Vizitator

Atentie , samsari !

33 postări în acest subiect de discuţie despre Atentie , samsari !

Atentie , samsari !

Vizitator

La initiativa colegului @Razvan78 am decis sa deschid acest topic pentru a pune in garda un eventual cumparator atunci cand incepe sa caute aiurea pe net rulote de vanzare.
Deci , daca ati avut experiente negative cu vreun vanzator de rulote va rog nu ezitati sa le impartasiti si celorlalti , nu de alta dar macar sa stie lumea de cine sa se fereasca . Cu totii ati strans banii pentru rulota trudind pe la munca sau facand imprumuturi si ar fi pacat sa-i chetuiti aiurea pe niste "cotetze" de rulote care nu merita , si nici sa faceti vanzare unor nesimtiti.
Deci , va rog sa semnalati NUMAI cazuri concrete de anunturi false , puse "la plezneala" sau oferte de rulote care le-ati vazut si care nu-si merita pretul datorita problemelor care le au, precum si cazuri in care rulota a fost prezentata ca fiind "impecabila" pentru ca mai apoi sa fie descoperite diverse vicii  sau probleme grave.

Distribuie această postare

Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Bogdan Ionut

Razvane bravo nay

Link către postare
Razvan Marinescu

Salutare 

Asa cum am zis si in topicul "Rulota Home Car " - stati departe de cei de la Tg. Secuiesc (primul parc pe stinga - dupa calea ferata ). Pe net ii gasiti la Rulote Park.

Asa la prima vedere oamenii par super Ok, deschisi negocierilor ..etc.

Chiar s-au oferit sa o transporte si acasa .

Revenind la ale noastre Rulota Home Car 49  an 2001- este  cu probleme : podea moale la intrare in doua locuri - sub rulota se observa gaurile date si astupate cu mastik negru :( .

In parc mai au ceva rulote - langa aceasta este si un Hobby. Acela parea Ok..la prima vedere ..

Prefer sa adaug aceasta patanie aici in ideea in care trebuie sa invatam sa ne ferim de tepari ..

Acesta este linkul si obiectul :

Home Car

ASA NU  tamp

Link către postare
Gogonea Razvan

Ce oameni ......ăştia trebuiesc batuti ca pe hotii de cai.....

Link către postare
Mihai Dura

Asa este ! Unii fac bani si altii plang dupa ei daca nu casca ochii.

Link către postare
Cristian N.

Salut,

Sunt oameni si oameni dar rulote si rulote.

Parerea mea este, sa va uitati bine la rulote sa cititi forumul si mai ales problemele tipice la rulote.

Oricum, chiar daca si un om priceput cu experineta vede o rulota si zice ca este OK, asta nu inseamna ca rulota e scutita de probleme ascunse.

Eu am luat rulota din Targu Secuiesc dar ..... doua drumuri acolo si vazut alte 10 rulote prin diferite regiuni, si a fost OK.

Ca pret negociati, pot lasa pana la 10 - 20% din valoarea lor de vanzare.

Cat despre samsari ... toti vor sa castige un ban, acum ca pacalesc sau nu pacalesc clienti e problema lor.

Eu sunt 100% de acord sa putem sa le lasam feedback undeva pe forum si asa o sa creasca si calitatea serviciilor ;).

De asemena eu sunt de acord si cu un sistem de feedback pentru cei care repara rulota; unii practica niste preturi de zici ca repara un S Classe nu o rulota.

Nu o sa le convina sa vada ca ei vand rulote SH, si pe forumuri scriu clienti ca au fost pacaliti de X, Y, Z.

Zi usoara domnilor.

Link către postare
Florin Smolnicki

În acest topic vor curge râuri, râuri de păreri, de pățanii, de relatări, care de care mai interesante. Sunt convins de acest lucru! Nici nu se va putea măcar povesti, tot ce este de povestit. Colegii vor scrie maxim 1 % din tot ceea ce se întâmplă în realitate. 

