Catalin

Cat ne costa cumpararea unei rulote si transportul ei in tara?

41 postări în acest subiect de discuţie despre Cat ne costa cumpararea unei rulote si transportul ei in tara?

Cat ne costa cumpararea unei rulote si transportul ei in tara?

Catalin

@ Catalin, pentru orice rulota adusa in tara se cheltuieste pe transport, adica aducerea ei in tara intre 800-1000 euro, ce mi-as dori sa retii din acest calcul este doar cat costa o rulota acolo la bugetul tau de 1500, sa zicem ca acolo costa 400-500 euro iar diferenta pana la 700 e un mic profit de 200-300 euro, deci la 1500 euro aici ai o rulota cumparata acolo cu o valoare de 400 euro, sa nu ai mari asteptari la aceasta suma!!!...sa nu compari preturile de la rulote cu cele ale masinilor, nu exista comparatie, rulotele cat de vechi ar fi stau mai bine in pret decat masinile la acelasi an de fabricatie...succes la cautari.

Am adus masini din Germania, si nu m-a costat nici jumate din suma pe care ai mentonat-o tu.De ce sa coste aducerea unei rulote 1000 euro?Sa nu uitam masina are si motor care consuma combustibil.Am i missing something? tamp

Distribuie această postare

Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Catalin

In nici o postare de-a mea nu am mentionat de Angia, ma refer strict la europa.Si da, creste consumul cu masim 3 litri as zice, poate nici atat.Apoi daca faci un 1500 de km, aia 45 L is 1000 euro?

Link către postare
Catalin

Nu cert pe nimeni, da mie imi da cu virgula cei 1000 de euro pt aducerea unei rulote.Da, mergeam sa vad mai mute masin, da le alegeam sa fie la distanta apropiate, nu una in nord si alta in sud.iar de dormit, dormeam in masina, mancarea de la supermarket.Oricum le socotesc nu imi suma respectiva

Link către postare
Ionita Bogdan

Socoteala pt Catalin

Buc - Olanda 4500 km

Combustibil 10%. 450 litri x1.4 = 630 euro

Roviniete 25 euro aprox imativ

Acte rulota Olanda sau Germania 150 euro

Tradus acte 50 euro

Omologare , eliberare carte 150 euro

..............

Iete baniii 630 + 25 + 150+50+150 = ?

La banii astia adaugi pretul cadavrului pe care il cumperi ca la 500 euro nu cumperi decat un GUNOI.

Deci reluam  ...costuri la domicilu 1100 euro . Plus rulota . ptg

Sau ...umpli rulota pana in tavan cu biciclete , cafea , tigari , adidasi ....le vinzi duminica in targ si iti scoti drumul!  superok

Asa ca mai bine o iei din tara de la cineva care o schimba si el  si iesi si mai ieftin si castigi si o saptamana .  :-)

Link către postare
Catalin

Fiecare cu calculele lui, eu stiu ce stiu, pe vremea cand aduceam masini.Cartea, acte si alte traduceri nu se pun la socoteala, ma refer strict la adusul ei.Ca tradusul poate il fac hratis si actel sfert de pret, sunt cheltuieli care nu se iau la socoteala, fiecare pe pielea lui

Link către postare
Vizitator Anonim

Am incercat sa despart/unesc putin mesajele pentru a fi cat mai coerente mesajele.

Link către postare
Vizitator Niky Radu

In nici o postare de-a mea nu am mentionat de Angia, ma refer strict la europa.Si da, creste consumul cu masim 3 litri as zice, poate nici atat.Apoi daca faci un 1500 de km, aia 45 L is 1000 euro?

Din Anglia sau din nordul Olandei (zona Amsterdam) faci cam aceeasi numar de km, cheltuielile sunt identice, in Olanda numai asigurarea rulotei pentru cele 2 saptamani de numere provizorii costa cam 90 euro, de aceea am dat o plaja de 800-1000 euro cheltuiala pe drum maxima.

