Rulota AAA

"Legi" Administratia Financiara

13 postări în acest subiect de discuţie despre "Legi" Administratia Financiara

"Legi" Administratia Financiara

Rulota AAA

Buna ziua !

Nu stiu ce sa mai cred despre angajatii sectiei financiare de care apartin ( sect 2 Buc ), despre felul in care interpreteaza legea.

Am citit si cautat ca NU se poate inscrie rulota la sectia financiara( mers si personal la sectia sect 2 ).  Din punctul lor legal " nu se poate " . "Trebuie mers prima data la R.A.R pentru a se face cartea rulotei  si apoi se poate inscrie la financiar".

Cunosc colegi din Ploiesti care pot face acest lucru fara a merge la R.A.R.!  Pai unde se aplica legea?? Nu este una singura pentru toti ?? De ce ma obligi , tu pe mine sa scot cartea inainte de a fi inscrisa la financiar? (Practic sa o inmatriculez ).

Rulota a fost adusa din Olanda si este parcata pe termen lung la munte . POATE nu sunt bani ? Poate nu o sa circul cu ea niciodata pe drumurile publice! Am trimis mesaj unui coleg , care a spus aici pe forum "ca a  rezlovat problema ", dar fara raspuns din partea lui la  mesajul meu. Multumesc !

Si sper sa nu deranjez cu problema mea.!! Sper sa nu se supere colegiI din Ploiesti , care sunt mai norocosi din punctul asta de vedere.hi

Distribuie această postare

Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Razvan Marinescu

Colegul,  in mod normal iti trebuie doar fisa de inmatriculare si o copie dupa actul de vinzare cumparare sau factura (in cazul achizitionarii de la o persoana juridica )  ca sa o poti declara la FISC. Acum , cum noi traim in tara Vacii nebune si a Porcului gripat, fiecare citeste legea si interpreteaza cum vrea sau cum o intelege. La Constanta spre exemplu, cer fiscal la inmatriculare , chiar daca eu am cumpart rulota de la o societate comerciala  si nu persoana fizica tamp

Fiecare functionar din asta, al statului...trebuie sa se dea in stamba , intr-un fel sau altul.. :ascratch: Mai sunt si unii oK  :laughing:

Succes si mult CALM ! 

Link către postare
Rulota AAA

Multumesc, dar fisa de inmatriculare nu se obtine de la R.A.R. ? Eu doresc momentan doar sa o pot baga la financiar, si nu doresc sa ma plimb cu rulota pe la R.A.R. :ascratch:

Link către postare
Avramita Marian

Aceiași problema am avut si eu la circa financiara sector 2 după ce am întrebat la informații ce acte trebuie ca să o declar am stat o oră la coada dimineața și când am ajuns la ghișeu mi-a zis să merg la rar si pe urma să vin la ei se bat cap în cap tamp

Link către postare
Razvan Marinescu

@Paraschiv Adian  Incearca si mergi la un birou de Vinzari -cumparari -intermedieri Acte auto. Te vor lumina ei , plus ca mai au si oarecare relatii pe la ghiseele de FISC :) .

Daca te duci singurel esti cam victima sistemului. Nu de alta dar e timp pierdut stind pe la cozi si nervi macinati cu astia nay

Link către postare
Rulota AAA
In ultima ora, Avramita Marian a scris:

Aceiași problema am avut si eu la circa financiara sector 2 după ce am întrebat la informații ce acte trebuie ca să o declar am stat o oră la coada dimineața și când am ajuns la ghișeu mi-a zis să merg la rar si pe urma să vin la ei se bat cap în cap tamp

Si cum s-a terminat ....:ascratch:????

Link către postare
Avramita Marian

Am mers la R.A.R. si am rezolvat; am omis să îți spun că trebuie să o declari la secția financiara in termen de 30 zile altfel iei amenda .

Link către postare
Mihnea Stoenescu

Un mijloc de transport este impozabil prin legea fiscala. Dar, pentru a fi "mijloc de transport", trebuie atestat ca atare de autoritatea desemnata (RAR), deci sa fie inmatriculabil. Daca nu ai de gand sa-l folosesti conform destinatiei sale initiale (mijloc de transport) ci vrei sa-l faci cotet de gaini sau sopron sau piese dec schimb, nu-l atestezi, adica nu-l supui canoanelor legale pentru obtinerea CIV. Te-ai ales astfel cu un obiect casnic ca oricare altul, bineinteles neinmatriculabil (asa cum este frigiderul in Romania sau caravana in UK !), deci care nu se poate numi "mijloc de transport" (in acceptiunea romaneasca), ca atare nesupus impozitarii (care nu trebuie declarat la fisc). Fiscul este obligat ca odata cu luarea in evidenta sa-ti elibereze fisa fiscala care este o copie a CIV purtatoare de vize fiscale. De aceea cred eu ca este corect si legal sa posezi CIV inainte de inregistrarea fiscala in rol. Este parerea mea izvorata din logica (legile romanesti nu sunt intotdeauna logice si constitutionale, din pacate).

Link către postare
Lucianistrate
în urmă cu 6 ore, Avramita Marian a scris:

trebuie să o declari la secția financiara in termen de 30 zile altfel iei amenda .

Eu am luat rulota in decembrie 2015, inscrisa in tara si am mers la sectia financiara in martie 2016, pe 7 si nu am luat nici o amenda. Asa stiam si eu dar se pare ca nu mai este sau m-au sarit pe mine.

Link către postare
Cornel

Sa inteleg ca dupa ce o trec pe numele meu trebuie sa ma duc sa o declar la fisc? 

Link către postare
Stefan P

Eu am luat-o si apoi am mers prima data la fisc sa o declar, sector 4. Nu am avut probleme.

Depinde de p....aia de la ghiseu.

Link către postare
Sorin  Leitoiu

@Paraschiv Adrian eu am cumparat rulota in iulie 2015 si i-am luat numere definitive luna trecuta.

La fisc au facut gura ca nu m-am dus imediat sa o declar si sa platesc impozit la ea si au vrut sa -mi dea amenda ceva in jur de 40 ron...nu mi-a mai dat

Eu am facut RAR-ul prima data , o pune pe standul de franare si trage frana de mana sa vada daca tine si cam atat...am dat cam 650 ron

Pentru fisc am tradus talonul de plastic al rulotei ca sa se vada prima inmatriculare si am avut o copie a contractului de vanzare cumparare dar netradus dar si o copie de la RAR.

Colegul @Razvan78 are dreptate , la un centru de copiat acte te indruma la fix. Rabdare...., , .cate bordeie atatea obiceiuri"

Link către postare
Rulota AAA
în urmă cu 9 ore, Avramita Marian a scris:

Sunt curios, cu cat voi fi amendat de catre sectia financiara ? Amenda o fi pe an calendaristic ??Daca ar fi ceva de 40 de ron pe an nu cred ca se merita discutia " suplimentara cu autoritatile statului". Ma mira faptul ca de obicei cei in cauza nu stiu cum sa te "agate".

Modificat de Paraschiv Adrian

Link către postare

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să detii un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Creaza un cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Ai deja un cont de membru? Conecteaza-te aici.

Autentificare în cont

• Activi pe această pagină   0 membri

Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.