Radu Ionescu 664 Semnalează Publicat 7 Ianuarie, 2017 Scurt de tot, un mic hobby recent descoperit si bun pentru lunile de iarna. Cuvand de cod "Moonshine" Dati cu Gogu "moonshine", "white whiskey", "mountain dew" 1 Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Daniel P 12.569 Semnalează Publicat 8 Ianuarie, 2017 Buna treaba @Radu Ionescu ! Pozele sunt facute de tine? Adica tu chiar ai produs licoarea respectiva? Imi place maxim alambicul ala mic... 1 1 Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Radu Ionescu 664 Semnalează Publicat 8 Ianuarie, 2017 da domne, poze reale, facute de mine ! Ce e in sticla e primul experiment. N-am alcoolmetru dar, dupa limba mea, are ~ 40 grade si miroase frumos tocmai a terminat de fermentat experimentul nr.2, am schimbat un pic reteta, in 2-3 zile ma pun pe fiert ! Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Ciurea Sorin 1.231 Semnalează Publicat 8 Ianuarie, 2017 @Radu Ionescu frumoasă distileria , dar spune-mi ce ai pus în alambic ? Ce fructe ai procesat , culoarea e de la rădăcinile puse în sticluță ? Poftă mare la sorbit , merge la frigul de afară ! Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Radu Ionescu 664 Semnalează Publicat 8 Ianuarie, 2017 (modificat) @Daniel P povestea alambicului e urmatoarea: Am in curte un prun plantat prin 2009, mic. A inflorit in fiecare an, a facut si prune dar niciodata nu le-a tinut, cel mult 2-3. Mai putin anul trecut cand s-a razbunat, se atingeau varfurile crengilor de iarba de ce multe erau ! Ce sa fac cu ele.... ce ar fi sa fac tuica ? Am cautat alambic, am gasit modelul asta, facut in Portugalia cica manual, din cupru alimentar. Am ales capacitatea de 5l din trei motive: 1. Nu am garantie ca in fiecare an am asa recolta. 2. E foarte comod sa fac alchimie in bucatarie, pe aragaz cu el 3. Pretul. Sunt destul de piperate la pret (dar merita) Am facut din prunul ala 9l de tuica. N-am avut alcoolmetru asa ca am facut-o "dupa limba" - a venit apoi un prieten cu alcoolmetru ca sa mi-o masoare, 40 grade in cap. Am lasat-o sa zaca pana la sarbatori. E buna rau, parfumata, tare ! Acum, alambicul ala e frumos rau, bibelou! Si-mi parea rau sa stea degeaba pana la toamna asa ca prin decembrie am cautat pe net sa vad ce mai face lumea si, iaca experimentul de mai sus ! La 1/8/2017 la 8:11, Ciurea Sorin a scris: @Radu Ionescu frumoasă distileria , dar spune-mi ce ai pus în alambic ? Ce fructe ai procesat , culoarea e de la rădăcinile puse în sticluță ? Poftă mare la sorbit , merge la frigul de afară ! Arată mai mult Nu-s fructe, moonshine e whisky facut artizanal si el se face din cereale. Ingredientul de baza folosit de mine e banalul malai. Culorea e de la niste cafea pusa intr-un saculet si tinuta acolo cateva ore; in sticla nu-s radacini ci 2 betisoare de mar. Ideal era lemn de stejar ars putin, dar n-am deocamdata. Merge mar sau cires. Modificat 8 Ianuarie, 2017 de Radu Ionescu Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Ciurea Sorin 1.231 Semnalează Publicat 8 Ianuarie, 2017 Mi s-a părut mie că am văzut ceva galben în borcan , da si pe aici fac din secară, mălai, triticale( amestecuri ) dar de obicei asta iese mult mai tare , e buna palinca de bucate căci așa se numește ea in Ardeal .La mai multă și poftă mare ! Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Daniel P 12.569 Semnalează Publicat 8 Ianuarie, 2017 Am cautat pe net si am vazut care e treaba cu "moonshine", dar nu stiam ca esti si producatorul... Bravo, felicitari! Ia sa-mi caut si eu un alambic d-asta mic... ca e bun la casa omului... 1 Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Radu Ionescu 664 Semnalează Publicat 8 Ianuarie, 2017 (modificat) nu eu sunt producatorul, eu sunt un NOU producator! alambicul l-am luat de aici la care am adaugat asta , cred ca e cruciala ca sa nu se lipeasca - asta la tuica, la moonshine n-are ce se lipi, se fierbe zeama strecurata Modificat 8 Ianuarie, 2017 de Radu Ionescu Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
George B 1.815 Semnalează Publicat 10 Ianuarie, 2017 Buna ziua, Am cochetat si eu cu ideea acesta, dar n-am avut "curajul" pana acum sa incerc nestiind pe nimeni care sa faca / produca (nu am vrut sa fiu eu "pionierul"). Cateva intrebari punctuale: alambicul are 5L utili? apa din racitor, nu se incalzeste mult prea repede? la un "plin", cata "licoare" iese? o reteta testata? la ce temperatura ai fermentat ingredientele si in cat timp? Multumesc pt info, George Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Radu Ionescu 664 Semnalează Publicat 10 Ianuarie, 2017 1. 5l total, 4l util 2. ideal e sa tragi niste furtunele pana la chiuveta, n-am, am turnat cu un ibric, s-a colectat apa calda intr-un vas mai mare. Se incalzeste, ca sa zic asa, acceptabil ca timp. Focul la aragaz se da la minim, oricum, alcoolul etilic se evapora de la 85 grade parca. 3. Mie mi-a iesit cam la proportia de 1/10, deci la 10l de amestec cam 1l de produs finit. 4. Prima reteta testata si cea mai simpla AICI . Am impartit totul la 3, am facut cate 10l de amestec, e mai comod, am pus totul intr-un borcan de 15l. 5. La temperatura camerei ~ 1 saptamana. Am citit in alta parte ca, dupa terminarea fermentarii sa-l mai lasi inca pe atat sa se limpezeasca. Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
George B 1.815 Semnalează Publicat 10 Ianuarie, 2017 Multumesc de informatii. Vor cantarii mult daca intru si eu in joc.. Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Cornel Mihailescu 1.987 Semnalează Publicat 10 Ianuarie, 2017 @Radu Ionescu Din reteta mentionata de tine cam la ce grade de tarie ajunge litrul de alcool ? Multumesc! Gata am vazut 40 *. Nu citisem tot topicul...scuzeeee. Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
George B 1.815 Semnalează Publicat 10 Ianuarie, 2017 Inca o intrebare MAJORA! Olfactiv este ok, sau mut toata scara blocului? Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Radu Ionescu 664 Semnalează Publicat 10 Ianuarie, 2017 Mirosul din casa ? Vag de tot un miros de alcool. Cred ca este meritul alambicului, tin minte ca pe vremuri am facut o data cu un cazanel improvizat dintr-o oala sub presiune, a lipit, a afumat, a mirosit ca porcu' in casa mai mult de o saptamana. Daca vrei sa faci ceva de fructe, recomand calduros sa iei si sita aia anti-lipire, tin minte ca, luand-o impreuna cu alambicul, a avut reducere serioasa de pret. Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
George B 1.815 Semnalează Publicat 11 Ianuarie, 2017 Multumesc mult pt informatiile pretioase! Gata! Sunt in carti Acum vreo 2 ani, mi-am comandat la cineva de pe langa Roman un cazan din inox alimentar de care sunt extrem de multumit (80L utili, incarcator, descarcator, invartitor, etc) Am pus mana pe telefon, am sunat, si-am comandat exact ce-mi doream. Un cazanel de 20L utili, inaltimea maxima de 65 cm (cazan + capac + teava), teava de legatura, racitor + serpentina. Toate din inox alimentar. Aaaa..+ sita jos + mufa in capac pt termomentru + inca o inventie, care daca functioneaza, o voi impartasi negresit cu voi Astazi pun la fermentat prima reteta. Sa vedem ce iese Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Daniel P 12.569 Semnalează Publicat 11 Ianuarie, 2017 Hai sa vedem ce iese... sau mai bine zis, sa gustam... Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
George B 1.815 Semnalează Publicat 11 Ianuarie, 2017 @Radu Ionescu Imi poti spune in ce anume au constat modificarile aduse retetei 2? Astazi, cel tarziu maine, vreau sa pun la fermentat cate 2 butoiase si ideal ar fi, ca sa castig timp si experienta, sa incerc 2 sau 3 retete. Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Radu Ionescu 664 Semnalează Publicat 11 Ianuarie, 2017 (modificat) Am adaugat 500 g gris, care este un grau macinat mai grosier, de fapt. SI am mai lasat sa "se aseze" borhotul cateva zile dupa terminarea fermentarii, prima transa am distilat-o imediat dupa ce n-a mai "fiert" Am gandit si eu tot asa, sa probez cateva retete pana ma stabilesc la una singura dar fac probele pe cantitati mai mici, cate 10l. Am 2 "probe" scoase dar le gust peste o luna, doua, cel putin. Asta e cea de ieri, n-am mai colorat cu cafea, as fi probat cu cafea boabe dar am uitat sa cumpar. Bine, le pot pune si mai tarziu. Betisorul dinauntru e tot de mar. cred ca interesant ar fi de facut cu malt de orz, dar, de unde orz ? Modificat 11 Ianuarie, 2017 de Radu Ionescu Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
George B 1.815 Semnalează Publicat 11 Ianuarie, 2017 Eu avand cazanulul de 20L, voi face serii de acesta cantitate. Ma gandesc sa incerc mai multe retete si selectez 2-3 cel mult (dupa tarie si gust initial). Apoi urmeaza "chichitele" de retete: cu si fara cafea, stafide, zahar vanilat, betisoare si alte minuni. Pentru prima data, voi merge pe retetele testate de tine, ulterior propun sa testem fiecare alta si sa impartasim rezultatele. Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Radu Ionescu 664 Semnalează Publicat 11 Ianuarie, 2017 pai variatia nu e prea mare : porumb, orz, secara, grau, in diferite forme si proportii. Poate varia doar taria, cred eu, gustul e acelasi, de alcool, nu prea are arome, ca tuica. Inteleg ca aroma se da doar prin metodele de invechire, cea mai raspandita si care da si aroma de whiskey ar fi aia cu aschii de stejar arse partial. Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Eugen David 3.263 Semnalează Publicat 11 Ianuarie, 2017 La 1/7/2017 la 21:31, Radu Ionescu a scris: Scurt de tot, un mic hobby recent Arată mai mult Alambicul este "mortal rău de tot"! I-mi place! La 1/8/2017 la 16:02, Radu Ionescu a scris: nu eu sunt producatorul, eu sunt un NOU producator! alambicul l-am luat de aici Arată mai mult Mai oameni buni, dar nu prea este ieftin! Dimpotriva! Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Mihnea Stoenescu 499 Semnalează Publicat 11 Ianuarie, 2017 Ei... acolo... vreo 7 flacoane de Jack Daniels... Mare lucru nu e, sublimul creatiei compenseaza totul ! Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Radu Ionescu 664 Semnalează Publicat 11 Ianuarie, 2017 La 1/11/2017 la 11:28, Eugen David a scris: Mai oameni buni, dar nu prea este ieftin! Dimpotriva! Arată mai mult Pai care cazan e ieftin ? SI totusi face lumea tuica... Si, exista jucarii ieftine pentru adulti ? Tocmai noi vorbim de joaca ieftina aici, pe un forum de rulote ? Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
George B 1.815 Semnalează Publicat 11 Ianuarie, 2017 (modificat) Cand imi ajunge alambicul, undeva saptamana viitoare cred, analizez suduri, imbinari, etc si dau verdictul. Ca informatie preliminata, costa 550 cu racitorul din inox si 450 din tabla vopsita. Ma rog, se adauga si banii de transport. La cazanul mare cumparat acum doi ani, am primit si garantie Modificat 11 Ianuarie, 2017 de George B Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Radu Ionescu 664 Semnalează Publicat 11 Ianuarie, 2017 l-ai gasit super-comvenabil, In octombrie, cand am cautat eu, mai jos de 2000 lei n-am vazut cazan de 20l Bine, oricum nu voiam asa mare, anii trecuti tot bagau la Metro, Selgros, convenabile. Asta toamna- nimic Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri