Andreidd

Problema podea flexibila,rasina epoxica

7 postări în acest subiect de discuţie despre Problema podea flexibila,rasina epoxica

Problema podea flexibila,rasina epoxica

Andreidd

Salut, de curand am achizitionat prima rulota...un beyerland care a venit cu niste probleme neastepate...

Am o zona de approximativ 60x60 unde podeaua este mai elastica, acea zona se afla in dreptul usi de la toaleta si in dreptul chiuvete, banuesc ca problema a aparut din cauza traficului marit in acea zona.

Dupa niste cautari facute pe diferite forumuri, cea mai usoara solutie ar fii injectarea cu rasina epoxidica, intrebarea este ce fel de rasina?🥲 Pe ebay am gasit rasini ce aveau la descriere ca se pot folosi pentru reparatea podelei la rulote...dar transportul coasta mai mult ca rasina. Banuiesc ca am nevoie de o rasina cu o reactie exoterma mica , nu topeste poliesterul, rezistent la mediul exterior si nu este elastica dupa intarire.

Am vazut pe forum discutii pe aceasta tema, dar topicurile sunt vechi, acesta fiind si motivul pentru care am zis sa incerc o postare noua, mai nou au aparut si la noi tot felul de rasini epoxidice, banuesc ca sunt si la noi in romanica dar nu stiu ce marca...ce denumire...Speranta mea este ca ma poate ajuta cineva cu un raspuns.Multam!

EL: incerc sa ma documentez din timp, inca nu ma-m uitat ce se afla sub linoleum, banuesc ca nu are cum sa fie vorba de infiltratii din moment ce doar acea zona specifica este mai elastica iar langa ea este poadeaua solida.

Modificat de Andreidd

Distribuie această postare

Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Doru Negru

De preferat a se descoperi acea zona de orice acopera si/sau ascunde amanuntele legat de speta , posibil acolo sa fie afectata de ceva scurgeri de la cadita de dus sau scurgerea chiuvetei , nu ar strica o verificare si sub podea , daca de vina ar fi destramarea materialului datorita traficului , atunci mai accentuat ar fi in zona usii de la intrare ( traficucul la intrare este mai mare decat cel catre baie ) .

• Like 1

Link către postare
Andreidd
  La 4/20/2025 la 6:06, Doru Negru a scris:

De preferat a se descoperi acea zona de orice acopera si/sau ascunde amanuntele legat de speta , posibil acolo sa fie afectata de ceva scurgeri de la cadita de dus sau scurgerea chiuvetei , nu ar strica o verificare si sub podea , daca de vina ar fi destramarea materialului datorita traficului , atunci mai accentuat ar fi in zona usii de la intrare ( traficucul la intrare este mai mare decat cel catre baie ) .

Arată mai mult  

Cu siguranta motivul real nu am sa il stiu doar dupa ce am sa descopar acea zona, wc nu are dus iar sub chiuveta este solid, indiferent de motiv...ca prima incercare am sa incerc rasina, nu cred ca pot scoate bucata de 60x60 si sa o inlocuiesc cu alta, cum o prind inapoi de restul podelei? Sau in mijlocul panului/podelei mai sunt structuri metalice?

Link către postare
NRLaurentiu

Salut,

Timpul isi spune cuvantul! :)

Materialele, in speta polistirenul expandat, isi schimba proprietatile in timp sub actiunea mecanica. La vremea cand a fost construita rulota, era disponibil pe scara larga - si ieftin - polistirenul expandat. Proprietatile mecanice nu-l recomanda pentru o astfel de utilizare, dar este ieftin si termoizoleaza bine, deci producatorii aveau un profit extraordinar!

Si Beyerland-ului meu ii scartaie podeaua de mama focului pe culoarul central! Ganditi-va ca lemnul pe care calcati are doar cativa milimetri grosime. Apoi vin 3-4 cm de scartaietoare, iar pe extrados, alti 3 mm de placaj. Nu exista metal in structura podelei, ci doar o compartimentare cu stinghii din lemn. Acest sandvis se incovoiaza sub actiunea greutatii si produce scartaitul specific. Ma indoiesc ca producatorii au investit in configuratii diferite a casetarii podelei in functie de fiecare plan interior al rulotei (de exemplu intarit in zona culoarelor de trecere/stationare).

