Doinas21

Off camping Maramures

9 postări în acest subiect de discuţie despre Off camping Maramures

Off camping Maramures

Doinas21

Un loc superb (mai multe, de fapt) sunt pe drumul dinspre Targu-Lapus spre Cavnic. Ocolul Silvic Strambu Baiut are construite la marginea acestui drum, pe malul raului, 10 chioscuri acoperite, fiecare dotat cu o masa si doua banci. Cam pentru 10-12 persoane loc la masa. Noi am petrecut doua sfarsituri de saptamana frumoase acolo. Atentie, drumul de la Cavnic spre Strambu Baiut se deschide numai vara, cam dupa 15 mai. Nu este in stare foarte buna, dar este acceptabil. Zona e superba . De la Targu Lapus spre Strambu Baiut e deschis tot anul. A'propos: mergand dinspre Baia Mare, pe la Cavnic, zona este foarte frumoasa, dar masina noastra (cu rulota, o Adria micuta) a consumat peste 10 litri /100km. Intorcandu-ne via Targu Lapus, am consumat cam 6-7. C0i1sPk.jpg Atasat un print screen de la Google map.

print_campare.pdf

  • Like 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Levi N

Din pacate drumul este destul de rau.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Ciurea Sorin

Foarte frumoasa zona dar din ce parte se poate intra mai ușor ca sa nu dai de gropi? Mai aveți ceva poze ?

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Levi N

Dinspre Caseiu drumul este abrupt si pe alocuri ingust si ar mai fi varianta dinspre Galgau.Zona respectiva este dupa ce iesi din Tg.Lapus.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Drinovan Ovidiu

 Multumim frumos pentru postare! Frumos locul!
    Se pare ca cineva a dorit ca acest loc sa fie destinat turistilor montand foisoarele acestea!Mai rar astfel de initative! Felicitari!

 

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Doinas21

Cand mergem, noi mergem dinspre Baia Mare, pe la Cavnic si, pentru a cumpara branza de oaie, ne intoarcem pe la Targu Lapus, unde e o stana pe marginea drumului.. Pana la bifurcatia de la Cavnic,  drumul este foarte bun. De acolo...da, are gropi, dar nu este chiar accidentat, si drumul e chiar frumos  Foisorul din poza este cel mai izolat. Ultimul, si pe celalalt mal al raului, cum vii dinspre Tg Lapus

 

Regret, se pare ca nu reusesc sa postez alte imagini. Sorry.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Ciprian Mirescu

Salutare,  

în vacanța de Paști am fost în zona Maramureșului (o zonă foarte frumoasă care merită vizitată). Am vizitat câteva muzee, mănăstiri, cimitirul vesel,  memorialul victimelor comunismului și al rezistenței, lacul Albastru. Deși a fost vacanța de Paști la copiii nu a fost deloc aglomerat pe la obiectivele vizitate, fapt pentru care am fost foarte bucuroși. 

Având în vedere locurile unde am "campat" cred că se potrivește aici o scurtă prezentare. 

Traseul cu plecare din Timișoara a avut prima oprire la Oradea (parcare Nymphaea). Următoarea oprire a fost la mănăstirea Săpânța Peri (unde am întrebat pe măicuțe dacă putem campa peste noapte. Au zis că nu e nici o problemă).  

După ce am vizitat a doua zi Sighetul Marmației am plecat spre Viseu de Sus unde am campat (2 nopți) în parcarea de la mocăniță. Aveam bilet pentru a doua cumpărat online. (Recomandare pentru traseul cu mocănița este să prindeți loc în primul vagon care la întoarcere devine ultimul, astfel el frânează defapt la coborâre tot trenul. Am aflat lucruri interesante de cel care se ocupa să acționeze frâna).

Am făcut o drumeție și la cascada Cailor din Borșa după care am plecat spre Mănăstirea Bârsana. La mănăstire am stat în parcarea pentru autobuze (tot cu acordul din partea măicuțelor, asigurându-ne că nu încurcăm pe nimeni). 

În drumul de întoarcere am am vizitat și Lacul Albastru (foarte mare atenție pe unde vă bagă google maps spre parcare de masini, era să rămân blocat pe străduțele înguste și curbe strânse. Îi prima dată când am pățit asta).  

O locație de care am fost impresionat (nu știam de ea) a fost Cheile Turenilor, (vizavi  de Cheile Turzii). Există din loc în loc tomberoane, izvor de apă si wc-uri de lemn. Pe lângă toate astea liniștea de acolo a fost bine venită.  

O oprire la Alba Iulia și la Deva era de neratat pentru a saluta părinți /bunici :default_emoticons-animated-3:

Drumuri bune la toată lumea :salutare!:!