Nici nu vor încăpea în acest topic, toate cele câte vor trebui scrise. Vă spun din experiență. 

Ideea pentru acest topic, o găsesc, în schimb, interesantă,  o găsesc excelentă! Mulțumim, @Razvan78 și @Adrian V.

Am fost și eu la Târgu Secuiesc. Acest lucru se întâmpla în luna februarie-martie a anului 2015. Luasem proaspăt, irevocabil și iremediabil virusul rulotitului. 

Eu, personal, nu aș fi chiar atât de dur cu acei oameni. Mi s-au părut toți, de treabă, civilizați. Sunt acolo vreo 5 firme ce vând rulote. 

Dacă ar fi să exprim o părere strict personală, atunci aș spune că la acel moment, rulotele pe care le aveau de vânzare, păreu cam vechiuțe. Poate mă înșel. Acum aș privi, în mod sigur, cu alți ochi, totul.

Link către postare
Vizitator

Asa cum spunea colegul Cristi , este bun un feedback pentru vanzatorii de rulote . De acord ca sunt rulote si rulote , dar cand intervin reclamatii pentru aceeasi persoana deja incepi sa te indoiesti de buna lui credinta. 
In continuare sustin ideea ca cei care merg sa cumpere prima lor rulota sa fie insotiti de cineva care are deja o rulota si care are niste cunostinte de baza , eventual cateva cunostinte despre costurile reparatiilor.

Link către postare
Eugen David
în urmă cu 13 ore, Cristian N. a scris:

Salut,

Sunt oameni si oameni dar rulote si rulote.

Parerea mea este, sa va uitati bine la rulote sa cititi forumul si mai ales problemele tipice la rulote.

Oricum, chiar daca si un om priceput cu experineta vede o rulota si zice ca este OK, asta nu inseamna ca rulota e scutita de probleme ascunse.

Eu am luat rulota din Targu Secuiesc dar ..... doua drumuri acolo si vazut alte 10 rulote prin diferite regiuni, si a fost OK

Cat despre samsari ... toti vor sa castige un ban, acum ca pacalesc sau nu pacalesc clienti e problema lor.

Eu sunt 100% de acord sa putem sa le lasam feedback undeva pe forum si asa o sa creasca si calitatea serviciilor ;).

De asemena eu sunt de acord si cu un sistem de feedback pentru cei care repara rulota; unii practica niste preturi de zici ca repara un S Classe nu o rulota.

Nu o sa le convina sa vada ca ei vand rulote SH, si pe forumuri scriu clienti ca au fost pacaliti de X, Y, Z.

Zi usoara domnilor.

Inainte de toate hai sa lamurim de fapt ce inseamna "samsar"! Adica mai pe'ntelesul tuturor, o persoana, care face afaceri de vanzare/cumparare, persoana care face din orice lucru un obiect de negot. Dar si intermediar de/in afaceri, in care de regula "de aur" este sa castige nu sa piarda! 

Ca nu intotdeauna se nimereste este "alta treaba"!

Ca o paranteza; ramasesem cu o Solenza cand se cautau numai masini de afara prin 2007, am dat-o pe 12 milioana de atunci minus doar sa scap de ea!

Dar ce bisnitar n-a facut asa ceva?

Apropo, la noi in zona nu le spune "samsari ci bisnitari"! Samsari se spune cam dupa ce treci defileul Jiului, spre Tg Jiu incolo!

Intru totul de acord, cu @Cristian N.,   si oameni sunt de toate felurile dar si rulote, masini etc...

Totul insa este sa sti sa te feresti de "vre'o teapa"!

Chiar credeti ca un samsar cumpara de dincolo ori de aici bunuri (rulote, masini, produse sh), la care sa piarda? Ma-ndoiesc! Poate sunt destui "credui" care cred ca tot ce se vinde este super ok ! Se-nsala insa daca cred asta!

