Catalin Bal

Ce parere aveti?

44 postări în acest subiect de discuţie despre Ce parere aveti?

Ce parere aveti?

Catalin Bal

Multumesc Lungu Marin pentru contract!

Pana la urma trebuie sa fac un contract de vanzare-cumparare cu proprietarul, imi da documentele rulotei si in plus mi-ar trebui copie dupa fiscalul lui.

Daca nu are fiscalul treaba nu e buna? Dar cine il are? Deci daca nu are fiscalul, nu cumperi?

Distribuie această postare

Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Viorel C.

Fiscalul se ia de la sectia financiara si din care rezulta ca proprietarul nu are datorii catre statul roman.

Altfel nu poti inmatricula tu, ca si cumparator, rulota.

In situatia ca ajungi sambata sau duminica, din cate cunosc, poate exista o firma in localitatea respectiva care face actele de vanzare-cumparare in weekend si nu cred ca refuza pe cineva care practic plateste pentru un serviciu.

Asa ca, bafta!

Link către postare
Cristian S.

Nu copie! Fiscalul in original iti trebuie. Mie acum 2 zile mi-a retinut directia fiscala, fiscalul in original plus o copie. Am observat ca difera de la un judet la altul.

Si intradevar cum spune Viorel in cazul de weekend cauti o firma de intermedieri, se ocupa ei de fiscal.

In TM e plin de ele si Duminica.

Normal mi se pare ca cel care stie ca vrea sa vanda sa aibe fiscalul pregatit. Acum 3 saptamani cand am cumparat rulota din SV nu am plecat pana nu a scos fiscalul. A sunat, a impartit ciocolate si l-a scos pe loc.

Link către postare
Catalin Bal

Pe certificatul fiscal scrie ca nu are datorii?

Ce ar trebui sa vad? o intrebare idioata, dar mai bine sa fiu sigur.

Link către postare
Cristian S.

Da. Scrie. Si il elibereaza dupa ce plateste restantele.

Link către postare
.Vizitator..

... si daca are datorii, te tot amana...

Bineinteles, depinde de om.

Celui de la care am cumparat eu rulota, pana la urma i le-am platit eu.

Link către postare
Catalin Bal

Sa zicem ca o iau fara certificat fiscal. Pot merge pe numele lui si teoretic el ar trebui sa plateasca taxele. Deci i-ar conveni sa nu o mai aiba pe numele lui. Am auzit mai nou de tepele care se dau cu certificatul fiscal la masini pe firme fantoma.

Link către postare
Vizitator

Pe certificatul de radiere fiscala nu scrie decat ca a fost scoasa din evidentele administratiei fiscale a vanzatorului in baza contractului de vanzare cumparare.

Acest certificat nu este eliberat daca are datorii catre fisc, si nici pe Fisa de inmatriculare nu se pune acel timbru sec cu holograma.

Deci , nu spune nimeni explicit , doar ca aceste doua acte NU SE ELIBEREAZA daca vanzatorul are datorii.

Link către postare
.Vizitator..

Asta spuneam si eu, dar nu am fost explicit.

Thx, Adrian !

Link către postare
Cazacu Marian

Va salut !

Daca rulota nu a fost niciodata inmatriculata in Romania, la inmatriculare imi mai trebuie certificatul fiscal de la fostul proprietar?

Va multumesc!

Link către postare
Viorel C.

Incepand cu acest an, nu se mai cere certificatul fiscal, in situatia prezentata de tine.

Link către postare
Cazacu Marian

Incepand cu acest an, nu se mai cere certificatul fiscal, in situatia prezentata de tine.

Va multumesc dl Viorel  :-) si inca o intrebare.

Un coleg si-a luat si el o rulota  ptr a o folosi in apicultura si a inregistrat-o la primarie, dandu-i niste  numere galbene.

In cazul ca-l opreste politia, exista riscul sa aiba probleme?

Link către postare
Viorel C.

In primul rand fara domnul, Viorel este suficient.

Daca a inregistrat-o la primarie, banuiesc ca a facut-o in baza unor acte, nu pe vorbe.

Asa ca daca este oprit, are acoperire.

Banuiesc ca acele numere galbene sunt provizorii si cu un termen limita, urmand sa ajunga la RAR si sa-i faca carte pe Romania.

Link către postare
Bogdan Ploiesteanu

Numerele galbene emise de primarie sunt definitive nu provizorii.Primaria va emite un certificat de inmatriculare cu datele rulotei si datele proprietarului.Sunteti obligat sa aveti platite asigurarea si inspectia tehnica periodica .Daca rulota se instraineaza se opresc numerele galbene si certificatul de inmatriculare, care se predau la primarie pentru radiere.

Link către postare
Viorel C.

Probabil acest procedeu se practica la primariile comunale, nu?

Link către postare
Cazacu Marian

Problema este ca s-a dus la politie si a intrebat daca poate sa circule cu numerele acestea de primarie, si dansii i-au spus ca rulota trebuie inmatriculata normal si este pasibil de un dosar penal daca va fi prins.

Acum nici el nu stie ce sa faca , si dupa cine sa se ia.

Link către postare
Vizitator

Numerele galbene sunt pentru folosirea/deplasarea locala si nicidecum pentru a fi transportata prin tara su aiurea.

Este un fel de inmatriculare provizorie, cu limitarea spatiului de deplasare.

Altfel , am avea toti numere galbene.

ptg

Link către postare
Cazacu Marian

El stie treaba asta cu deplasarea si nici nu iese din judet dar sta in dubii la ce a zis politistul....

Link către postare
Vizitator

Utilajele care nu se înmatriculează :

tramvaiele,

troleibuzele,

o parte din mopede,

mașinile si utilajele autopropulsate utilizate in agricultura, constructii sau lucrari forestiere,

tractoarele,

vehicule cu tractiune animala.

Aceste utilaje se înregistrează la primarie .Aveau dreptate aia de la politie.E penal, circulația pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat.

Link către postare

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să detii un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Creaza un cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Ai deja un cont de membru? Conecteaza-te aici.

Autentificare în cont

• Activi pe această pagină   0 membri

Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.