Traian M

Ce imi doresc eu de la o rulota si ce ma sfatuiti

11 postări în acest subiect de discuţie despre Ce imi doresc eu de la o rulota si ce ma sfatuiti

Ce imi doresc eu de la o rulota si ce ma sfatuiti

Traian M

Salutare, doresc sa cumpar o rulota in urmatoarele 2 - 3 luni. As vrea sa fie de 2 persoane, baia obligatoriu sa fie super mare cu cabina de dus separata fata de incaperea cu chiuveta si vasul de wc care vreau sa fie rotativ si cu loc in jurul lui adica sa nu fie inghesuit intre 2 pereti, englezestile am vazut ca au bai foarte mari pe spate deci cam intr-acolo ma orientez. Evident sa aiba toate utilitatile si accesoriile gen aragaz, frigider, boiler, sistem de incalzire, preferabil si racire sau ventilatie, butelie, tot ce tine de electric ca sa functioneze si pe 220 si pe 12v de la baterie. Televizor si radio nu ma intereseaza neaparat. Cort sa aiba. Sa fie cat mai noua, curata, fara mirosuri si fara infiltratii. Sa aiba carte de identitate, rar si itp sau sa fie deja inmatriculata in RO. Am un buget de 3500 euro pt una intre anii 95 si 2000, daca gasesc ceva bun super echipat dupa anii 2000 cu mover pot sa urc pana la 5000 euro.

1. una ca aceasta imi pare ca se pliaza pe ce vreau eu: Caravana inmatriculata ro - 3 persoane

2. si asta ar merge : Rulota SWIFT Voyager 460MB - An 2000

mai scumpe:

3. Rulota Lux Swift Challenger 2000

4. asta e de 4 persoane, Rulota Elddis typhoon ex2000

5. Rulota Bailey Ranger 510/4, an fabricatie 2000, 4 locuri de dormit

6. asta e f echipata:  Rulota Englezeasca fabr;1999 Berkshire Silver 4/5 locuri, full dotata

7. Cea mai usoara rulota 850 kg -5000 euro an 2006

8. asta e cireasa de pe tort si e de Olanda, cu mover, cam scumputa deja. Rulota cotage manor

Ce ma sfatuiti?

Distribuie această postare

Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Radu Ivanescu

Sfaturi gasesti la sectiunea de achizitii !

Trebuie sa le vezi insotit , de preferat cu un cunoscator in domeniu , dar mai inainte trebuie sa tii cont de spusele unui clasic in viata (O rulota o cumperi si cu inima).

Link către postare
Gabriel Schuster

Ultima rulota, olandeza, este foarte buna si isi merita banii. Am avut pozele ei inca din Olanda, dar apucasem sa negociez achizitionarea altei rulote. Firma care o vinde este foarte serioasa, eu am avut rulota anterioara de la ei si nu am intampinat nici o problema, rulotele sunt verificate in Olanda inainte  de livrare. Fata de o englezoaica, aceasta olandeza cu dotari de englezoaica este mult mai robusta.

Link către postare
Traian M

Mie la cele englezesti mi se pare ca vasul de toaleta nu e asa inghesuit intre zid si mobila fata de cea de Olanda. E un paradox, olandezii ca oameni sunt foarte inalti si solizi in schimb la rulote au facut wc-uri pt chinezi subnutriti :)))

Link către postare
Traian M

Caut sa-mi pun carlig si vad ca sunt 2 tipuri de cupla de 13 si de 7 pini, care e mai des intalnit?

Link către postare
Beldiman Marius

Din punctul meu de vedere diferenta dintre o rulota noua si una mai veche este doar de mobilier si de greutate; cele vechi au mobila model mai vechi, sunt mai usoare si mai bine izolate, se pare, fata de cele mai noi care sunt mai grele, au plastice ornamentale mai multe(pe care nu prea le gasesti).

Cand mi-am luat rulota eram disperat sa o echipez cu boilere, bazine de apa inutile montate in interior si care cocoseaza podeaua ....si tot felul!

Am ajuns la concluzia ca: rulota este la fel ca viata: cu cat este mai simpla cu atat mai frumoasa! Tot ce conteaza cel mai mult este cortul, unde se desfasoara cele mai multe activitati!

In rulota iti petreci de fapt cel mai putin timp, in schimb, in cort se face mancarea, aici se si mananca, socializeaza, bea spritul!  :)

Avem aragaz in rulota, dar cat il folosim?

A facut cineva o ciorba in rulota, cand afara sunt 35-40 grade? OK!

Tocmai de aceea folosim cu totii aragazele exterioare, ca sa nu miroasa toate toalele a tochitura! ptg

Pentru binele rulotei (lipsa posibilitatii de infiltratii) si pentru confortul meu (pentru ca este mult mai spatios), eu folosesc dusul exterior!

Dpdv al greutatii, eu am o rulota de 6 m, din '85 si are MP 780 kg iar MMA 980 kg, iar un amic al meu are rulota cu 10 ani mai noua, din '95, are 4, 50 m si MMA 1300 kg.

Dealtfel amandoi avem frigidere, sobe, bai , diferenta este ca el are wc fix, iar eu mobil (care sincer imi place mai mult pt ca pot sa-l mut afara in cortul de dus).

Pana la urma fiecare isi ia rulota in functie de bugetul pe care il are.

Eu unul daca as schimba-o as lua tot o rulota mai veche, dar curata si fara infiltratii.

Este de stiut faptul ca nu anul face diferenta intre buna stare a rulotei; am vazut o multime de rulote mai noi, insa infiltrate groaznic!

Eu am incercat doar sa-mi dau o parere, poate ajuta, sau poate nu!

Link către postare
Emil Naghi

Am ajuns la concluzia ca: rulota este la fel ca viata: cu cat este mai simpla cu atat mai frumoasa! Tot ce conteaza cel mai mult este cortul, unde se desfasoara cele mai multe activitati!

In rulota iti petreci de fapt cel mai putin timp, in schimb, in cort se face mancarea, aici se si mananca, socializeaza, bea spritul!  :)

Esenta vietii de rulotist surprinsa foarte bine de colegul MB

1 punct FR de la mine !  superok

Link către postare
Traian M

Am vazut-o, e misto, dar acum am doar vreo 2200 de euro,   pe la 1 august mi-am planificat sa fac achizitia cand imi mai intra niste bani.

Link către postare
Traian M

Imi calculez maine variantele si daca gasesc o solutie il voi suna.

Link către postare
Mircea

Am citit cu atentie conceptul exprimat de colegul Marius B. si trebuie sa remarc, inainte de orice, talentul de prozator al colegului nostru. In ceea ce priveste valoarea de adevar a unor afirmatii,  recunosc ca in unele cazuri, cum ar fi :greutate si  izolatii , nu comentez  intrucat nu ma pricep, dar in alte situtuatii ne aflam pe pozitii contrare. Sa ma explic :

- daca proiectantul a prevazut aragaz cu 3 ochiuri in rulota, apoi nu cred ca a facut-o de tampit ce era,  si daca afara ploua cu galeata, nu cred ca voi iesi din rulota sa-mi fac tochitura in cort. N-am sa fierb nici cartofi in rulota, dar n-am sa mananc nici conserve in ziua respectiva ca sa nu miroase hainele. Oricum, costumul pentru nunti il las acasa . /.;

- daca proiectantul a prevazut boiler pentru apa calda si cabina de dus, apoi nici in acest caz nu cred ca a facut-o de tampit ce era. N-o sa mai dau bani pe un cort exterior si sa fac tot felul de improvizatii cu dusul scos pe geam, ca sa nu umezesc baia. Acasa, dupa dus, nu deschideti geamul pentru a ventila si usca baia? La fel trebuie aerisita si ventilata cabina de dus din rulota.

- proiectantul a dat un termen de garantie de 10 ani in care, daca utilizezi rational dotarile rulotei , totul e OK. Problema noastra e ca achizitionam rulote de 20-25 de ani si care au fost si folosite in bataie de joc. Acesta este motivul pentru care trebuie sa conservam harbul si sa mancam si sa ne spalat afara, in cort. askc

Atentie : eu ma solidarizez cu cei care au avut un buget modest si au achizitionat o rulota fara aceste dotari , dar fata de cei care au avut bani si au luat o rulota cu aceste dotari nu pot sa am intelegere de ce au mai cheltuit banii pe ceva ce nu folosesc. :-)  hi

Link către postare
Mircea

Coane Jorj, o sa vina si ziua aia in care iti voi  prezinta rulota mea si , ... cuvantu-i cuvant. O sa fac si baie in rulota si o sa si gatesc ceva care sa-ti lase gura apa. Cred ca Mario este de acord cu mine.  aw  f;  hi

Link către postare

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să detii un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Creaza un cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Ai deja un cont de membru? Conecteaza-te aici.

Autentificare în cont

• Activi pe această pagină   0 membri

Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.