată mai mult  

Bună idee!
Voi folosi 2 panouri (atașez poza) flexibile și foarte ușoare (5-6 kg buc) de 430W fiecare. Unul îl voi pune pe acoperiș iar al doilea îl voi monta exact cum l am pus în poza. Voi folosi într-adevăr la acoperiș un schelet metalic să îl țină puțin la distanță deoarece până acum am avut un panou lipit de acoperiș de 25 kg care a îndoit acoperișul …). Probabil și de la căldură și de la greutate.  

IMG_3434.jpeg

• Like 2
  • Upvote 1

Link către postare
Florin Smolnicki
  La 2/24/2025 la 17:08, BabaBogdan a scris:

Voi folosi 2 panouri (atașez poza) flexibile și foarte ușoare (5-6 kg buc) de 430W fiecare.

Arată mai mult  

@BabaBogdan de unde ai luat panourile și cât a costat bucata?

Scuze de off topic.

Legat direct de topic: Nu știu cât este de bună ideea cu panoul pus în față.

Gândește - te că pe drum sar pietre cu viteză.

Link către postare
BabaBogdan
  La 2/28/2025 la 15:35, Florin Smolnicki a scris:

@BabaBogdan de unde ai luat panourile și cât a costat bucata?

Scuze de off topic.

Legat direct de topic: Nu știu cât este de bună ideea cu panoul pus în față.

Gândește - te că pe drum sar pietre cu viteză.

Arată mai mult  

Panourile , ca am luat două :)) , le am luat de pe SolarJoy și au 430W bucata. Nu cred ca vor fi afectate de pietre… gândește te ca sunt mai rezistente decât geamurile din față de la o rulotă.

Ca să revenim la subiect , am continuat cu demolatul. E incredibil câte probleme poți descoperi la o rulotă care arata destul de bine la suprafața. 

IMG_4554.png

IMG_4546.jpeg

IMG_4543.jpeg

IMG_4542.jpeg

IMG_4512.jpeg

• Like 2

Link către postare

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să detii un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Creaza un cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Ai deja un cont de membru? Conecteaza-te aici.

Autentificare în cont

• Activi pe această pagină   0 membri

Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.