Ca unul care am adus/carat tot felul de masini de peste tot din tara dar si de dincolo, incerc totusi sa lamuresc ceva daca se poate lamuri !

Atunci cand "bati indelungul tarii, implicit al Europei" in goana dupa rulote, masini, n-o sa cumperi niciodata de acolo ce este mai bun ca este scump si nu-ti scoti nimic plus, nu vrei, n-are rost sa iesi pe minus! Daca nu cumva 'ti cade'n mana "vre-o pleasca"!

Asadar cauti ceva care sa apara "cat de cat" poate sa-i mai faci tu ceva imbunatatiri, retusuri si sa fie vanzabila ! 

Acum in cazul rulotelor, daca mai au si ceva infiltratii, si alte neajunsuri sa nu creada cineva ca acel samsar nu o vede / sesizeaza;  (prea multe asemenea rulore i-au vazut ochii), dar mizeaza si pe faptul ca nu toti cumparatorii sunt priceputi, iar daca sunt , poate le convine pretul; pret care la randul lui i-a convenit si "samsarului" respectiv!

Sa nu-mi spuna mie nimeni ca de acolo cumpara cei mai bun, scump si frumos!  Afara de cazul in care merge insotit de potentialul cumparator, pe banii lui si care-si alege ce vrea, la pretul care-si doreste urmand sa plateasca un comision samsarului insotitor,  comision stabilit inainte de a pleca de acasa!

Sa ne spuna @Viorel daca el cumva procedeaza altfel ?

Apropo, nu tot samsar se numeste acel intermediar/mijlocitor/insotitor? :ascratch:

Apropo unui coleg de pe forum, nu-i dau numele, cu care am vorbit in privat ore'ntregi, in ciuda spuselor mele/indicatiilor tot ce a vrut el a cumparat!

Pai, "de", i-a convenit pretul!  Au urmat apoi alte ore de lamuririi/discutii telefonice despre ce si cum, punt cu punct dupa problemele spuse/scrise de el pe mail? Da,  credeti cumva ca numai cu mine a avut astfel de discutii? Va'nselati , cu multi alti colegi!

Culmea acum vine si da sfaturi! Foarte bine; a acumulat experienta,  si nu este singurul caz! Felicitari!

Acum ce vreti voi sa "catalogati" niste vanzatori de rulote ca "neseriosi/incorecti", chiar exagerati! Nu toate rulotele au probleme, sunt si bune intre ele, probabil ca la un pret nu tocmai convenabil unui potential cumparator!

Dar asta doar cineva care n-a fost si n-a " batut targurile", n'o stie! Si har Domnului ca sunt destule "persoane credule" care cred ca daca dispun de o oarecare suma , li se cuvine totul! Se-nsala!

Bisnitarii au bani si-s permit mult mai mult decat un cumparator, in majoritatea cazurilor!

Asta este, dragi colegi!

PS. Cumparati noi ori aproape noi si nu veti avea neplaceri!

Oare crede cineva ca masina ce-am cumparat-o eu este super? Ei bine am scris ca nu este asa cum m-am asteptat, dar mult mai bine decat altele la aceeiasi bani!

Daca'ai avut posibilitatea a-si fi cumparat una noua, dar nu am! tamp

Ori nu mai trebuie sa "bag bani in ea"? Dimpotriva! Schimb distributia, ulei, filtre, un alt set de roti de aliaj echipat cu anvelope de vara, si inca multe ce nu-mi convin, dar vreau sa le fac pe placul meu!

Asa am facut si cu rulota pana-am adus-o cat de cat "in standarde", si asa vor face toti cumparatorii de sh-uri!

Doamne ajuta tuturor sa-si gaseasca ce doresc la "bun si bani putini"! :laughing:

Dar mai imi aduc aminte de un vechi proverb, si anume; "la pomul laudat sa nu mergi cu sacul, ca nu tot ce este lezna este si bun"!

S-auzim numai de bine!

