Vizitator

Master Chef

430 postări în acest subiect de discuţie despre Master Chef

Master Chef

Cornel Mihailescu

@Liviu Tataru hi
Woww....ce pofta imi faci cu acele bunatatiuri.:pofta:
Si apa aia , , sfintita "  :bere:
Sa va fie de bine.:bravo:
Cat despre rulota...sa o stapaniti sanatosi si sa va ofere tot confortul si placerile unor vacante minunate.
Sa auzim numai de bine. superok

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Nicolae

Reteta macrou afumat :perfect:

 

Se cumpără pestele(macrou neapărat de Norvegia, se poate afuma și păstrăv, scrumbie) în funcție de buget biggrin

Dacă este macrou se lasa sa se dezghețe dar nu complet ci doar sa se poată curata , apoi se caută un vas suficient de larg să stea peștii drepți. 

După curățare se spala cu apă rece fiecare peste și se îndepărtează orice urma de sânge. 

Se așează un strat de sare neiodata pe fundul vasului, se presară și în abdomenul peștelui care se așează pe stratul de sare.

După ce s-a completat primul rand cu pește se presară din abundență sare și tot asa până la ultimul pește. 

În funcție de gust se lasa la sarat 24-48 ore.

Apoi se afuma de preferat cu lemn de prun sau lemn de pom fructifer aproximativ 8 ore.

Va urez succes și poftă bună nay

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Costica V.

Wow, arata SUPER!!
Nicolae, multumesc pentru reteta!! Cum gasesc un butoi (sau trebuie doua??) ma apuc de treaba!!

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Ciurea Sorin
On 1/18/2017 at 11:01, Liviu Tataru a scris:

Cu "ocazia prilejului" achizitionarii primei noastre rulote:clapping:,  acasa la niste prieteni( pe care am inceput sa-i "inbolnavim" cu casuta mobila si rulotismul) si profitand de vremea buna, am "udat" un pic cu un gratarel "sfintit" din plin cu o apa de maramures. :laughing:

20170115_160408.jpg

20170115_164027.jpg

20170115_170905.jpg

Liviu , să fie într-un ceas bun , să o stăpâniți sănătoși și să vă bucurați de ea! Sper să ne vedem  cât de curând poate la Cheia și să udăm prima rulotă !

Nea Costică e belea ce ne arată colegul Nicolae, Îmi plouă în gură măi nene !:pofta:

  • Upvote 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Daniel P
29 minute în urmă, Nicolae a scris:

În funcție de gust se lasa la sarat 24-48 ore.

Apoi se afuma de preferat cu lemn de prun sau lemn de pom fructifer aproximativ 8 ore.

Va urez succes și poftă bună nay

 

Si inainte sa-l agati la afumat, se scutura sarea de pe el, sau il pui asa cu sare si se topeste ea in timpul afumarii? :ascratch:

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Nicolae

A da am uitat, se clatesc cu apă rece si se lasă la scurs.

:-) Daniel. 

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Costica V.

Bravo Daniel, buna intrebarea, chiar ma intrebam si eu!! superok
:-) Nicolae.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Flavius Ivan

Pentru ca a ramas destul timp inactiv acest topic o sa incerc sa il resuscitez eu .... astazi, intre 2 postari pe forum mi-am etalat si cunostintele culinare .... iata ce a iesit!

:perfect:gogosari in sos de rosii ..... perfecti pentru orice tip de friptura

20170905_131130[1].jpg

20170905_131135[1].jpg

  • Like 3

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Flavius Ivan

Un chec, din cateva oua care nu mai imi incapeau in frigider .....

20170907_183653[1].jpg

20170907_183623[1].jpg

  • Like 3

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Flavius Ivan

Si am incheiat cu dulceata de prune .....

20170907_200141[1].jpg

20170907_200159[1].jpg

20170907_200227[1].jpg

  • Like 3

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Flavius Ivan

P.S. cei care ma cunosc, de pe acest forum si nu numai, stiu de ce sunt in stare, la gatit ..... cei care nu ma cunosc si cu care vom avea ocazia sa ne intalnim se vor convinge singuri de ceea ce sunt in stare, la gatit .....

TO BE CONTINUED  

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Daniel P

Bravo Flavius! :bravo:

Pe mine urmeaza sa ma convingi...:default_big_grin:

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Flavius Ivan

:perfect:Am destul timp, acum ca am si iesit la pensie ...... cu siguranta anul viitor, in concediu, va vom insoti, indiferent de unde alegeti sa mergeti .... o singura problema ar fii, totusi .... cat gatesc trebuie sa am pe cineva linga mine care sa imi toarne in pahar :default_big_grin: :laughing::amuzat:

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Daniel P

:laughing: ....asta se rezolva cu siguranta, ma ofer voluntar...:OK:

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Flavius Ivan

:OK:  ramane stabilit atunci :OK:

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Radu Ghita

Ma bag si eu. Poate reusesc sa-ti fur reteta de chec :OK:

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Dragos M

Neaparat trebuie sa mergi cu noi la o intalnire :default_big_grin:

  • Upvote 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Flavius Ivan

Reteta e arhicunoscuta ..... smecheria este asta :OK:

  • Like 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Daniel P

Eeeee...te bazezi pe tehnologie...:clapping:

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Flavius Ivan
4 minute în urmă, Dragos M a scris:

Neaparat trebuie sa mergi cu noi la o imtalnire :default_big_grin:

O sa mergem, avem timp, suntem tineri pensionari acum ...... din aia cu "pensii nesimtite" cum zice doamna Olguta Vasilescu, pe care o ascult cu "ceva repulsie", acum, pe antena 3 ....

Pacat ca se "incaleca" intalnirile acum, in septembrie, si stii foarte bine la ce ma refer .....

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Flavius Ivan
3 minute în urmă, Daniel P a scris:

Eeeee...te bazezi pe tehnologie...:clapping:

 

CITROEN, CREATIVE TECHNOLOGIES ..... doar suntem fani citroen :OK:

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Daniel P

Normal...daca ai C4, stii d-astea...:default_big_grin:

Gata, scuze ca o luaram cam pe off-topic! :default_doh:

  • Upvote 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Flavius Ivan

Asa cum am promis incerc sa tin acest topic "viu" ..... 

La doua "ţambale" .... asa cum ii sa bine bucatarului .... cu un digestiv inainte!

 

20170909_114520.jpg

20170909_112427.jpg

20170909_122758.jpg

  • Like 3

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Flavius Ivan

Ciorba radauteana cu carne de pui  :perfect:

20170909_125635.jpg

20170909_141352.jpg

20170909_141355.jpg

20170909_141953.jpg

20170909_142001.jpg

20170909_142129.jpg

20170909_142252.jpg

20170909_142303.jpg

20170909_143416.jpg

20170909_151915.jpg

20170909_152155.jpg

  • Like 3

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să detii un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Creaza un cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Ai deja un cont de membru? Conecteaza-te aici.

Autentificare în cont

  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.