Sorin S

Montare CAN priza 7 pini

6 postări în acest subiect de discuţie despre Montare CAN priza 7 pini

Montare CAN priza 7 pini

Sorin S

Salut , stiu ca este locul nepotrivit pentru postarea mea dar tot despre electrica este vorba . Care ma poate ajuta cu un raspuns? , vreau sa montez electrica la noua masina si am achizitionat modul can 7 pini dar nu stiu daca trebuie + permanent pentru alimentare CAN sau pot trage + prin contact ! , cum masina are tabloul de sigurante si relee in portbagaj pot lega + din pinul de bricheta care merge doar prin contact. Sau trebuie sa ma leg direct pe baterie sa fie + permanent si fara contact ? , dupa mintea mea este  mai bine prin contact  pentra ca in momentul oprii motorului se opreste si alimentarea modulului CAN .

Aceste modul este universal si se poate monta pe toate masinile care au chech control sistem iluminare , cel original imi taia genunchi la pret . Practic se leaga exact ca si o priza normala la firele originale a masini doar ca are o alimentare de 12 v permanent prin care alimenteaza rulota pe parte de semnale , frana etc . Am gasit ceva pe net dar nu stiu daca este ok , am vorbit cu un electronist care mi-a zis ca daca nu este bine legat sau daca nu il montez acest modul stric CB ..

Astept un raspuns din partea voastra..

Multumesc 

Distribuie această postare

Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Radu Ivanescu

Ca si un sfat pot spune ca am montat pe masina mea instalatie similara si am avut surprize .

Te sfatuiesc sa achizitionezi sistemul original care recunoaste cuplarea la priza a rulotei si ajusteaza  sistemul de siguranta la franare precum .

Modulul se conecteaza inclusiv la calculatorul masini prin firele de can .

Pentru asta te sfatuiesc sa apelezi la un service autorizat care poate garanta calitatea si fiabilitatea lucrarii.

Link către postare
Stefan P

Eu am legat plus-ul la can de undeva de langa panoul de sigurante, undeva de la un releu ceva , nu stiu chiar exact, aveam + destul de gros si nu am fost nevoit sa ajung la baterie. In cartea tehnica parca spune acolo ca trebuie sa-l legi de la baterie sau de undeva de langa, nu mai stiu exact.

Trebuie sa te legi la un fir cu + destul de gros. Tot mufa cu 7 pini am si eu si merge ok.

Link către postare
Sorin S

Multumesc,  am gasit in can un +prin contact pe care il voi folosi pentru can bus 7 pini,  stateam aseara si ma gandeam ca daca dau +permanent voi avea curent in modul mereu ceea ce nu este ok,  asa ca il bag prin contact sper sa mearga, oricum trebuie facuta pana vineri ca plec pe strase..

Link către postare
Eugen David

Imi spun si eu parerea, mai precis cum am procedat eu si la Audi dar si recent la Tucson!

Circuitul de putere, nu l-am trecut prin contact, deoarece trebuie sa suporte un curent mare in cazul in care-l folosesti pentru functionarea in mers a frigiderului rulotei, ori si pentru incarcarea in mers a bateriei la rulota!

Asa ca am evitat a suprasolicita contactele "din cheie"!

Am legat circuitul direct de la bateria rulotei, prin intermediul unui releu de putere cu contacte(normal deschise), releu comandat din cheie prin intermediul unui alt releu mai mic, tot contacte "nd"! Binenteles am montat o sig de 25 A in circuitul de putere dar si o dioda de 25 A.

Conductorul de masa a circuitului de putere l-am legat si la sasiul masini inainte de priza masinii, pentru un mai bun contact la masa!

Nu am avut nici un fel de probleme!

Succes!

Link către postare
Eugen David

Modificat de Eugen David

Link către postare

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să detii un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Creaza un cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Ai deja un cont de membru? Conecteaza-te aici.

Autentificare în cont

• Activi pe această pagină   0 membri

Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.