în urmă cu 15 ore, Gogonea Razvan a scris:

Ce oameni ......ăştia trebuiesc batuti ca pe hotii de cai.....

Gresesti! @Gogonea Razvan 

Ce ai face tu in locul unui astfel de intermediar?

Tu ai niste venituri din care se vede ca-ti permiti multe! El din intermediatul cu astfel de marfuri traieste, "mai mult ori mai putin bine"!

Hai "sa dea cu piatra cel far' de vina" zicea odata demult cineva!

Si "atunci toti au lasat pietrele jos din maini si si-au plecat privirea", spunea tot acel cineva.....???

Seara placuta!

Link către postare
Adrian N.

Greseste cine cumpara de la samsar; in principiu te fac cu zambetul pe buze.

Eu nu cumpar de scarba lor, toti se cred smecheri si tu care vii cu banutul esti fraier; si te iau de sus de parca sa invarta doua masini si sa aiba "lantul" la gat si ghiul e mare smecherie.

Niste cocalari toti care trebuie bagati in acelasi sac cu tiganii si impuscati.

Link către postare
Razvan Marinescu

Dragi colegi, asa cum am spus  si mai sus , nu critic toti vinzatorii din Tg Secuiesc..

Sunt convins ca sunt si oameni seriosi si Ok printre ei.

Eu am dat detalii despre parc, vanzator si linkul cu site-ul. La ei si doar la ei.

Inclusiv rulota cu buba, fac referire aici in acest topic. 

Cat despre ideea de a insela pe cineva cu un lucru/obiect, m-i se pare mai mult decit josnica :(  . Dar cum in tara asta unii se nasc sau, mai bine zis devin smecheri (asa se cred ei ) si restul victime...NU e normal !

Cinstit este sa nu ascunzi NIMIC cand ai de vandut ceva .

Dar din pacate sunt din ce in ce mai multi din aceasta categorie MAGARI ! 

Link către postare
Halmagean Cristian

Eu am cumparat rulota de la @mario

Pot spune ca am stat luni intregi in cautari pe net prin Olanda, Germania, si pe Olx.

Pana la urma am ajuns sa fac afaceri cu @mario. Din partea mea, numai de bine:

-o zi a umblat cu mine dupa toate hartiile sa pot sa o inmatriculez.

-toata aceea zi mi-a dat sfaturi si atentionari legate de modul de utilizare si pastrare.

-m-a ajutat si pe telefon daca am avut intrebari.

@Viorel m-a ajutat cu sfaturi si opinii inainte de achizitie (inclusiv site-uri unde sa ma uit). 

:-)

Link către postare
TEODOR

Va salut dragi colegi!

Observ ca subiectul prezinta interes mare, ceea ce inseamna ca multi dintre noi au cam patit-o.

Eu o sa fiu scurt in expunerea punctului de vedere.

Cine e de vina ca eu cand am cumparat o rulota , m-am uitat , la ea dar nu am verificat boilerul

si cand am ajuns acasa am constatat ca este spart? Cel care a vandut-o sau eu?

Recunosc ca eu. De regula toti incercam sa cumparam cat mai bun , dar cat mai ieftin. Mai de mult era o vorba, dar care are valabilitate si azi "atatia bani, atata branza", asa ca nu condamn pe nimeni.

Ca si sfat e bine sa luati cu voi cand cumparati, pe cineva care se pricepe, macar stiti cat mai aveti de bagat in ea.hi