 

 

 

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

9.jpg

10.jpg

11.jpg

12.jpg

13.jpg

14.jpg

15.jpg

16.jpg

17(2).jpeg

17.jpg

18.jpg

19.jpg

20.jpg

21.jpg

22.jpg

23.jpg

24.jpg

25.jpg

26.jpg

27.jpg

28.jpg

29.jpg

30.jpg

31.jpg

32.jpg

33 (1).jpg

33 (2).jpg

33 (3).jpg

33 (4).jpg

33 (5).jpg

33 (6).jpg

33 (7).jpg

33 (8).jpg

34.jpg

35.jpeg

20230414_193904.jpg

20230415_100908.jpg

20230415_101522.jpg

20230415_103957.jpg

20230415_104206.jpg

20230415_105411.jpg

20230415_153359.jpg

20230416_114553.jpg

20230416_122448.jpg

20230417_114037.jpg

20230417_115026.jpg

  • Like 6
  • Upvote 2

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Lungu Marin

Frumos, mulțumim pt postare!

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Fejer Antal

Salut @Ciprian Mirescu:salutare!: Mulțumim pentru prezentarea frumoasă și pozele minunate! Multe ieșiri reușite să aveți în continuare! :noroc:

  • Like 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să detii un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Creaza un cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Ai deja un cont de membru? Conecteaza-te aici.

Autentificare în cont

  • Conţinut similar

    • Gabriel Schuster
      de Gabriel Schuster
      De luni pana miercuri am fost la cabana Voina, off camping. Drumul este usor, de la Campulung Muscel se trece prin Leresti, apoi barajul Rausor si se ajunge la cabana Voina, loc unde se termina asfaltul. 500 de metri mai sus este primul loc de campare, ingradit si foarte plin. Un fel de “colonie” de rulote pe malul raului. Nu stiu ce facilitati exista, sau daca exista. Urmeaza un alt loc ingradit, iluminat perimetral cu lampi solare pe stalpi de lemn, loc de depozitat gunoiul, un cort mare pe post de terasa/bar. Am inteles ca este camping. Multe rulote aveau amenajate gradinite cu flori, deci se campa pe durata mai lunga. Era aglomerat, activitatile erau diverse ( inclusiv un Logan ridicat la 90 grade la care se repara pragul). Am plecat mai departe. Dupa aproximativ 1km am gasit un loc liber pe malul apei, sub niste brazi frumosi. Destul de curat, am mai adunat si eu ceva “ suveniruri”. Multe vetre de foc, uneori nu mai mult de 10 metri intre ele. Am intrat destul de greu cu camperul, de iesit a fost si mai greu. 
      Ca activitati, plimbari catre Iezerul Papusa (5 ore) sau cabana Cuca (1 ora). Trafic auto foarte redus, o patrula de la Jandarmerie isi face rondul zilnic. 
      Nu este semnal GSM, cel putin pentru Orange si Vodafone.
      Mancarea la cabana nu este stralucita ( pesemne bucatarul era in concediu si gatea altcineva), preturile destul de mari ( 15 ron/ciorba, 25+9 ron pulpe pui la ceaun cu cartofi prajiti, 9 ron o doza de bere). 
      Am plecat miercuri deoarece a inceput sa ploua, prognoza fiind cu ploaie inclusiv joi.
      Am facut o plimbare minunata spre Iezerul Papusa, a fost “desertul” acestei iesiri scurte. 
    • Draghiciu Dumitru
      de Draghiciu Dumitru
      Buna Ziua 
       
      Un prieten care nu prea intra pe forum m-a rugat sa intreb daca pe langa Manastirea Agapia este un loc off camping ca pe Valea Cerbului si daca sant deja rulote acolo. El are in plan o vizita in zona de 2 saptamani incepand cu 29 Martie.
      Sau daca este un loc off camping in care se gasesc rulote si de unde poate fi vizitata toata zona cu manastiri
    • Gheorghe Cristina
      de Gheorghe Cristina
      Buna rulotistilor!
      Suntem o familie cu 2 fetite( 9 si 5 ani) care isi doreau de mult sa cumpere o rulota pentru ca obisnuiesc sa-si  petreceaca vacantele cu cortul.
      Anul acesta se implinesc 10 ani de la casatorie si cadoul nostru este o rulota fleetwood din 2002. Suntem inca in procesul de inscriere si speram ca intr o saptamana o sa avem numere negre pe ea si sa fie gata pentru analiza amanuntita.
      Precizez ca noi nu am vazut niciodata o rulota, prima vazuta, prima cumparata. Stiu ca nu a fost foarte bine asa dar nu ne am putut abtine. Problema noastra in acest moment este ca nu stim cum functioneaza aparatele din ea si toate "chestiile" din ea.
      Sper ca  sa gasesc rezolvare la profesonalistii de aici.
      Inca citesc informatii din forum ca sa gasesc raspunsuri si cand o sa fiu gata ....o sa va intreb.
      Multumesc mult
    • Nelu Z
      de Nelu Z
       
