Vizitator 23 Semnalează Publicat 29 Mai, 2013 Pe langa gratarele pe care le facem aproape in fiecare week-end sunt unii dintre noi care incearca preparate putin mai elaborate si cu un aspect mai deosebit.De aceea am deschis acest topic pentru a posta fiecare retete de toate felurile , retete care au fost sau nu incercate acasa ori la rulota.Chiar daca nu vom oferi vreun premiu sau sortul rosu, de Master Chef, asteptam pe cei care au inclinatii culinare sa ne impartaseasca din experientele de pana acum. Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Vizitator rica Semnalează Publicat 17 Octombrie, 2013 Se pare ca nimeni nu mananca.Mie imi place sa fac mancare gen fast food.Shaorme, pui shanghai, ...La ele fac o maioneza de usturoi cu iaurt ca e mai usor. Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Vizitator 23 Semnalează Publicat 17 Octombrie, 2013 100 retete pentru pizza527_76b43cf92425d2c78750bcce8132617aab50b46a.doc Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Vizitator 23 Semnalează Publicat 17 Octombrie, 2013 Doar "cateva" retete de salate Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Vizitator 23 Semnalează Publicat 17 Octombrie, 2013 Dupa masa trebuie si ceva dulce Nu? limbb528_0494778eae9f0bb89d69ff1602c59040cc75b60a.doc Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Vizitator 23 Semnalează Publicat 12 Aprilie, 2014 Pentru ca se apropie Sarbatoarea Pastelui va dau cateva retete pentru prepararea mielului Sper sa va fie de folos , macar sa va inspirati din ele daca nu le duceti la bun sfarsit 1816_62b0c104e95439ada1f7f0418b80750eeb51f189.doc Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Vizitator 23 Semnalează Publicat 19 Mai, 2014 Aveti aici cateva idei de aranjare a diferitelor platouri , salate , supe , sandwich-uri Arta Culinara Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Cristian Popa 244 Semnalează Publicat 22 Iulie, 2014 Mai fac si eu din astea la petrecerile copiilor... Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Cristian Popa 244 Semnalează Publicat 22 Iulie, 2014 la alti copii, alceva... ptg Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Cristian Popa 244 Semnalează Publicat 22 Iulie, 2014 iar pentru copii ceva mai mari... zambilici Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Vizitator 23 Semnalează Publicat 22 Iulie, 2014 Cristiane din partea mea ai trei de DAPacat ca esti asa de departe de noi , ca te convocam la "lot" saptamanal Sa speram ca niciodata nu-i prea tarziu sa ne vedem Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Cristian Popa 244 Semnalează Publicat 4 August, 2014 Chiar daca nu am putut sa ies cu rulota in weekend-ul ce s-a incheiat, nu am vrut sa ratez in totalitate cele doua zile libere (care sunt din ce in ce mai rare), asa ca am facut un papricas cu coaste de miel, iar pe gratar am pus niste "accesorii" de pui. Pana la urma a fost binisor....... Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Mihai.combei 0 Semnalează Publicat 4 August, 2014 ce bine arata!! Felicitari! Parca simt mirosul de gratar..... Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Vizitator 23 Semnalează Publicat 5 August, 2014 Fasole cu ciolan ...................made in Turkey Am facut acu' 2zile o fasole cu ciolan si cu carnati . De fapt a a fost ciolan cu fasole , dar asta este alta poveste.A iesit ceva "bestial" , ca sa zic asa Ingrediente : ciolan afumat , carnati semi-afumati , legume , fasole prefiarta , marar si.....fainosag[img width=533 height=400]http://i59.tinypic.com/23mov3l.jpg[img width=533 height=400]http://i62.tinypic.com/23shed.jpg[img width=533 height=400]http://i60.tinypic.com/x2jqmw.jpg Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Vizitator 23 Semnalează Publicat 25 August, 