Link către postare
Vizitator

Teodor ,  

In momentul in care mergi sa cumperi o rulota din pozitia de "habarnist" si vanzatorul "te miroase" si "te abureste"cu vorbe : am verificat-o din toate punctele de vedere , este tzipla , nu ai ce bani sa bagi in ea , etc........... daca iti mai lasa si ceva la pret , gata !.... '" ai muscat-o"
Pai despre asta vorbim aici , nu despre faptul ca mergi sa iei o rulota de la unu care iti spune: "Nu stiu nene , am adus-o din Olanda, Germania , Anglia , si nu am avut timp sa ma uit la ea ". Mi se pare mult , mult mai OK si atunci nu poti sa-i reprosezi nimic iar responsabilitatea iti apartine in totalitate. 
Este vorba de ascunderea IN MOD INTENTIONAT  a diverselor defecte , si pentru asta nu se justifica in nici un fel sa-i gasesti vreo scuza . @Eugen.D cand vinzi ceva unuia nu il judeci dupa ce are acasa sau dupa proprietati , ci trebuie sa dai pretul corect indiferent de cati bani are omul in buzunar .  Modul asta de gandire intalnit cel mai des la vulcanizare sau la service , de genul :".....aaaaa , pai stai frate ca tu ai NuStiuCeMasina si un petic nu mai este 10RON ci 50RON , ca d-aia iti permiti masina asta" . Adica pe ei ii f..te grija de cati bani ai tu in buzunar si nu de valoarea reala a serviciului oferit. 

Link către postare
Razvan Marinescu

Mai oameni buni, am sugerat acest topic in ideea de a expune treburile murdare ale celor care incearaca sa pacaleasca lumea.

In ideea in care sa stie si altii in cautare de rulota sa se fereasca de acesti magari si rulotele cu probleme...

Si pe mine m-au ajutat si Viorel si Adrian cu sfaturi , chiar am devenit un stres pentru ei pana am gasit ce am dorit, dar SA NU deviem de la topic.

Va rog.

Aspecte Negative. DOAR NEGATIVE !  tamp

Link către postare
Eugen David

Ca unul care-am facut asta 15 ani, credeti-ma dar "ma stiu" mai bine decat multi dintre voi la astfel de lucruri!

Pacat ca multi dintre voi nu sunteti realisti! Nu stiu unde traiti de va faceti ca nu stii care-i realitatea si asteptati sa va cada totul fara a face doar asa cate-o mica deplasare-n achizitionarea unui bun asa de ravnit!

Pai impuscatii mai dragi colegi, tragetii pe roata, ori mai simplu ocolitii!

Chiar credeti ca "pe afara" in vreun parc aveti posibilitatea sa verificati/incercati toate functionalitatile unei rulote? De unde apa in bazine, boiler etc...mai ales pe timp rece? De unde curent daca n-are baterie? Ei bine conectezi masina si-i verifici functionalitatea instalatiei de semnalizare rutiera si a ce mai are pe acolo!

De unde sa verifici instalatia pe gaz daca n-are butelie? Dar infiltratii, lovituri si alte defecte mecanice si optice poti la le vezi "daca ai ochi"!

Ei bine de aceste probleme se loveste si un "samsar", numai ca ochiul lui dar si experienta il face mai abil.

Acum este o treaba ca rulota sa  fie adusa recent de afara, si nu s-a intervenit la defecte, ori vanzatorul a mai pus cate ceva-n ordine la ea dispunand de vointa si timpul necesar, ori una inmatriculata la care s-a mai intervenit pe "ici pe colo" si s-au mai pus la punct stricaciunile!

Nu te obliga insa nimeni sa cumperi daca nu-ti convine! Dar nici sa nu crezi ca cineva-ti va "pune pe tava toate defectele"!

Am cumparat, implicit revandut multe masini, dar n-am dus una la piata fara a-i fii facut retusuri, reparatii etc, minime cei drept caci cu defecte prea mari n-o luam!

Are alt pret pusa la punct, asa si cu rulotele! Mai gasesti pe cate unul care desi a adus-o de catva timp iti spune ca n-a avut timp s-o refaca si a lasat-o asa s-o vada cumparatorul!

Ei pe dracu, s-o refaci trebuie si costuri pe langa timp!

Apropo, un proprietar aproape niciodata nu pune la punct si nu curata o masina in vederea vanzarii, nu vrea, nu stie, nu poate... cine stie? Interesul lui este s-o vanda, oricum a pierdut la ea in decursul timpului, ce mai conteaza cat!