Iti mai repet o data ce trebuie sa retii la 1500 euro cost rulota aici, ea a costat 400-500 in tara de origine si nu trebuie sa ai prea mari asteptari la suma asta, de regula la 500 euro destinatia rulotei eu o vad numai pentru santier, daca nu crezi ca se ajunge la sumele astea te rog sa faci experiment personal.

Link către postare
Catalin

La "o prima geana" am cautata pe tocmai.ro si am gasit rulote de la 1300 in sus.

Aia au profit doar 300?

Link către postare
Vizitator Anonim

Parerea mea este ca o afacere este buna atata timp cat ambele parti considera ca au castigat!

Daca cel care aduce rulota o face  adusa la cui pentru un pret pe drum destul de mic, iar adaosul sau sa nu depaseasca 200 euro si este multumit cu acest adaos, iar cumparatorul multumit de rulota, poate costul sa fie mai mic. Daca se duce special cu masina sa sa aduca o rulota, costurile e clar vor fi mai mari.

Acum fiecare dintre noi castigam un ban, asa cum o face fiecare. Daca este cineva dispus sa vanda la un pret mai mic sau altcineva dispus sa cumpere la preturi mai mari, e doar chestiune de comert.

Calculele fiecaruia au o mare marja de eroare pentru ca eu unul nu cred ca este rentabil sa aduci in mod special o rulota in tara, iar cei care fac asta ca mod de viata, au sigur niste portite pe care noi (cei care nu facem asta) nu le stim. Asta este modul in care fiecare isi castiga putinul ban pentru a face din asta o sursa de venit.

Poti gasi rulote pe siteurile din Romania la preturi bune, asta nu inseamna ca ele au ceva. Poate proprietarul nu mai vrea rulota. A luat-o acum 10 ani, a facut 5 iesiri, s-a imbolnavit si a murit si i-o vinde sotia care este bolnava si ea la randu-i...(frumoasa povestea :))

In sfarsit, este alegerea fiecaruia ce rulota vrea, insa eu ce am cautat si vazut, la 1500 de euro, nu ai ce face cu ele. DAR! Caci exista un mare DAR aici, este posibil sa ma insel si tu sa gasesti asta.

Vei fi printre (putinii) norocosi!

Link către postare
Vizitator Niky Radu

La "o prima geana" am cautata pe tocmai.ro si am gasit rulote de la 1300 in sus.

Aia au profit doar 300?

Nu...rulota aia a costat 100 euro... :)

Link către postare
Catalin

Marius aduce rulote din Anglia si de aceea costurile sunt mai mari .

Cei care le aduc de pe continent scutesc niste cheltuieli , timpul este mai scurt , si le pot aduce "la pachet" cu o masina cumparata tot din vest.

Unii din ei care lucreaza pe microbuze de marfa , au carlig montat si pe cursa de retur agata cate o rulota. La ei cheltuielile sunt si mai mici.

Mai sus Niky spune ca din N Olandei  sau UK tot aia, adica aceleasi costuri. O fi vaporul gratis, sau combustibil gratis pe UK?

Link către postare
Catalin

Nu...rulota aia a costat 100 euro... :)

Da, plus 1000 drumu, probabil fac munca voluntara, daca mai si negociezi la pret, vin aia cu bani de acasa.

Link către postare
Viorel C.

Salut pe toata lumea si doresc sa adaug un comentariu, fara sa fac vreo referire directa la unul dintre voi.

Cativa cunoasteti sau stiti ca aduc de ceva vreme rulote din Olanda (inainte de 2004, aduceam din Germania).

Dar cred ca se sare mult calul la preturile afisate in acest topic.

Niciodata nu am depasit 400-450 de euro pentru adusul unei rulote.

Voi cu ce le trageti fratilor acele rulote, de ajungeti la asemenea preturi?

Sa nu spuneti ca va odihniti la hoteluri de 4-5 stele si mancati numai la restaurant?!

