Daniel Marius

Sfaturi achizitie rulota!

16 postări în acest subiect de discuţie despre Sfaturi achizitie rulota!

Sfaturi achizitie rulota!

Daniel Marius

Ok, sunt nou pe forum, am citit cat de mult am putut. Vreau un sfat.

Am primit de la consoarta anumite indicatii si nu am marja de eroare in acest caz.

Ce vreau!?

- MMA - Habar nu am. La ce masini am in curte (Mercedes C180 - 120 CP si VW Passat 1.9 - 90 CP) nu am alternativa si e musai sa-mi cumpar ceva duba/suv/etc.

- Musai dublu ax - carlig antibalans.

- 4 persoane minim cu maxim de confort. 3 adulti + 1 copil aproape adult.

- pat matrimonial fix, separabil cu usa/paravan

- Cat mai noua, dar nu e un criteriu obligatoriu

- toaleta fixa cu golire exterioara

- dus cu bazin decent (100L minim)

- mobilier nu stiu de care dar cat mai functional

- cort exterior

- restul de dotari de ex: frigider, aragaz, truma, AC ...

- suport biciclete nu e obligatoriu ... dar ar fi OK

- Incalzire musai pe curent pentru off. In timpul anului cand nu ma duc nicaieri va sta la casa de vacanta pe post de mini casuta de oaspeti, deci pe timpul iernii ar fi ok sa se poata incalzii de la curent.

- Alte chestiuni la care nu ma gandesc acuma ...

Ma gandesc ca undeva pe la 4-5000 EU, poate un pic peste daca apare ceva care imi place.

Am cautat pe net, olx, mobile + ceva websituri postate de voi ... nimic pana acuma. Doresc poate, contra unui comision decent, sa angajez pe cineva care se pricepe sa ma indrume, eventual sa vina cu mine undeva in strainatate sa achizitionez rulota.

Masina care tracteaza rulota - nu am. Vreau ceva de genul Mercedes Vito/Sprinter dar nu exclud si altceva daca gasesc argumente ok. Am 4 caini pe care vreau sa-i iau cu mine in plimbari + alte chestiuni la care acuma nu ma gandesc dar sigur se va gandi sotia si ma va anunta in ultima secunda cand voi fi gata de plecare. Ma gandesc sa-mi car motocicleta (Suzuki Burgman) dupa mine, si ar fi ok sa o pot incarca in duba.

Ce ma sfatuiti!?

Va Multumesc anticipat!

Distribuie această postare

Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Daniel Marius

Daca vrei sfatul meu in doua randuri , eu iti spun cam asa :

- ia-ti permis BE sau E , in primul rand, pentru ca o rulota cu doua axe o sa treaca lejer peste 1500Kg si nu o vei trage cu Mercedesul sau cu Passatul in nici un caz

- ca masina era bun un SUV 4x4 dar nu ai cum sa pui in el motoreta , asa ca orienteaza-te spre un Vito , Tranzit , sau T5 cel mai bun fiind unul care sa fie autoutilitara.

De consiliat te consiliem gratis , dar de mers dupa o rulota in Germania sau Olanda ia legatura cu Viorel.

Bafta ! superok

P.S.

Pentru un pret corect eu as da Mercedesul meu Vito ca sa iau iarasi un SUV 4x4 , asa ca daca ti se pare OK putem sta de vorba.

Am B, C, E. Nu e o problema. Sunt interesat de Vito, va rog foto, pret, chestiuni tehnice, an de fabricatie etc. Ori aici, ori pe email.

Link către postare
Daniel Marius

@mario, Multumesc de pont! Unde as putea vedea ceva foto sau niscava detalii despre ea? :)

Link către postare
Daniel Marius

Mersi Mario!

Link către postare
Mihai Tanase

Da, are dreptate Marius , este prezidentiala rulota , merita cumparata, m-a rugat Lucian acum cateva zile sa ii verific o lampa, trebuia schimbat un bec, am fost si am revazut-o, o tine parcata in Domeniul Stirbei, arata ca noua rulota.

Link către postare
Mariusb11

Avand in vedere ca nu ai masina tractoare si doresti sa iei si motocicleta cred (eu nu sunt adeptul) ca ar trbui sa cauti o autorulota. Daca ramai pe varianta rulota eu unul as cumpara calul mai intai si dupa caruta. Bafta si nu uita e important sa ai un rulotist langa tine pentru o alegere buna.

Link către postare
Mihai Tanase

Lucian le are pe amandoua, are si calul...un Vito 2.2 cdi, foarte bun sfatul, DA, sa mearga un rulotist sa vada rulota, corect.

Link către postare
Mariusb11

Da, nu am stiut probabil nu am fost atent.  Vito e si pacat sa nu pui o rulota dupa el e o masina buna si pentru vacante mai lungi ca  si distanta o masina care nu te oboseste. Nu stiu cat poate tracta, in general se recomanda sa se  foloseasca doar 85% din sarcina de tractare. Bafta la rulota! PS  sunt curios care este motivul pentru optiunea doua axe

Link către postare
Daniel Marius

Incearca sa cazi la pace cu Lucian si mergi sa o vezi.Merita toti banii, eu am adus-o in tara anul trecut pentru el la comanda.

O sa incerc zilele astea. E drept, pretul e cam peste buget, dar asta e. Multumesc pentru info.

Link către postare
Daniel Marius

Avand in vedere ca nu ai masina tractoare si doresti sa iei si motocicleta cred (eu nu sunt adeptul) ca ar trbui sa cauti o autorulota. Daca ramai pe varianta rulota eu unul as cumpara calul mai intai si dupa caruta. Bafta si nu uita e important sa ai un rulotist langa tine pentru o alegere buna.

Am motocicleta, nu am inca permis pentru ea. Nu intreba de ce si cum. Nici eu nu pot raspunde. Motocicleta e un Suzuki Burgman de 250 cmc, mai mult un scuter decat motocicleta. Autorulota nu e o optiune din cauza ca masina tractoare se poate folosi si la altceva in restul timpului cand nu folosesti ansamblul. De ex la iesit in imprejurimi cu cainii etc.

Da, nu am stiut probabil nu am fost atent.  Vito e si pacat sa nu pui o rulota dupa el e o masina buna si pentru vacante mai lungi ca  si distanta o masina care nu te oboseste. Nu stiu cat poate tracta, in general se recomanda sa se  foloseasca doar 85% din sarcina de tractare. Bafta la rulota! PS  sunt curios care este motivul pentru optiunea doua axe

2 axe = Mai stabil, suporta greutati mai mari, nu am problemele cauzate de lipsa categoriilor din permis iar ceea ce e important e ca marimea rulotei sa fie mare pentru a fi folosita uneori si pe post de casa de oaspeti etc. Ma rog, multe si marunte.

Link către postare
Gogonea Razvan

Salut!

Vrei neaparat rulota cu axa dubla?

Ia legatura cu Adrian V. si vezi modelul lui de rulota. LMC am si eu, este destul de incapatoare, chiar cu o singura axa, si mma 1500.

Apropo' si eu am trei caini.

Toate bune!

Link către postare
Mariusb11

Daniel, ce pot sa-ti spun decat BAFTA!

Link către postare
Gogonea Razvan

Am motocicleta, nu am inca permis pentru ea. Nu intreba de ce si cum. Nici eu nu pot raspunde. Motocicleta e un Suzuki Burgman de 250 cmc, mai mult un scuter decat motocicleta. Autorulota nu e o optiune din cauza ca masina tractoare se poate folosi si la altceva in restul timpului cand nu folosesti ansamblul. De ex la iesit in imprejurimi cu cainii etc.

2 axe = Mai stabil, suporta greutati mai mari, nu am problemele cauzate de lipsa categoriilor din permis iar ceea ce e important e ca marimea rulotei sa fie mare pentru a fi folosita uneori si pe post de casa de oaspeti etc. Ma rog, multe si marunte.

Salut!

Crezi ca avand doua axe vei circula cu o viteza mai mare de 100-120km/h ?

Eu am LMC cu o singura axa (dar foarte incapatoare ), si 100-110 km/h  viteza de croaziera, merg fara probleme.

Link către postare
Daniel Marius

Nu m-am gandit la viteza. Si fara rulota, rar depasesc 100 km/h. Ma gandesc ca voi conduce tot la fel.

Link către postare
Daniel Marius

Ok, masina avem (Thanks Adi), rulota de la Buftea NU e ceea ce vreau eu, arata mizerabila pe dinafara, stearsa, un miros statut pe dinauntru, umed, vreau ceva mai mare, deci NU. Mai ales la pretul pe care il cerea. Daca mai aveti sugestii, le astept cu maqre placere.

Link către postare
Radu Ivanescu

Ok, masina avem (Thanks Adi), rulota de la Buftea NU e ceea ce vreau eu, arata mizerabila pe dinafara, stearsa, un miros statut pe dinauntru, umed, vreau ceva mai mare, deci NU. Mai ales la pretul pe care il cerea. Daca mai aveti sugestii, le astept cu maqre placere.

In mare ai cam tot ce trebuie sa cumperi rulota pe care o doresti ............ urcati in masina si la drum in cautare de rulota ......Eu asa am procedat!

Mult succes in cautarea rulotei dorite.

Link către postare

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să detii un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Creaza un cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Ai deja un cont de membru? Conecteaza-te aici.

Autentificare în cont

• Activi pe această pagină   0 membri

Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.