Ei bine altfel sta treaba-n cazul unui bisnitar, el vrea profit de pe urma investitiei, asa ca se implica mai mult pentru a-si pune "la punct" marfa! 

Asta si in cazul rulotelor!

Parerea si sfatul meu, mergeti voi si alegeti'va ce va place si la pretul ce vi-l permiteti a-l platii, socotind acolo si cheltuielile aferente, care nici acelea nu sunt mici!

Bunaoara la o rulota adusa din UK, s-a mai scris despre asta cheltuielile dus/intors te duc catre 1000 de euro, ba trebuie si tractata doar tot cu masina cu numere de UK, ori pe platforma!

La costuri mai mici se ridica cele de pe Germania, Olanda...dar nu cu mult!

Niciodata un "samsar" n-o sa cumpere pentru revanzare rulotele cele mai full, optic si dotari, deoarece la pretul cerut apoi nu "iese diferenta"!

Daca nu cumva-i scade bine pretul!

Chiar nu-mi dau seama ce pretentii poate avea cineva vis a vis de pretul cerut la o rulota in care mai poti negocia cate ceva? Ce poti face daca nu-ti convine este sa sa-ti cauti pe un altul la care sa-ti covina mai mult "marfa si pretul"!

Ori cum am mai zis, mizeaza pentru una noua!

Dar nu uitati: "si cel mai frumos armasar, v-a ajunge intr-o buna zi o martoaga"!

Bafta colegi ce va doriti o rulota, ori poate s-o schimbati!superok

Link către postare
TEODOR

@Adrian V., sper ca nu ma faci pe mine habarnist, desi m-ar durea fix la un colt referitor ca nu m-as pricepe la rulote.Dar frate trebuie sa intelegem ca asta e economia de piata in care traim. Exista cerere si oferta, nu te obliga nimeni sa cumperi . Nu am fost samsar si sper sa nu fiu, dar nu condamn pe nimeni.Daca e sa condamn , da , ii condamn pe cei care dau kilometrajele inapoi la masini, dar tu te astepti ca un vanzator sa-ti spuna ce defecte are marfa lui? Hai sa fim seriosi , traiesti in Bucuresti si cred ca te lovesti mereu de asa ceva.De-aia este si acest forum , care te ajuta cu sfaturi (atat cat se poate ) si te pregateste pentru momentul in care mergi sa-ti cumperi o rulota.Acum , admite si tu ca mai sunt si habarnisti in asa ceva si ca nu ne-am nascut toti in rulota.Sper sa nu te superi, ca-ti tai nasul!:laughing:

Link către postare
Gogonea Razvan

Va salut, dragiilor!

Aici este vorba de samsarii care se ocupa de rulote. Tin sa multumesc public lui @Razvan78 , in numele viitorilor rulotisti. In asa fel , viitorul membru al familiei noastre, va fii mult mai atent , cand va calca in acel parc de rulote. Oameni buni , lumea rulotistiilor este relativ mica.....Daca ascunzi defectele cu mastic, sau mai stiu eu ce, vei pierde mai mult in viitorul apropiat. Din cate ne relateaza Razvan78, acea rulota era impecabila, exceptand acel defect din podea. Credeti ca pretul acelei reparatii este foarte ridicat? Eu cred ca nu....La 200-300 de euroi , banuiesc ca se putea repara acea bucata de podea. Ori samsarului ii revine acea sarcina, ori era OBLIGAT sa arate acel defect, si in consecinta sa mai lase la pret pentru reparatie.

Credeti ca acest samsar poate merge cu capul sus pe strada? Eu zic NU, deoarece tot timpul va avea ceva de ascuns....

Link către postare
Halmagean Cristian

@Razvan78 e o linie foarte subtire intre comerciantul onest si comercintul "samsar" ca sa mentin ideea ta. Daca eu descopar dupa doua saptamani ca nu imi merge ceva sau este crapat ceva la rulota, inseamna ca acest comerciant este samsar, de evitat. Se poate sa aiba alte 3 rulote in perfecta stare. Daca cumperi o masina si ii cade ambreiajul dupa 500 km, poti spune ca vanzatorul este samsar? 

Link către postare
Gogonea Razvan

Si inca ceva.... Daca incepem sa reactionam toti,  in momentul in care suntem inselati, cu siguranta acei samsari nu-si vor mai umple buzunarele,  de la cei mai putin experimentati.

Ma gandesc .... poate topicul ar trebui sa se numeasca "reactionati la samsari"

Link către postare
Razvan Marinescu

@Halmagean Cristian

Eu inteleg ceea ce vrei sa spui..dar in momentul in care vinzi ceva stricat...cu vicii ascunse..in cazul nostru acea podea a respectivei rulote este normal? Nu credeti ca acceptam prea repede sa fim prostiti pe banii nostrii?

De aici si cu ideea Tipic Romineste...toti ne plangem pe la colturi dar cind e vorba de luat masuri..actiuni...pauza nene ..asa ca atunci toti vor continua sa profite de neatentia, nepriceperea unui potential client..

Acum ,  daca eu am gasit aceasta problema la Hotii aceia ar trebui sa tac si sa accept ca altul , probabil dintre noi sau un nou rulotist sa cumpere acea rulota si sa constate dupa o perioada de timp ca a dat banii munciti din greu pe un produs cu vicii? Si ca acel NEom...se bucura ca a mai prostit pe unul si o va mai face cu inca unul , si tot asa? 

Acum fiecare face ce vrea...dar EU nu accept sa ne lasam prostiti..

Poate asa sunt eu..mai transant .. si asa cum am zis - chiar cu riscul de a ma repeta - am dorit doar  informarea despre produsul cu pricina , starea acestuia si nesimtirea Vanzatorului.....Atat si nimic mai mult..Faptul ca incearca sa te minta  , iti ascunde anumite vicii ti se pare normal ?

Acum nu ma intelege gresit....este doar parerea mea.....fiecare este liber sa faca ce vrea ..

Traim intr-o tara libera (dar plina de HOTI ) tamp

Link către postare
Mina Ionel

Ce mai... Tare topicul asta.

Personal, nu cred ca exista persoana care sa nu fi luat , , teapa'' vreodata-n viata. Asa ca revenind la subiectul topicului , am cea mai mare repulsie fata de oamenii cu care vorbesti la telefon, te interesezi de acel produs (respectiv rulota in cazul meu), te asigura ca e ca-n povesti si cand ajungi acolo dupa un drum pana la Vaslui, constati cu uimire ca iar ai luat teapa Ionele... 

Povestea mea incepe anul acesta pe 7 ianuarie, cand dupa multe ganduri si nopti nedormite m-am hotarat sa vad mai multe rulote si eventual sa cumpar una.

Intinerarul Tulcea, Harsova, Valea Calugareasca, Ploiesti (aici am vazut si rulota mea), Buzau, Ramnicu Sarat, Focsani, Adjud, Barlad, Vaslui cu intentia sa ajung pana la Radauti.

Mentionez ca in fiecare oras am vazut una sau mai multe rulote. Pe data de 8 eram la Vaslui unde aveam de vazut vreo sase rulote; aveam de unde alege ma gandeam eu... Dar surprize-surprize ! miros, podea moale, lipsa unele componente, julituri, indoituri, etc. Concluzia:  Samsar neserios si de evitat !!

M-am reintors la Ploiesti unde tot un , , samsar'' avea la vanzare si rulota mea pe care m-a lasat sa-o probez, sa ma uit, sa verific ce am vrut si cum m-am priceput eu... Deci sunt si , , samsari'' seriosi.  

Sa nu aruncam cu pietre...  

Link către postare
Halmagean Cristian

@Razvan78 sunt in asentimentul tau. Ai tot dreptul sa urli si sa fii suparat pe dansii...

DAR,  cand ai fost acolo sa o vezi nu era cumva podeaua moale?  Ca doar nu or fi betonat-o intre timp. Eu de exemplu am fost la Timisoara sa vad o rulota si in momentul in care m-am urcat in ea am simtit odorizantul. Am iesit, am multumit si am plecat.

@Mina Ionel si eu am fost sa vad rulota ce spuneam mai sus: improvizatii electrice, parfumata la greu, covoare groase pe jos (perfect albe incat nu iti venea sa mai umbli prin ea), baia tapetata tamp ca asa i-ar fi placut lui. Am mirosit sobolanul de departe. Rulota ce am cumparat-o a fost o diferenta imensa: mobilier original, fara interventii asupra lui, inchideri, exterior, cort, TOTUL.

Un lucru second nu va fi niciodata la nivelul unuia nou, trebuie sa fim constienti de asta. Nici o rulota second nu va fi perfecta, va fi in cel mai bun caz bine intretinuta si fara lipituri. La aceste lipituri trebuie sa fim noi foarte atenti iar daca nu suntem siguri pe noi sa apelam la colegi cu experienta.

Link către postare
Viorel C.
în urmă cu 14 ore, Eugen.D a scris:

Sa nu-mi spuna mie nimeni ca de acolo cumpara cei mai bun, scump si frumos!  Afara de cazul in care merge insotit de potentialul cumparator, pe banii lui si care-si alege ce vrea, la pretul care-si doreste urmand sa plateasca un comision samsarului insotitor,  comision stabilit inainte de a pleca de acasa!

Sa ne spuna @Viorel daca el cumva procedeaza altfel ?

Apropo, nu tot samsar se numeste acel intermediar/mijlocitor/insotitor? :ascratch:

Sa inteleg din cele scrise de tine ca ma faci samsar?

Ai intrat cumva in posesia unei informatii din care reiese ca am inselat pe cineva?

Eu zic sa ma respecti si sa ai grija la vocabular, deoarece nu permit astfel de vorbe, mai ales din partea ta.

Am incercat si incerc mereu sa ajut asa cum pot, cu sfaturi si prin deplasari pentru a-mi lasa loc  "de buna ziua" si de a fi respectat.

Si nu cred ca pot fi bagat in gasca "samsarilor".

Nu comentez mai mult si nici altuia nu-i permit sa faca aluzii la caracterul meu, daca nu ma cunoste personal si daca nu a facut afaceri cu mine.

Ca sa fiu bineinteles, am avut caz, @TEODOR poate sa confirme, cand nu am vandut o rulota la cineva de pe forum, fiindca avea o problema si am pus respectul meu inaintea banilor.

Un alt caz recent este al lui @Halmagean Cristian care m-a rugat sa vizitez o rulota in Craiova.

Persoana respectiva care vindea rulota, este o cunostinta de-a mea si din discutiile purtate, reiesea ca rulota avea probleme cu infiltratii.

Oare nu puteam sa primesc o atentie din partea vanzatorului si sa-l conving pe Halmagea Cristian ca rulota este ok?!? Mai ales ca respectivul schimbase tapetul si era putin probabil sa fie observata problema infiltratiei !!
Dar, ce trebuie sa inteleaga fiecare, mai ales tu @Eugen.D, este faptul ca eu nu imi permit sa insel pe cineva, atat timp cat am si detin acest forum.

Chiar fac discount la cei care doresc cate ceva din partea mea, din dorinta de a demonstra ca nu banii sunt cei care imi creaza imaginea, ci satisfactia ca pot sa ajut.

Link către postare

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să detii un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Creaza un cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Ai deja un cont de membru? Conecteaza-te aici.

Autentificare în cont

• Activi pe această pagină   0 membri

Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.