Parca prea speriati lumea cu astfel de comentarii. tamp

Nu comentez pretul rulotei, fiindca indiferent de rulota cumparata, cheltuielile sunt cam acelasi, cu mici diferente la combustibil, in functie de greutatea rulotei.

Niky Radu, Amsterdamul este pozitionat in partea centrala a Olandei, catre vest, nicidecum in nord.

Iar ca si suprafata de deplasare, Olanda nu este o tara cu o suprafata mare. Deci, deplasarea intre oricare localitate, se face cu costuri mici.

mario, taxele de autostrada (vigneta) sunt pe 10 zile minimum. Nu cred ca nu se incadreaza careva sa cumpere o rulota si sa depaseasca aceasta perioada.

Un hotel decent costa in jur de 45-60 de euro (in Olanda), sau 35-45 euro (in Germania), in situatia ca doresti sa faci un dush si sa te odihnesti.

Intradevar pentru o rulota adusa din Anglia, cheltuielile cresc, dar oricum, nu ajung la 1000 de euro.

Restul discutiilor referitoare la pretul de vanzare in tara, comision, etc., ramane la aprecierea fiecaruia.

nay

Link către postare
Viorel C.

ruloteadi, nimeni nu a facut referire la cat se castiga dintr-o astfel de afacere.

Topicul este "Cat ne costa cumpararea unei rulote si transportul ei in tara?", dar se pare ca nu l-ai citit indeajuns.

:))))(

Link către postare
Vizitator Niky Radu

Deja eu am dat prea multe informatii, daca se pune la indoiala experienta unora care au adus rulote si se comenteaza preturi faceti voi drumuri care intrebati, eu cand m-am apucat de treaba asta nu am avut tupeul sa intreb pe un forum sa mi se dea mura'n'gura.

@Viorel..poate masina ta merge cu apa si aia nu o pui la socoteala...cei 130 euro, asigurare + acte ii bagi la pierdere sau la cheltuiala drumului?( vrei sa zici ca tie iti ajung 400 euro, adica 130 acte si asigurare si motorina de restul de 270 euro pentru un drum de 5000 km?...numai 180 euro ii cheltuiesti pe tara pe ambele sensuri)...motorina + acte + mancare/cazare (Olanda) 2300km = cu aceeasi motorina + mancare/cazare (Anglia) 2500km, zona Amsterdam / Zwolle pentru mine este nordul Olandei, nu am mers niciodata mai sus de aceasta linie, scopul explicatiei mele a fost ca indiferent de drum cheltuielile sunt la fel, nu sa-l invat geografie pe Catalin sau pe tine.

Link către postare
Viorel C.

Niky Radu iti raspund ca sa afle si altii.

Eu mereu am cautat sa reduc cheltuielile cat mai mult.

Astfel am ajuns sa cunosc locuri unde actele pentru export sunt 90 de euro, nu 130, asa cum afirmi.

Mai este o alta problema si anume, negocierea rulotei (daca este dealer) o fac la modul sa fie incluse si actele de export.

Mai scriam intr-un topic despre deplasarea cu rulota si explicam ca am mare economie atunci cand ma pozitionez in spatele unui TIR.

Asa ca stai linistit ca nu merg cu apa, mancarea (daca sti de unde sa cumperi) este ieftina, iar daca crezi ca Olanda o cunosti asa de bine, tine pentru tine, fiindca pe mine nu mai convins.

Daca zona Amsterdam / Zwolle pentru tine este nordul Olandei, Groningen unde se afla? La polul nord?  :)

nay

Link către postare
Vizitator Niky Radu

A fost o gluma chestia cu apa, bravo tie daca te incadrezi intr-un consum de 4-5 % cu rulota cu tot, , eu cu rulota mai jos de 9-10% nu pot scoate, eu aleg varianta sa merg in fata TIR-ului, fiecare cum isi asterne asa doarme...succesuri in continuare

Link către postare
Viorel C.

Niciodata nu am pus botul la ironiile unora, fiindca eu respect pe toata lumea.