In rulota mea nu se simte ca se lasa in zona in care scartaie cel mai tare, dar este evident ca s-a tasat scartaietoarea, iar frecarea prin arcuirea acestui sandvis - sub actiunea greutatii - produce sunete neplacute! O rasina epoxidica nu face decat sa se infiltreze intre startul superior din lemn si cel de scartaietoare si sa se intareasca. Sunt sigur ca in timp se crapa acea pelicula de rasina, iar suprafata de frecare se schimba, nu va mai fi direct intre scartaitoare si lemn, ci intre scartaitoare si rasina, cu o alta... tonalitate!

Singurul demers util, este decopertarea si inlocuirea polistirenului expandat cu cel extrudat, intercalarea unor sipci suplimentare, acoperirea cu un strat moale pentru a preveni zgomotul produs de frecarea cu stratul pardoselii din lemn. Insa nu este fezabil...

Link către postare
Andreidd

IMG-20250422-173025.jpgIMG-20250422-180434.jpgAzi am dat la o parte linoleum, pare ca candva sa fii fost o infiltratie care provenea din coletul usi de la baie si chiuveta, in acea directie se afla scurgerea de la chiuveta de la toaleta, acel racord dintre chiuveta si scurgerea pare a fii nou....deci banuiesc ca scurgerea sa rezolvat. Intre timp am sunat la o firma/site ce vinde rasini epoxice si la recomandarea lor am comandat o rasina, la final planuiesc sa pun si un strat de fibra pe deasupra. In poza se vede diferenta de nunata al podelei, sa mai fii dost schimbat in trecut? Pareri? 

Link către postare
Andreidd

revin cu noutati.....operatiunea a reusit!!  In caz ca cineva va mai gasi aceasta postare, am sa las aici detaliile cum am procedat.

Am dat la oparte linoleum, am trasat punctele la aproximativ 10 cm distanta (dupa cum se vede in pozele din postul anterior) am dat gauri de 3/3, 5 mm (cat capul unei siringi) pana la placajul exterior, evident ca fara sa iasa burgiul pana pe partea cealata, am injectat rasina, eu am folosit in prima etapa aproximativ 1, 2 kg de rasina, am lasat sa se intareasca 4 zile pe urma am mai dat gauri in centrul marcajelor din zona "mai problematica" (in mijlocul acelor patrate care au rezultat in urma trasari) Dar de tata asta am dat gaurile doar in stratul de placaj, adica doar 5mm cat sa se vada poliesterul, am procedat asa pentru ca rasina epoxica sa ramana la suprafata si sa NU se mai scurga si la placajul care se afla sub rulota, si dupa inca 4 zile de asteptat podeaua a devenit solida si nu scoate nici un sunet !:D

De mentionat...

Rasina pe care am folosito nu este un secret si daca moderatori accepta am sa zic si ce produs am folosit ca sa nu fie reclama, rasinei ii ia mult timp sa se inatareasca si treaba asta poate fi un lucru bun pentru ca a avut destul timp sa patrunda in lemn si in poliester...mare mi-a fost mirarea cand in urma unui test am observat ca poliesterul absoarbe aceasta rasina!

Rasinile care sunt folosite la lipirea fibrei de stica nu sunt bune pentru ca topeste poliesterul iar in cantiati mari se inclazeste foarte tare si pe deasupra si emana gaze toxice.

Orice rasina ati folosi este foarte important ca sa cititi instructiunile, sa testati pe poliester daca il topeste, unele rasini au nevoie de o temperatura minima pentru inatrire, de expemplu cea folosita de mine ave nevoie de mini 17 grade, si un alt lucru foarte important este sa amestecati foarete dar foarte bine rasina inainte de o a injecta. Pentu suprafata care se vede in poza am folosit in total 1, 5kg. 

WhatsApp Image 2025-04-30 at 21.19.40_50ed1e5a.jpg

• Like 3

Link către postare
Flavius Ivan

:bravo:Felicitări pentru lucrare și mulțumim că ai împărtășit și cu noi detaliile :salutare!:

Link către postare

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să detii un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Creaza un cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Ai deja un cont de membru? Conecteaza-te aici.

Autentificare în cont

• Activi pe această pagină   0 membri

Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.