Antonela

Caut rulota model vechi pentru modificare in rulota comerciala

5 postări în acest subiect de discuţie despre Caut rulota model vechi pentru modificare in rulota comerciala

Caut rulota model vechi pentru modificare in rulota comerciala

Antonela

Buna tuturor,

Ma intereseaza toate ideile, sfaturile si informatiile pe care mi le puteti da cu privire la planul meu.

Caut o rulota pe care sa o fac sa arate in genul asta:

75aea58ed783b9c6a57896168b01c9cb.jpg

Intrebarile mele ar fi:

- ce modele de rulote sa caut pentru aspectul asta vechi, rotunjit al rulotei?

- unde anume sa caut? Am incercat pana acum okazii, olx, buletinulauto.ro, rulotebel(cam scumpe), ruloteresita (la fel cam scumpe) dar nu am gasit cam deloc ce caut....

- am sanse sa gasesc pana in 750 de euro ceva asemanator ca structura? Cat estimati ca m-ar mai costa sa scot ce are in ea (de aceea chiar caut rulota fara dotari), sa o consolidez, si sa o vopsesc?

- e mai bine sa o vopsesc sau sa o colantez? aveti idee de firme care ar face colantari pe rulote?

- panourile solare, stiu ca sunt cativa care au montate - puteti sa imi spuneti cat v-au costat si cata energie produc?

- imi recomandati ceva firme care s-ar baga la asa modificari?

Va multumesc pentru ajutor!

:-)

PS. Sunt noua in domeniul asta - deci cunostintele mele tind spre zero - dar sunt mai mult decat dornica sa invat mai ales ca sunt foarte motivata. Totusi luati in considerare acest lucru si faptul ca e posbil sa nu cunosc unele prescurtari sau acronime...

Distribuie această postare

Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Viorel C.

Inainte de a face acest pas spre achizitionarea unei astfel de rulote, sper ca te-ai interesat despre  omologare RAR, obtinerea de autorizatii si avize de functionare pentru o astfel de activitate pe care doresti sa o practici cu rulota.

Nu doresc sa te dezamagesc, dar cunosc persoane care au intampinat greutati cu birocratia existenta in tara noastra.

Pe site-ul Anunturi Auto exista cineva din zona Bihorului, care are cateva rulote mai ieftine, dar sa nu crezi in anul de fabricatie postat in anunturi.

Practic caroseria este cea care te intereseaza, din cate am inteles.

Succes!

Link către postare
Eugen David

:*

Pentru modificari etc...poti lua legatura cu baietii!

Daca-i urmaresti in postarile lor pe fb, ai sa gasesti si astfel de executii, adica ce-ti doresti tu!

Reparatii Rulote

nay

Link către postare
Antonela

Buna seara,

Va multumesc pentru mesaje in primul rand.

Apoi incep cu intrebarile:

@Viorel: la ce va referiti cand mentionati "Omologare RAR"? nu vreau sa ii modific structura de rezistenta si nici exteriorul - vreau doar sa scot dotarile eventuale si sa adaug utilaje ca in oricare alta rulota gen fast food. Ce ar presupune omologarea RAR?

@ mario: doresc sa si circul cu ea sa o pot muta dinntr-un loc in altul - deci trebuie sa fie inmatriculabila

- nu cred sa fie nevoie de toaleta, vestiar si ce se impune unui local - restaurant - da intr-adevar asta este o alta poveste cu personaje ca sanepid, sanitar-veterinara, etc

@Cristi-An: vreau modelul de rulota cu lateralele rotunjite si as vrea sa o fac in mare ca in poza - cateva detalii le-as schimba. legat de ploaie va referiti la "fereastra mare"? sau la ce anume?

@Eugen.D: Merci de link - pe ei ii descoperisem si eu pe Fb si intr-adevar mi se pare ca fac o treaba buna doar ca nu de genul modificarilor pe care le am eu in vedere....- voiam sa stiu daca mai sunt si altii.

Dupa ce am vazut probabil marea parte a rulotelor disponibile acum in Romania am ajuns la concluzia ca modelele astea ar fi cam ceea ce caut:

- Rulota Musterland luxus

- Rulota Digue-320

- Rulota Dethleffs

Cea care imi place cel mai mult fiind: Rulota Fast-Food 

...DAR desi la dimensiuni pare cea mai mica, costa 1500 de euro  tamp

Pana acum modelele de la Tabbert par a se incadra cel mai bine la ceea ce caut - ca forma.

Link către postare
Viorel C.

In primul rand te rog sa retii ca in acest forum, forma de adresare catre alt coleg se face la persoana a intaia. Toti suntem egali, diferentierea de adresare se face doar in particular.

Referitor la omologarea RAR, orice modificare adusa structurii de rezistenta a unui vehicul, necesita (re)omologare. Iar tu doresti sa renunti la aproape jumatate din peretele unei rulote, sa modifici designul, structura de rezistenta fiind slabita in mare masura, cu alte cuvinte sa realizezi ceva artizanal.

Un lucru ce nu trebuie neglijat este ca toate modificarile se pot executa dupa ce treci de RAR prima data si fiind deja in posesia Cartii de Identitate.

Daca nu treci prin RAR dupa modificarile aduse, vei avea probleme pe traseu, la prelungirea inspectiei tehnice, la obtinerea autorizatiilor, etc., toate acestea in situatia ca doresti sa o inscrii in circulatie.

Sfatul meu este sa suni sau sa trimiti un email din aceasta adresa, sa poti avea un raspuns oficial.

Aici pe forum, doar ne dam cu parerea unii si altii, insa caile oficiale sunt cele care trebuie luate in seama si respectate.

Succes!

Link către postare

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să detii un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Creaza un cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Ai deja un cont de membru? Conecteaza-te aici.

Autentificare în cont

• Activi pe această pagină   0 membri

Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.