Tot ce scriu, scriu datorita faptului ca sunt sincer, nu mint si incerc si pe altii sa-i fac sa fie cat mai corecti.

Nu i-am inghitit niciodata pe samsari, pe mincinosi si pe cei care incearca mereu sa insele. Nu fac referire la tine.

Experienta acumulata in cei 23 de ani de cand fac drumuri afara, imi da curajul sa scriu realitati, nu exagerari.

Eu nu iti urez succesuri, dar sa ai succes !

Link către postare
Vizitator Niky Radu

Adi...nu numai distanta de unde pleci conteaza in totalul cheltuielilor ci si greutatea rulotei, una de 2 persoane are 500-750kg si una de 4 persoane are 1000-1250kg, tu ai o rulota grea stii consumul, mai mult ca sigur Viorel aduce rulote usoare, mici si clar la o rulota de 7 metri si 1300kg nu poti avea consumul cat la o rulota de 4.5m si 750kg...eu de exemplu pun in cheltuiala rulotei si banii pentru munca masinii, masina are nevoie de ulei, anvelope si alte cheltuieli neprevazute, la 3 drumuri in Olanda sau Anglia trebuie schimbat uleiul, la 12 drumuri trebuie schimbata distributia si anvelopele, cea mai mica cheltuiala pentru mine nu este etalon pentru alte drumuri, eu o retin pe cea mai mare, deoarece oricand te poti trezi cu un vant timp de 1500km si nu-ti mai ies socotelile !!!...in 2011 am fost in Olanda sa iau o rulota aveam 2 adrese, din pacate ambele erau tepe, am facut in plus 300km, ca sa nu arunc banii pe drum degeaba vizitand vreo 10 parcuri de rulote intalnite pe drum m-am intors in Germania si am ales o rulota mai scumpa dintr-un parc de rulote, dar m-am incadrat in acel buget, a fost invatare de minte ca sa plec cu mai multe adrese data urmatoare, avand un buget maxim si mic, si luand o rulota mai scumpa decat din Olanda am redus din profit pentru a ma incadra in preturile pietei...nu-i asa simplu sa alegi si sa cumperi o rulota de la distanta!!!...in afara de aceste aspecte rulotele mai au nevoie si de mici reparatii, frigider, soba, pompa de apa, care toate astea costa, e posibil sa mearga totul dar e posibil sa fie si surprize!!!, in unele locuri nu ai posibilitatea sa faci probe, cel putin in Anglia este o vorba "sold as seen", pretul pe care il platesti este in starea in care se afla, chiar daca necesita o mica investitie in schimbarea sau completarea unor accesorii.

Link către postare
Viorel C.

Niky Radu, am adus rar rulote de 750 kg. Cred ca sti ca la tot ce este pana in 750 de kg nu se fac acte pentru export si esti nevoit sa pui acelasi numar de inmatriculare ca si la masina.

Afara nu sunt probleme, dar in Romania exista unii politisti care iti pot face probleme, cu toate ca este legal sa aduci in asa mod, dar nu detaliez.

Deci aduc si am adus de-a lungul anilor tot felul de rulote, mai grele sau mai putin grele.

Despre restul cheltuielilor referitoare la intretinerea masinii, cred ca oricine le baga in pretul rulotei, daca se doreste.

Aici in topic este vorba despre "Cat ne costa cumpararea unei rulote si transportul ei in tara".

Eu personal am avut cheltuielile scrise si mai departe nu mai fac comentarii, fiindca pe acesta tema se duc discutiile la nesfarsit.

nay

Link către postare
Viorel C.

mario, se pare ca postarea ta face din mine un mincinos.

Eu iti fac o propunere si tie si lui Niky Radu.

Haideti cu mine la un drum, umplu rezervorul cu apa, ridic velele si dau la pedale. Si daca consum mai mult de 450 de euro, va dau eu 1000 de euro la fiecare, iar daca nu, voi imi dati mie cate 100 euro.

