Paun Catalin

Alkoven cu probleme!

4 postări în acest subiect de discuţie despre Alkoven cu probleme!

Alkoven cu probleme!

Paun Catalin

Salutare!

Am o autorulota pe platforma Fiat Ducato 2004, rulota roller team 7.

Întrebare pentru cunoscători,   Alkoven-ul se prinde cumva mecanic de cabina mașinei ptr stabilizare/sustinere (prin suruburi, etc) ???

Fiindcă am ceva probleme la alkoven, în sensul ca pe drum cu denivelari mi se pare ca trepideaza (zgomot specific). Am văzut ceva fisuri pe grile de plastic care maschează între alkoven și cabina și pe laterale. Și vreau sa vad de unde sa ma apuc cu demontatul ptr a vedea/remedia problema.

Mulțumesc!

Distribuie această postare

Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

NRLaurentiu

Salut,

Imbinarea intre cabina si partea de alcov nu cred ca este rigida, ci flexibila. Imbinarea o puteti inspecta doar pe interior. Pe linia de asamblare, cabina vine fara acoperis sau este demontat in procesul de unire, in functie de firma producatoare. Sasiul - de care se prinde rigid partea de locuit - este flexibil si de aceea prinderea de cabina trebuie sa fie maleabila. Pentru detalii, cel mai bine este sa cautati pe YT in filmele documentare de la liniile de fabricatie. In functie de cate "straturi" de mascare a imbinarii, este mai dificil sau mai usor de ajuns la locul cu pricina.

Nu am desfacut vreodata asa ceva, insa asa intuiesc ca ar trebui sa fie, deoarece cabina, realizata din metal ranforsat, este mult mai rigida decat cutia zonei de locuit; plus ceva ore de vizionat procese de asamblare rulote si autorulote!

Spor!

Link către postare
Paun Catalin
  La 4/17/2025 la 13:37, NRLaurentiu a scris:

Salut,

Imbinarea intre cabina si partea de alcov nu cred ca este rigida, ci flexibila. Imbinarea o puteti inspecta doar pe interior. Pe linia de asamblare, cabina vine fara acoperis sau este demontat in procesul de unire, in functie de firma producatoare. Sasiul - de care se prinde rigid partea de locuit - este flexibil si de aceea prinderea de cabina trebuie sa fie maleabila. Pentru detalii, cel mai bine este sa cautati pe YT in filmele documentare de la liniile de fabricatie. In functie de cate "straturi" de mascare a imbinarii, este mai dificil sau mai usor de ajuns la locul cu pricina.

Nu am desfacut vreodata asa ceva, insa asa intuiesc ca ar trebui sa fie, deoarece cabina, realizata din metal ranforsat, este mult mai rigida decat cutia zonei de locuit; plus ceva ore de vizionat procese de asamblare rulote si autorulote!

Spor!

Arată mai mult  

Mulțumesc!

Asa cred și eu.ca sunt independente am încercat sa ridic câteva poze, dar nu am reușit. Nu nimic de speriat, însă mă gândeam că poate e ceva care are legătură și cu cabina (nu vroiam sa dau jos plafonul degeaba). Da drumurile sunt cum sunt și mai suferă și caroseria.  Nu am infiltratii pe nicăieri, în interior totul este ok. Și afara este ok, excepție doua mici fisuri în masca de plastic de pe lateral ( ca la cea de sus care o vedeam eu fisura , era o dunga de de praf). 

Dacă e independenta de cabina, atunci am sa mai urmăresc structura și am sa evit drumurile si terenurile accidentate.

Mulțumesc!

PS: nu am reușit sa găsesc pe YouTube mai nimic legat de alcove...

Link către postare
NRLaurentiu
  La 4/17/2025 la 16:01, Paun Catalin a scris:

PS: nu am reușit sa găsesc pe YouTube mai nimic legat de alcove...

Arată mai mult  

Nu cred ca am vazut "cum se fabrica" specific pentru alcove, dar sigur am vazut pe unii si altii cum au reparat!

De asemenea, sigur sunt clipuri cu semiintegrate la "cum se fabrica" si sigur principiul de asamblare este acelasi. La acestea din urma cred ca este mai complicat de "sapat" pana la imbinare pentru ca multe au patul extensibil deasupra, care cred ca are prinderea tip balama direct de rama caroseriei auto.

Cu placere!

Link către postare

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să detii un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Creaza un cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Ai deja un cont de membru? Conecteaza-te aici.

Autentificare în cont

• Activi pe această pagină   0 membri

Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.