2014 CÂTEVA TRUCURI SIMPLE, DAR DE EFECT, CARE VÄ‚ POT FI DE MARE FOLOS ÃŽN BUCÄ‚TÄ‚RIE.1. Dacă se întâmplă să puneÈ›i prea multă sare în oala cu supă, nu trebuie decât să adăugaÈ›i în oală un cartof decojit. Cartoful va absorbi excesul de sare. 2. Pentru îndepărtarea mirosurilor de pe mâni după tăierea cepei sau usturoiului, frecaÈ›i-le cu o linguriţă din oÅ£el inoxidabil. OÅ£elul ar trebui să absoarbă mirosul.3. Boabele proaspete de cafea, de asemenea, pot absorbi mirosurile neplacute de pe mâini.4. Când ouăle fierb, adăugaÈ›i în apă un vârf de cuÅ£it de sare pentru a nu se sparge coaja.5. Nu puneÅ£i niciodată citrice sau roÅŸii în frigider. Temperaturile scăzute le deteriorează gustul.6. Pentru a curăţa instrumentele de gătit din metal, nu folosiÈ›i detergenÈ›i niciodată. Doar curățaÈ›i-le cu sare È™i cu un prosop curat, uscat de hârtie.7. Pentru a curăţa un ceainic electric, cu depuneri de calcar pe elementul de încălzire, fierbeÈ›i un amestec din jumătate de oÈ›et È™i jumătate apă.8. Când păstraÈ›i cutii goale închise ermetic, puneÈ›i înăuntru un vârf de cuÈ›it de sare pentru a nu prinde miros greu.9. Dacă pregătiÈ›i un sos È™i-l ardeÈ›i din greÈ™eală, tunaÈ›i-l într-un alt vas È™i continuaÈ›i fierberea. AdăugaÈ›i apoi un vârf de linguriță de zahăr, suficient cât să nu îndulcească sosul. Zahărul îndepărtează gustul de arsură.10. AÈ›i ars orezul dintr-un vas? LuaÈ›i o felie de pâine albă È™i puneÈ›i-o pe partea cu orezul ars timp de 5-10 minute pentru a îndepărta gustul de arsură.11. ÃŽnainte de a tăia ardeiul iute, turnaÈ›i puÈ›in ulei pe mâini, iar astfel pielea nu vă va ustura.12. Dacă nu sunteÅ£i sigur că ouăle sunt proaspete, puneÅ£i-le într-un vas cu apă. Ouăle care se vor lăsa pe fundul vasului, sunt proaspete. Dacă vreun ou se ridică, fie È™i un pic, atunci acesta nu este foarte proaspăt È™i trebuie gătit curând. Dar dacă pluteÈ™te, deja oul este vechi È™i mai bine îl aruncaÈ›i decât să îl consumaÈ›i.13. Pentru a alunga furnicile din bucătarie, descoperiÈ›i-le locaÈ›ia È™i acoperiÈ›i-le ieÈ™irea cu vaselină. Furnicile nu trec prin soluÈ›ia gelatinoasă. Dacă vin pe sub ușă, trageÈ›i o linie pe podea cu creta. Micile insecte nu vor trece de linia de demarcaÈ›ie.14. ÃŽnainte de a pregăti floricelele de porumb pe aragaz, puneÈ›i-le întâi timp de 10 minute în apă. ScurgeÈ›i-le de apă È™i pregătiÈ›i-le apoi ca de obicei. Umiditatea ajută floricele să se â€spargă†mai repede È™i să fie mai pufoase.15. Nu depozitaÅ£i bananele în buchet, aÈ™a cum sunt ele de obicei, sau într-un bol de fructe, alături de alte fructe. Fiecare banană trebuie pusă într-o locaÈ›ie diferită, deoarece bananele emană un gaz care determină coacerea rapidă a fructelor de lângă ele. Separându-le, vor sta proaspete mai mut timp.16. Pentru a nu înmuguri cartofii, puneÈ›i în pungă, alături de ei, È™i un măr.17. Dacă vă mai rămâne vin în sticlă, congelaÈ›i-l în cuburi, în tăviță, È™i îl puteÈ›i adăuga uÈ™or în supe sau sosuri. Savoarea va fi deosebită.18. Pentru a curăţa fisurile ÅŸi locurile greu accesibile din vase, umpleÈ›i-le cu apă ÅŸi adăugaÈ›i două comprimate de Alka-Seltzer. Bulele vor curăța fisurile.19. După ce fierbeÈ›i paste sau cartofi, răciÈ›i apa ÅŸi folosiÈ›i-o pentru a uda plantele de apartament. Apa conÈ›ine nutrienÈ›i pe care plantele le adoră.20. Când curăţaÅ£i acvariul, nu aruncaÈ›i apa, ci folosiÈ›i-o tot pentru a uda plantele din casă. Azotul È™i fosforul transformă apa din acvariu într-un fertilizator ideal.21. Atunci când vreÈ›i să dezgheÈ›aÈ›i o bucată de carne de la congelator, turnaÈ›i oÈ›et peste ea. Nu doar că va frăgezi carnea, ci È™i va grăbi dezgheÈ›area.22. SubstanÅ£a din ceapă care provoacă lăcrimarea ochilor este situată în rădăcina ceapei. TăiaÅ£i această parte într-o formă