Hai sa fim seriosi ! Voi chiar credeti ca toate cele scrise de voi arata adevarul!?

Deschideti fratilor un topic cu titlu de genul "Cat adaug peste pretul rulotei" si postati toate cheltuielile avute: coafat inainte de plecare, pretul spumei pentru barberit, efortul de a deschide mereu busonul la rezervor, etc.

Ce naiba! Scrieti pentru unii care nu au habar de asa ceva, dar ganditi-va ca mai sunt si cunoscatori, care doresc sa nu pacaleasca si sa nu minta. Cu alte cuvinte, persoane corecte.

:-)

Link către postare
Viorel C.

Se pare ca se deviaza de la subiect.

Vorbim cumva despre ce cheltuieli ai tu cu sederea in Anglia?

Eu zic ca nu.

In acest topic se discuta cat costa cumpararea unei rulote si transportul catre Romania, care bineinteles este tur-retur.

Daca pe mine ma duce capul si rezolv toate aceaste deplasari in timp optim si nu bantui ca un nestiutor, cum pot sa scriu ca am nu stiu cate cheltuieli, cand de fapt, cheltuielile sunt cele declarate??!!

Chiar daca erai tamplar sau fierar betonist cum afirmi, din toate postarile mele observai ca nu imi place sa mint si sa exagerez.

Din contra. Am relatat si problemele care le-am avut cateodata pe traseu, fiindca nu ma feresc, sunt sincer si nu imi pasa de reactiile celor care se cred atotstiutori. Ai postat cumva vreo patanie? NU.

Sti de ce? Nu doresti sa stie nimeni ce faci.

Ei bine, eu nu pot fi asa si de acea nu mint si imi place adevarul.

Si ca sa inchei, fara sa fac vreo referire la nicio persoana, nu sufar samsari care vand ceva si nu-i intereseaza nimic altceva decat sa insele.

Asta sunt eu.

Sa ai drumuri bune si succese, nu succesuri, asa cum scria ironic Niky Radu!

P.S.oferta facuta cu acea propunere a mea, ramane valabila.

Link către postare
Viorel C.

Sa deschida topic cei care vor sa demonstreze consumul exagerat referitor la aducerea unei rulote.

Aici s-a discutat de transport si nu de conditiile de viata ale unui sau altuia  biggrin

nay

Link către postare
Vizitator Niky Radu

Departe de mine ironiile Viorel, pur si simplu iau-o ca atare acea vorba cu succesuri (succese spus altfel), deocamdata suntem 2 care declaram ca nu poti avea cheltuiala doar 450 euro, mai astept sa confirme sau sa infirme adirulote acest aspect, daca insisti ducem si la capat acest pariu, aduc si eu o rulota gratis acasa din Olanda, astept aparatia unui buget in acest sens, tu ai impresia ca tu esti cel corect si noi cei mincinosi, pana la urma sunt declaratiile fiecaruia iar daca ne contrazicem, nu inseamna ca automat ca  il faci mincinos pe celalalt, eu nu as fi vrut sa mai fac postari in acest topic, dar ardoarea ta nu ma lasa sa tac.

Link către postare
Viorel C.

Nu fac mincinos pe nimeni, doar scriu ca nu sunteti corecti cand afirmati unele lucruri.

Credeti cumva ca va cresc sansele la vanzarea de rulote daca scrieti ca aveti asemenea costuri?

Credeti ca ma incalzeste afacerea care o face vreunul? Niciodata.

Dar nu veniti cu argumente care nu isi au rostul cu transpotatul unei rulote.

S-ar putea sa te inseli amarnic cu aducerea gratis a unei rulote din Olanda, crede-ma. Cunosc astfel de discutii, ca apoi la final sa inceapa scuzele.

Intr-un final ma bucur ca ardoarea mea poate scoate la iveala caracterul unei persoane.

nay

Link către postare

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să detii un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Creaza un cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Ai deja un cont de membru? Conecteaza-te aici.

Autentificare în cont

• Activi pe această pagină   0 membri

Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.