Vizitator

Cantar pentru protap-Util sau Nu

11 postări în acest subiect de discuţie despre Cantar pentru protap-Util sau Nu

Cantar pentru protap-Util sau Nu

Vizitator

282qrk6.jpg

bhac20.jpg

Mie i-e frica sa pun asa ceva pe protap.

De fapt imi este frica sa urc rulota pe cantar cu totul ; cred ca o sa am un soc )|( la cate am bagat in ea.  ()|

Distribuie această postare

Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Vizitator

A mea este grea cand plecam in week-end in locatii off-camping pentru ca trebuie sa iau apa cu mine pentru spalat

Am mai "cocosat-o" putin acum cand am plecat in Turcia pentru ca am renuntat sa iau apa dar in locul ei am avut vin , bere , sucuri , apa minerala , 2 biciclete : pe traseul asta nu prea avea cine sa ma controleze.

Nici in Romania nu au obiceiul sa cantareasca rulotele , asa ca deocamdata punem pe ele ca pe magari.

Link către postare
Viorel C.

Referitor la control....pot declara oficial ca de 8-9 ani decand trag cate o rulota , nu am avut parte de un asemenea control si tranzitez atatea tari....nu mai spun de kilometri facuti... 

Link către postare
Viorel C.

Daca te referi la Tir-uri, ai perfecta dreptate, dar crede-ma ca la rulote inca nu am intalnit si nici nu am fost oprit pentru un asemenea control...si nici nu asi dori sa fiu oprit vreodata.

Sa sti ca fac cam doua drumuri pe luna catre Olanda, cateodata si trei si nu am observat nimic pe traseu.

Link către postare
Vizitator rica

Eu cred ca ar fi util mai ales cand pleci off.

De ce?

Pentru ca asa poti distribui greutatea uniform si corect pe podea si ai si greutatea maxim suportata pe protap asa.

Incarci, asezi si verifici.

Nu e bine mai misti una, mai asezi alta...

De ce sa lasi masina pe branci cand poti vedea daca e incarcata corect?

Link către postare
Vizitator

Pentru oricare dintre situatii (camping, off-camping sau tranzit) poti face o asezare a bagajelor in rulota si "ochiometric" (ca sa zic asa) si in general trebuie ca bagajele mai grele cat si bidoanele suplimentare de apa sa le pui cat mai in dreptul puntii.

Pe de alta parte , acest cantar nu face altceva decat sa iti masoare forta de apasare pe carlig si nu o cantarire a intregii rulote . Asadar iei , muti , echilibrezi , aduci pe protap cele 75Kg regulamentare dar spune-mi cum controlezi greutatea totala ? Aia ramane la mila Domnului.

Carligul meu (din cate stiu eu) suporta 120kg forta de apasare , si din cate am constatat de cateva ori m-am opintit mai tare si am reusit sa ridic protapul ceea ce insemna ca sunt in jurul celor 70-75Kg asadar nu-mi fac probleme.

Link către postare
Vizitator rica

Poi scrie clar "cantar protap", nu are treaba cu MMA.

Pana inveti sa faci ochiometric eu cred ca merita uriasa investitie de 25 de lei.

Link către postare
Vizitator

Cine crede ca ii este de folos nu are decat sa-l achizitioneze.

Deocamdata nu sunt cursuri de echilibrat ruota si daca ar fi cu siguranta pretul ar fi peste cei 25RON.

Asadar , ramane la latitudinea fiecaruia sa decida daca ii este necesar sau nu.

Link către postare
Eugen David

Nimic nu este indispensabil la casa omului "rulota" cazul nostru!

Daca aveam asa ceva poate nu dadeam amenda pe Austria, ne-au scos "sticletii austrieci "de pe autoband si ne-a dus la o statie de betoane unde au cantarit si masina (cu noi si far de noi) si platforma si tot ansmblul si masina doar spatele si platforma sa vada cat este greutatea pe carlig, cert este ca razand si glumind ne-au ars de 80 de euro! Cu asa ceva macar dezgatam si dovedeam adevarul, daca era s-au poate ca nu!

Dar avandu-l probai si ancorai mai la spate un pic! Probam greutatea protapului cu forta bratelor, 75 kg.

Apropo eu am probat cu un lat de lemn postat pe un cantar de persoane este destul de simplu, dar ce ai tu este mai comod si potrivit!

Numai de bine!

Link către postare
Eugen David

Nu am spus! Cum au vrut ei , dar crezi ca te poti intelege cu politia austriaca, s-au cu nemtii asa cum o faci cu ungurii ? Nicidecum, ce-i drept sunt corecti dar daca sunt si din aia cu "capu mare" , ai pus-o si noi cred ca de asa ceva am avut parte atunci!

Link către postare

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să detii un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Creaza un cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Ai deja un cont de membru? Conecteaza-te aici.

Autentificare în cont

• Activi pe această pagină   0 membri

Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.