Vizitator

Parada baloanelor 27-29 septembrie,Campul Cetatii

2 postări în acest subiect de discuţie despre Parada baloanelor 27-29 septembrie,Campul Cetatii

Parada baloanelor 27-29 septembrie,Campul Cetatii

Vizitator

Sute de impatimiti ai zborului au participat,  in perioada 26-28 septembrie 2014, la Campul Cetatii, la Parada baloanelor cu aer cald, editia a noua. Organizatorii au stabilit si un record. La eveniment au participat 21 de echipaje de sportivi din tara si din strainatate. Anul acesta, editia cu numarul 10 va fi una aniversara.. Mii de curiosi s-au adunat sa vada aparatele de zbor conduse de piloti profesionisti. Veniti din afara si din strainatate, pilotii au facut un spectacol de senzatie pe cer, iar inainte de a se ridica de la sol au facut verificarile necesare.

Dimineata la 6. 00 trezirea, la 7 eram deja peste drum de camping Mustang, in locul unde incepea Parada Baloanelor cu Aer Cald. Deja se umflau baloanele, unii le si ridicasera, altii abia soseau…mai erau si cativa temerari cu dispozitive si elice speciale in spinare…altii erau agatati de nacela cate unui balon cu aer cald si isi dadeau drumul de sus pentru a pluti cu parapanta. Era clar: principalul lucru era sa zbori cumva! Eu unul am ramas incantat de multele  baloane cu aer cald, de parapantisti si de tot ce se intampla acolo. Era o incantare sa admiri pe cer atatea baloane, care mai sus, care mai jos, care mai la stanga, care mai la dreapta.

Dupa cum va inchipuiti, zborul cu balonul e una dintre acele experiente de povestit nepotilor, si se lasa cu vederea temporar afectata de atata frumusete imprimata pe retina.

In urma celor trei zboruri facute pana acum  cu balonul, m-am gandit sa impartasesc cu voi cateva informatii.

Cum se desfasoara un zbor cu balonul?
Zborul cu balonul are trei (previzibile) etape: decolarea, zborul propriu-zis si aterizarea. Patru, daca socotiti si pregatirile, in care primiti instructajul si sariti in nacela.

Nu va faceti griji in legatura cu decolarea si zborul, aproape ca nici nu o sa le simtiti. Decat daca aveti rau de inaltime, dar oricum in cazul acesta probabil intreaga activitate nu e pentru voi. Revenirea la sol, insa, s-ar putea sa fie mai problematica. Nu e obligatoriu, depinde si de intensitatea vantului, dar fiti pregatiti sa fiti putin (sau mai mult, daca aveti ghinion) zguduiti. Vi se vor da, oricum, instructiuni clare despre masurile de luat si pozitia de siguranta in timpul aterizaii inainte de a urca in balon. Ciuliti urechile, e important!

Cand au loc zborurile?
In general, dimineata. Motivul este vantul. Pentru a diminua pe cat posibil riscurile legate de siguranta, baloanele nu au autorizatia de a circula pe vant puternic, moderat sau uneori chiar slab. In general, diminetile la rasarit sunt singurul moment fara vant din zi. Pregatiti-va sa va sculati cu noaptea-n cap!

Bineinteles, vantul fiind imposibil de controlat, zborurile nu sunt garantate, Si pot fi anulate in ultimul moment. Asigurati-va ca firma care opereaza zborul va restituie banii in acest caz. (in general asa se intampla, dar nu strica sa intrebati clar.)

Cat costa?
300 de lei pentru  circa o ora  in aer.

Ce trebuie sa purtati?
Trebuie sa aveti in vedere trei lucruri in momentul alegerii garderobei:
- Zborurile se desfasoara dimineata, si la inaltime temperaturile sunt mai scazute decat la sol.
- Dupa cum spuneam, la aterizare s-ar putea sa va zgaltaie
- Nu toate nacelele au portita pe care intrati, s-ar putea sa trebuiasca sa sariti inauntru / afara.

Ce se deduce de aici? Haine mai groase decat cele pe care le veti purta peste zi si care sa va protejeze impotriva eventualelor zgarieturi.

Ce altceva va mai trebui sa luati?
E recomandat sa nu aveti prea multe cu voi, caci spatiul din nacela nu e prea mare, insa nu uitati husa aparatului foto. La aterizare, e bine sa-l protejati si pe el de eventualele socuri, doar ar fi pacat sa se piarda fotografiile, nu?

Suspansul este omniprezent pe tot parcursul zborului, deoarece vantul este cel care stabileste in mare masura locul de aterizare. Ineditul unui asemenea zbor i-a atras nu numai pe cei dornici de aventura, ci si pe romantici, care s-au folosit de acest prilej pentru a realiza cereri in casatorie ori cadouri si momente deosebite. Si nu in ultimul rand:in nacela balonului se urca un pasager dornic de senzational, care dupa aterizare devine nobil – asa cum o cere traditia zborurilor cu balonul si i se inmaneaza o diploma.

Q67g4w.jpg

h5ttwZ.jpg

hz4moW.jpg

kKvJF8.jpg

nwAmSv.jpg

NWDKjn.jpg

0CDmWP.jpg

rOmgCd.jpg

3Evynh.jpg

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Gelu Andries

Buna ziua

Anul trecut am fost si eu acolo.Mustang este unul din campingurile noastre preferate, ca loc si gazda.Attila, proprietarul, este un tip grozav, cu care am legat o frumoasa amicitie, bazata si pe pasiunea comuna pentru mecanica, legata de camioanele sale militare UNIMOG si HANOMAG cu care organizeaza ture alpine in Muntii Gurghiului.

Stie cineva cand va avea loc evenimentul acest an?

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să detii un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Creaza un cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Ai deja un cont de membru? Conecteaza-te aici.

Autentificare în cont

  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.