      PARALIA- KATERINI
       
      Dupa cum v-am spus in topicul anterior, urmatorul nostru obiectiv dupa vizitarea Salonicului a fost Paralia Katerini.
      Vroiam sa profitam de vremea inca buna si de apa calda a marii.
      Intarziind pana dupa amiaza cu vizitarea Salonicului, am mers tinta spre camping Kristi, din Paralia.
      Acolo surpriza: am aflat ca fiind sfarsit de sezon mai erau in camping doar cateva echipaje care urmau si ele sa paraseasca campingul a 2-a zi.
      In drumul spre camping, de-a lungul falezei vazusem citeva locuri Free camping, unde erau grupuri de rulote/autorulote. Mie mi-a atras atentia un loc langa port Katerini, sotiei un loc unde era o singura autorulota, dar plasata pe un teren de langa restaurant, cu toaleta, apa, aproape de plaja etc. Daca aveam si curent era aproape ca in camping.
      Autorulota era a unui sirb, am incercat sa comunic cu el , dar el vorbea doar sirbeste si ceva ruseste. Pina la urma am aflat de la el ce ma interesa, "net problema" cu parcarea acolo, "voda"  si " tualet" peste drum, " plaj" la liber.
      Dupa ce m-am instalat, am aflat de la el, ca stia si 2 cuvinte romanesti tuica si vin. El m-a servit cu o tuica de-a lor iar eu l-am servit cu un vin de Murfatlar.... si am vorbi cu el de am facut febra musculara.
      Ce mai, cu una cu alta, ne-a prins noaptea.
      Campati fiind in acea locatie ne-am satisfacut poftele, am facut baie, plaja, ne-am plimbat cu bicicletele pe faleza si multe altele. Ei... si daca am vazut ca incep sa stringa si sezlongurile de pe plaja, am zis ca este timpul sa ne vedem de drum, desi vremea era inca buna si apa calda ca la Mamaia in plin sezon.
      Apropo de Mamaia, plaja, intrarea in apa, nisipul, seamana destul de mult cu ce avem la Mamaia, dar mult mai curat si mai civilizat totul. Probabil de aceea la Paralia vin foarte multi romani.
      Cam atat cu povestitul, las imaginile sa vorbeasca in locul meu:
       
       

       

       


       

       
      Urmatorul obiectiv METEORA
       
    • Ciprian I.
      de Ciprian I.
      Salutare ... anul trecut am facut o tura cu un Camper ... si dupa asteptari mi-a placut maxim ... din pacate cum sunt f scumpe ... nu prea as vrea sa investesc atatia bani.
       
      Sunt adeptul mai mult off camping ...
      Acum cateva nelamuriri ...
       
      La camper puteam descarca apa murdara de o maneta in spate, este la fel si la rulota ?
       
      Rezervorul de toaleta il scoteam si il goleam, in loc amenajat,  la fel si la rulota ?
       
      Rezervorul de apa ... mi-ar trebui un 150l min + murdara ... este pe rulota asa mare ? este spatiu de montaj? unde sunt montate in mod normal?
       
      La autorulota accesul la spatiul de depozitare este facut prin lateral printr-o usa mica sau mare ? la rulota este cel din fata de pe protap nu ? imi trebui pt diverse, gratar scule de pescuit etc...
       
      Alimentarea cu apa tot din ext se face la rulota ?
       
      Vreau sa vad daca ce aveam pe autorulota exista si pe rulota ... daca fac un pas sa il fac cum trebui.
      Cum autorulotele sunt f scumpe ... m-as rezuma macar la o rulota.
      Rulota ar fii cu 2 spatii - pat suprapus intr-o parte, pat matrimonial capatul celalalt ... living la mijloc, toaleta si cabina de dus separata ( ca la autorulota ), frigi mare ... 
      Am gasit 2 modele de genul, Hobby si Adria, si ceva de la Weinsberg ... in configuratia asta , toate pe o axa.
       
      Stiu ca in interior sunt spatii multiple ... dar sunt lucruri care nu as vrea sa le bag in ea ... gen undite ... gratar ...
       
      Multumesc de sfaturi.
       
       
  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.