conică È™i îndepărtaÈ›i rădăcina.23. Dacă apreciaÅ£i gustul usturoiului, dar stomacul protestează ori de câte ori îl folosiÅ£i, încercaÅ£i trucul următor: ungeÅ£i vasul în care urmeză să serviÅ£i mâncare cu un căţel de usturoi, astfel veÅ£i avea parte de aromă fără a beneficia ÅŸi de arsuri la stomac.24. Cafeaua se păstrează cel mai bine la frigider fie că este boabe, fie că este măcinată..25. Bicarbonatul de sodiu nu este un deodorant atât de eficient pentru frigider pe cât credeÈ›i. Cărbunele activ este mult mai potrivit pentru absorbÈ›ia mirosurilor din frigider ÅŸi congelator.26. TotuÈ™i, bicarbonatul de sodiu este un agent de curăţare extrem de eficient. FolosiÅ£i-l împreună cu oÅ£etul pentru a dezinfecta canalizarea ÅŸi a curăța chiuvetele. 27. Dacă vă crestaÈ›i la deget în timp ce tăiaÈ›i legumele, aÈ™teptaÈ›i până se opreÈ™te sângerarea, iar apoi aplicaÈ›i un strat subÈ›ire de ojă. Oja acÈ›ionează precum un bandaj.28. Ca zahărul brun să nu se întărească, puneÈ›i în pachet o felie de măr, o bucată de pâine sau un ciob de teracotă.29. AveÈ›i o aÅŸchie invizibilă È™i enervantă în piele de la instrumentele de lemn din bucătărie? Atunci puneÈ›i o bucată de bandă adezivă pe zona respectivă, iar apoi trageÅ£i-o pentru a elimina â€inamiculâ€.30. Dacă vă ardeÈ›i, puneÈ›i muÈ™tar pe zona afectată. LăsaÈ›i-l un timp È™i va ameliora durerea, dar va preveni È™i formarea bășicilor.31. Dacă mai aveÈ›i cratiÈ›e de aluminiu prin bucătărie È™i au devenit mate, fierbeÈ›i câteva coji de măr în ele. ÃŽn afară de faptul că se vor lumina, vor parfuma È™i bucătăria.32. Pentru a păstra prăjiturelele proaspete, bunicuÈ›ele recomandă să puneÈ›i hârtie creponată pe fundul borcanelor.33. Dacă sarea se umezeÈ™te, puneÅ£i câteva boabe de orez în solniță pentru a absorbi excesul de umezeală.34. Pentru a curăța petele de fructe de pe degete, masaÈ›i-le cu un cartof proaspăt, decojit. OÅ£etul alb, de asemenea, poate face acest truc.35. PăstraÅ£i salata iceberg proaspătă dacă o ambalaÈ›i într-un prosop curat, de hârtie È™i apoi o puneÈ›i în frigider într-o pungă sigilată.36. Dacă pâinea nu mai e proaspătă, puneÈ›i o È›elină proaspătă, curățată, în pungă È™i închideÈ›i-o la gură. Aceasta îi redă pâinii gustul proaspăt È™i textura moale.37. PăstraÅ£i întotdeauna o plantă de aloe vera în bucătărie. E nepreÅ£uită atunci când vă tăiaÈ›i sau vă ardeÈ›i la mână. Dacă rupeÈ›i doar o frunză, â€gelul†din interior va repara â€prejudiciulâ€.38. Atunci când pregătiÈ›i supe sau sosuri care au ieÈ™it prea grase, adăugaÈ›i un cub de gheață. GheaÈ›a va atrage grăsimea pe care o puteÈ›i apoi lua cu o lingură.39. Pentru a refolosi uleiul de gătit fără să se simtă tot ce a fost gătit anterior în acesta, adăugaÈ›i în ulei un sfert dintr-o bucată de ghimbir. Ghimbirul va elimina orice aromă sau miros rămas.40. Dacă laptele este în pericol să se strice până când l-aÈ›i putea termina, atunci adăugaÈ›i un vârf de cuÈ›it de sare atunci când deschideÈ›i prima dată cutia. Laptele se va menÈ›ine proaspăt mai mult timp.41. Apa care a fost fiartă È™i care este lăsată să se răcească, va îngheÈ›a mai repede decât apa de la robinet. Este bine de È™tiut acest lucru când aveÈ›i o petrecere È™i aveÈ›i nevoie urgentă de gheață.42. ScoateÅ£i petele de ceai sau de cafea din ceÈ™tile de porÈ›elan cu o pastă formată din bicarbonat de sodiu, suc de lămâie È™i cremă de tartru. FrecaÅ£i petele cu acest amestec È™i vor dispărea imediat.43. Dacă două pahare de sticlă s-au lipit după o depozitare îndelungată, nu este imposibil să le dezlipiÈ›i. PuneÈ›i paharul din exterior în apă caldă, iar în cel interior puneÈ›i un cub de gheață. Efectul? Sticla rece se contractă, iar cea caldă se dilată, procese care vor face ca paharele să fie separate cu uÈ™urință.44. Pentru scoaterea aÈ™chiilor de sub unghii, È›ineÈ›i degetul afectat într-un bol de lapte în care aÈ›i pus È™i o bucată de pâine.45. Pentru a ajuta sertarele vechi din lemn să se deschidă ÅŸi să se închidă uÈ™or, frecaÈ›i È™inele cu o lumânare.46. Un tampon de vată îmbibat în oÈ›et alb È™i aplicat pe o vânătaie proaspătă, va reduce â€Ã®ntunecimea†vânătăii ÅŸi o va face să dispară mai repede. 47. Pentru a păstra salamul proaspăt pentru mai mult timp ungeÅ£i partea tăiată cu puÅ£in unt.48. Orezul rămâne întreg ÅŸi alb dacă se adaugă în apa de fiert o felie de lămâie.49. Cremele de ciocolată vor fi mai fine ÅŸi mai aromate dacă veÅ£i topi ciocolata într-o jumătate de ceaÅŸcă de cafea ÅŸi nu în apă caldă aÅŸa cum se procedează de obicei.50. Supa nu va da în foc dacă veÈ›i unge pe interior marginea vasului cu puÅ£in unt. Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Cristian Popa 244 Semnalează Publicat 6 Decembrie, 2014 In amintirea vremurilor bune, azi am facut un gratar. Pe langa carne am folosit ingredientul din imagine (ardeiul iute, nu muscata ). Ardeii iuti, cei violeti, i-am maruntit si am pus cateva picaturi de otet si ulei. Amestecul a iesit extrem de periculos atat pentru intrare, dar mai ales pentru iesire. Nerecomandat celor care au problele cu evacuarea biggrin Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Vizitator 23 Semnalează Publicat 6 Decembrie, 2014 Am si eu intr-un ghiveci niste violeti din aia .Nene, sunt "marfa" ! Ca sa fiu mai explicit eu sunt la categoria "profesionisti" in ceea ce priveste ardeiul iute . Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Cristian Popa 244 Semnalează Publicat 12 Ianuarie, 2015 Cu burie va salut, In ciuda vremii (si a vecinilor ), aseara am scos in curte gratarul , care ce-i drept a cam ruginit... ])]Dupa vreo juma' de ora am reusit sa fac jarul grrt , iar dupa ce am pus carnea pe gratar a inceput sa ploua (1) . Dar pana urma a fost bine. Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Vizitator 23 Semnalează Publicat 12 Ianuarie, 2015 Era pe vremuri un lautar , Toni Iordache , care canta la doua tzambale o data.Mi-ai adus aminte de el. :) Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Cristian Popa 244 Semnalează Publicat 12 Ianuarie, 2015 Daca nu cantam la amandoua, ma apuca foamea pana terminam , la ce ploaie a inceput. Si cand ma gandesc ca era in plan si ceaunul pentru o "pasula cu afumatura"... Da ii vine si la aia randul zilele astea. Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Vizitator 23 Semnalează Publicat 12 Ianuarie, 2015 Asa , asa , nu te lasa ! Antreneaza-te in continuare.Sa nu te prinda sezonul nepregatit. Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Cristian Popa 244 Semnalează Publicat 12 Ianuarie, 2015 Cumnate, la noi se mai zice pasula la fasole. Iar "carnea" de care pomeneai sa stii ca nu se pune in mancare derasNici la noi nu se mananca pa sula ci pe masa :) Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Cristian Popa 244 Semnalează Publicat 16 Martie, 2015 Pentru cei ce tin postul Pastelui...- stanga: cartofi cu susan si pesmet- dreapta: cartofi copti, umpluti cu gogosar, ciuperci, chili si fasole verde si ciuperci coapeTotusi s-a simtit un pic lipsa micilor biggrin Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
.Vizitator.. 10 Semnalează Publicat 16 Martie, 2015 La cum arata, nu m-as teme sa ma fac vegetarian, desi pana acum credeam ca cea mai buna leguma e porcul.Cumnate, o primeste sotia ta pe a mea la un curs de initiere si apoi specializare ? Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Vizitator 23 Semnalează Publicat 16 Martie, 2015 Vezi sa n-ajungi tu , coane Jorj , in locul Cristinei :) Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri