Daniel SDD

Inlocuire bec normal cu bec led

5 postări în acest subiect de discuţie despre Inlocuire bec normal cu bec led

Inlocuire bec normal cu bec led

Daniel SDD

Salutare@
Am intampinat o problema la care nu ma asteptam... Intentionez sa inlocuiesc becurile clasice cu becuri led. Primul pas l-am facut: am achizitionat becurile led si am purces la inlocuirea celor clasice. Si aici am inceput sa intampin dificultati... Prima data am inlocuit becurile de la plafoniera si hota, ambele MODEL G4. Toate bune. Cand am ajuns la cele din baie si spoturile din interior, model soclu in attach, au aparut surprizele; nu functioneaza. Am testat becurile led la sursa 12v si functioneaza perfect dar cand le montez pe instalatie in locul celor vechi nu se aprind deloc.

Exista un releu care trebuie inlocuit? Ma gandesc la un sistem asemanator cu calculatorul de lumini prezent la autoturismele generatie noua care dau eroare de bec ars atunci cand locuiesti becul clasic cu unul cu led.

Va multumesc si astept sfaturi.

Distribuie această postare

Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Viorel C.

In primul rand, bun venit pe forum!

Daca dai si "buna ziua" comunitatii in sectiunea Prezentare membru, ar fi minunat.

Referitor la problema ta, poate te ajuta postarile anterioare ce se refera la "leduri"

Si anume 

Despre LED-uri si Iluminat cu LED

Link către postare
Daniel SDD

Multumesc mult pentru promptitudine. Citisem deja posturile respective dar nu am gasit nimic care sa ma ajute in cazul meu. Problema la mine este strict de inlocuire a becurilor clasice cu unele led. Nu intentionez sa instalez benzi cu led-in momentul de fata nu le consider necesare. Becurile vreau sa le inlocuiesc pentru a eficientiza consumul. Ma gandesc ca nu sunt primul care intampina problema asta.

Link către postare
Adiciordas

Salut @Daniel verifica polaritatea!Si eu am patit asa cu o plafoniera, becul mergea, iar becul cu led nu, am inversat firele si totul a fost ok

Link către postare
Daniel SDD

Salut @adiciordas. M-ai salvat! Ai avut dreptate. Am schimbat polaritatea (firele in rigleta) si acum functioneaza perfect. Multumesc mult pentru sfat.

Link către postare

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să detii un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Creaza un cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Ai deja un cont de membru? Conecteaza-te aici.

Autentificare în cont

• Activi pe această pagină   0 membri

Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.