• Conţinut similar

    • Gabriel Schuster
      de Gabriel Schuster
      De luni pana miercuri am fost la cabana Voina, off camping. Drumul este usor, de la Campulung Muscel se trece prin Leresti, apoi barajul Rausor si se ajunge la cabana Voina, loc unde se termina asfaltul. 500 de metri mai sus este primul loc de campare, ingradit si foarte plin. Un fel de “colonie” de rulote pe malul raului. Nu stiu ce facilitati exista, sau daca exista. Urmeaza un alt loc ingradit, iluminat perimetral cu lampi solare pe stalpi de lemn, loc de depozitat gunoiul, un cort mare pe post de terasa/bar. Am inteles ca este camping. Multe rulote aveau amenajate gradinite cu flori, deci se campa pe durata mai lunga. Era aglomerat, activitatile erau diverse ( inclusiv un Logan ridicat la 90 grade la care se repara pragul). Am plecat mai departe. Dupa aproximativ 1km am gasit un loc liber pe malul apei, sub niste brazi frumosi. Destul de curat, am mai adunat si eu ceva “ suveniruri”. Multe vetre de foc, uneori nu mai mult de 10 metri intre ele. Am intrat destul de greu cu camperul, de iesit a fost si mai greu. 
      Ca activitati, plimbari catre Iezerul Papusa (5 ore) sau cabana Cuca (1 ora). Trafic auto foarte redus, o patrula de la Jandarmerie isi face rondul zilnic. 
      Nu este semnal GSM, cel putin pentru Orange si Vodafone.
      Mancarea la cabana nu este stralucita ( pesemne bucatarul era in concediu si gatea altcineva), preturile destul de mari ( 15 ron/ciorba, 25+9 ron pulpe pui la ceaun cu cartofi prajiti, 9 ron o doza de bere). 
      Am plecat miercuri deoarece a inceput sa ploua, prognoza fiind cu ploaie inclusiv joi.
      Am facut o plimbare minunata spre Iezerul Papusa, a fost “desertul” acestei iesiri scurte. 
    • Draghiciu Dumitru
      de Draghiciu Dumitru
      Buna Ziua 
       
      Un prieten care nu prea intra pe forum m-a rugat sa intreb daca pe langa Manastirea Agapia este un loc off camping ca pe Valea Cerbului si daca sant deja rulote acolo. El are in plan o vizita in zona de 2 saptamani incepand cu 29 Martie.
      Sau daca este un loc off camping in care se gasesc rulote si de unde poate fi vizitata toata zona cu manastiri
    • Gheorghe Cristina
      de Gheorghe Cristina
      Buna rulotistilor!
      Suntem o familie cu 2 fetite( 9 si 5 ani) care isi doreau de mult sa cumpere o rulota pentru ca obisnuiesc sa-si  petreceaca vacantele cu cortul.
      Anul acesta se implinesc 10 ani de la casatorie si cadoul nostru este o rulota fleetwood din 2002. Suntem inca in procesul de inscriere si speram ca intr o saptamana o sa avem numere negre pe ea si sa fie gata pentru analiza amanuntita.
      Precizez ca noi nu am vazut niciodata o rulota, prima vazuta, prima cumparata. Stiu ca nu a fost foarte bine asa dar nu ne am putut abtine. Problema noastra in acest moment este ca nu stim cum functioneaza aparatele din ea si toate "chestiile" din ea.
      Sper ca  sa gasesc rezolvare la profesonalistii de aici.
      Inca citesc informatii din forum ca sa gasesc raspunsuri si cand o sa fiu gata ....o sa va intreb.
      Multumesc mult
    • Nelu Z
      de Nelu Z
       
      PARALIA- KATERINI
       
      Dupa cum v-am spus in topicul anterior, urmatorul nostru obiectiv dupa vizitarea Salonicului a fost Paralia Katerini.
      Vroiam sa profitam de vremea inca buna si de apa calda a marii.
      Intarziind pana dupa amiaza cu vizitarea Salonicului, am mers tinta spre camping Kristi, din Paralia.
      Acolo surpriza: am aflat ca fiind sfarsit de sezon mai erau in camping doar cateva echipaje care urmau si ele sa paraseasca campingul a 2-a zi.
      In drumul spre camping, de-a lungul falezei vazusem citeva locuri Free camping, unde erau grupuri de rulote/autorulote. Mie mi-a atras atentia un loc langa port Katerini, sotiei un loc unde era o singura autorulota, dar plasata pe un teren de langa restaurant, cu toaleta, apa, aproape de plaja etc. Daca aveam si curent era aproape ca in camping.
      Autorulota era a unui sirb, am incercat sa comunic cu el , dar el vorbea doar sirbeste si ceva ruseste. Pina la urma am aflat de la el ce ma interesa, "net problema" cu parcarea acolo, "voda"  si " tualet" peste drum, " plaj" la liber.
      Dupa ce m-am instalat, am aflat de la el, ca stia si 2 cuvinte romanesti tuica si vin. El m-a servit cu o tuica de-a lor iar eu l-am servit cu un vin de Murfatlar.... si am vorbi cu el de am facut febra musculara.
      Ce mai, cu una cu alta, ne-a prins noaptea.
      Campati fiind in acea locatie ne-am satisfacut poftele, am facut baie, plaja, ne-am plimbat cu bicicletele pe faleza si multe altele. Ei... si daca am vazut ca incep sa stringa si sezlongurile de pe plaja, am zis ca este timpul sa ne vedem de drum, desi vremea era inca buna si apa calda ca la Mamaia in plin sezon.
      Apropo de Mamaia, plaja, intrarea in apa, nisipul, seamana destul de mult cu ce avem la Mamaia, dar mult mai curat si mai civilizat totul. Probabil de aceea la Paralia vin foarte multi romani.
      Cam atat cu povestitul, las imaginile sa vorbeasca in locul meu:
       
       

       

       


       

       
      Urmatorul obiectiv METEORA
       
    • Nelu Z
      de Nelu Z
      Mănăstirea BÂRSANA -un loc minunat.
       
      Daca in drumurile voastre treceti prin apropiere, NU RATATI ACEST LACAS, va asigur ca nu veti regreta.
      Manastirea Barsana este un ansambu creat din lemn, cu maiestrie si cu gust, in stil maramuresan.
      Intregul ansamblu este perfect integrat in relieful si specificul zonei, impresionind  prin amploarea si maretia sa.
      Noi am vizitat-o in prima duminica dupa Sfinta Marie si slujba tinuta in lacasul sfant de afara s-a auzit impecabil pe toata durata vizitei.
      Acustica zonei, sonorizarea excelenta tinand cont de suprafata mare pe care se desfasoara complexul manastiresc. a fost impresionanta.
      Maramuresenii veniti la slujba in straiele traditionale de sarbatoare, aranjamentele florale din curte si de la ferestrele chiliilor si a celorlalte cladiri, totul, totul, totul,   a fost impresionant si emotionant.
      Parerea mea este, ca cel care a conceput acest ansamblu arhitectonic fost un mare arhitect, iar cei care l-au realizat au fost "mesteri mari, calfe si zidari.
      Brancusi nu a murit!  Brancusi traieste aici!
       
      .... dar mai bine las imaginile sa vorbeasca,


       
      Nu stiu cat au putut reda imaginile realitatea, dar daca au reusit catusi de putin, eu as fi multumit.
  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.