.Vizitator..

Secretul unui gratar reusit - nu e banc...

6 postări în acest subiect de discuţie despre Secretul unui gratar reusit - nu e banc...

Secretul unui gratar reusit - nu e banc...

.Vizitator..

Secretul unui grătar reușit sunt sfaturile. Practic, acestea intră în compoziție: 50% carne de la Metro, 50% sfaturi de la oamenii din jurul grătarului. Un grătar nu poate fi făcut de un singur om, el trebuie făcut de doi inși din specia bărbat. Ăștia trebuie să stea în jurul lui și să comenteze despre cât de prinsă e carnea și să se sfătuiască unul pe altul când s-o întoarcă.

Un român nu poate face grătar singur, se panichează. Dacă unul din cei doi masculi dispare de lângă grătar (poate are o treabă la baie) celălalt devine tensionat. Din când în când emite sunete prin care își cheamă perechea înapoi în fum: „Costeleeee, hai mă la grătar!†Prin lege, o dată cu buletinul, românul primește și licență de făcut grătar iar codul genetic, DNA-ul românesc, conține 50% doar informații despre cum să faci grătar. Restul sunt detalii despre cum să respiri sau să faci pipi din picioare.

Eticheta grătarului: ÃŽn timpul prăjirii È™i efecturăii manevrelor de mâncare se va vorbi doar despre alte grătare la care ai participat. Povestitul grătarului este un condiment necesar, este ca un descântec străvechi. Trebuie să povesteÈ™ti despre grătar chiar È™i când nu eÈ™ti la grătar, în absolut orice situaÈ›ie. De exemplu, mergi pe stradă, opreÈ™ti un om care pare că nu se grăbeÈ™te nicăieri, È™i-i povesteÈ›i: „Dom’le, am fost o dată la un grătar la Corbeanca, la un cumnat, nici nu pot să-È›i povestesc ce miÈ™to a fostâ€. La cafea, la muncă: „Și deci am fost la un grătar, excelent a ieÈ™it, am mâncat dar ne-a È™i rămasâ€.

Rolul femeii în preajma grătarului: ÃŽn primul rând femeia nu trebuie să atingă grătarul că îl spurcă. Are voie să se uite, dar să nu pună mâna. Femeia are voie să cotcodăcească fericită în preajma grătarului („ce bine arată carnea†este o expresie acceptată) È™i să aducă castroanele. Când toată carnea e prăjită, femeia are un rol extrem de important: ea trebuie să oprească toată operaÈ›iunea cu cuvinte „StaÈ›i că nu am terminat de pus masa, să aduc niÈ™te farfurii, să mâncăm ca oameniiâ€. Ea trebuie să tragă de timp până se face carnea rece.

ÃŽn raza de acÈ›iune a grătarului, chiar dacă nu ai nici o treabă cu el, trebuie să arunci din când în când un sfat sau o întrebare inutilă. Exemple: „Bă, puneÈ›i niÈ™te apă să nu se ardă micii ăia†sau „Să mai aduc niÈ™te carne?â€. E util, deasemenea, ca atunci când s-au încheiat toate operaÈ›iunile, să arunci întrebarea: „Păi mai avem niÈ™te carne, nu o prăjim acum?â€. Cum spuneam È™i mai sus, important e să fie carnea rece când o mănânci.

Degustarea: Chiar dacă are gust de chiÈ™toace de È›igară, singurele expresii acceptate la degustarea de produse făcute la grătar sunt cele pozitive: „Excelent, foarte bun a ieÈ™itâ€. Ai voie să pomeneÈ™ti alte grătare mai reuÈ™ite, cu condiÈ›ia ca nimeni din cei prezenÈ›i să nu fi participat la ele. AtenÈ›ie, acele grătare au fost bune, ok, dar nu chiar aÈ™a de bune.

Resturile: Carnea rămasă se pune în castroane de plastic și se depozitează în frigider. Se mănâncă singur, seara, când partenera de viață doarme deja, sau noaptea, când porcul ăla bețiv doarme și tu ești la dietă.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Vizitator dorunegru

O alta varianta, relativ asemanatoare, de cum se desfasoara prepararea gratarului:

GRATARUL LA ROMANI :

Când un bărbat se declară pregătit să preia prepararea gratarului, se declanşează următoarea serie de evenimente:

1) femeia cumpară mâncarea

2) femeia face salata, pregăteşte legumele şi desertul

3) femeia prăgateşte carnea pentru grătar, o aşează pe o tavă, împreună cu toate celelalte ustensile necesare şi o duce afară, unde bărbatul stă deja aşezat cu o bere în mână în faţa grătarului.

Aici vine punctul cel mai important al întregii acţiuni:

4) BARBATUL AÅžEAZÄ‚ CARNEA PE GRÄ‚TAR !

5) apoi mai multe activităţi de rutină, femeia aduce farfuriile şi tacâmurile afară

6) femeia informează bărbatul că arde carnea.

7) el îi multumeşte pentru această informaţie importantă şi mai comandă încă o bere, în timp ce se ocupă de situaţia de urgenţă

Şi apoi incă un punct foarte important!

8) BÄ‚RBATUL IA CARNEA DE PE GRÄ‚TAR ÅžI O DÄ‚ FEMEII !

9) urmează din nou rutina. Femeia aranjează farfuriile, salata, pâinea, tacâmurile, şerveţelele şi sosurile şi aduce totul afară pe masă.

10) După masă, femeia eliberează masa, o curăţa, spală vasele..

Åži din nou, foarte important!!!:

11) TOŢI ÎL LAUDĂ PE BĂRBAT PENTRU CALITĂŢILE LUI ÎN ARTA GĂTITULUI ŞI ÎI MULŢUMESC PENTRU MÂNCAREA DELICIOASĂ !

12) Bărbatul o întreaba pe femeie cum i-a plăcut faptul că nu a fost nevoită să gătească şi când observă că ea e cam supărată, ajunge la concluzia că pe femei nu le poţi satisface oricum niciodată.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Vizitator

Vezi , bei cuscre , ce inseamna sa ai experienta ?

pnc

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Fatu Narcis

Super! Chiar ati surprins esenta activitatii de gratarit si tipologia grataragiului!

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Vizitator

Asa cum am spus , experienta isi spune cuvantul.

grrt

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să detii un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Creaza un cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Ai deja un cont de membru? Conecteaza-te aici.

Autentificare în cont

  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.