-
-
Conţinut similar
-
de Nicolae Anghel
Salut . Mă numesc Nicu și sunt nou pe acest forum și începător cu rulota. Cu familia mea locuim in Olanda și am o mașină cu numere de Olanda și o rulota tot cu numere de Olanda. Vara aceasta am dorii sa plecam in vacanta și o sa ajungem și prin Romania . Am însă o nelămurire .Aici asigurarea mașinii acoperă și rulota dar nu știu dacă în România este valabil. As fii foarte recunoscător dacă mă puteți ajuta cu problema asta
-
de Daniel P
Salutare prieteni !
Mie personal, restricțiile impuse de pandemie anul trecut nu mi-au stricat planurile de concediu ( concediul soției ), așa că am reușit să facem traseul propus cu ceva timp in urmă, care să includă si marea și muntele.
Am impărțit cele două săptămâni în 3 locații și am urmat traseul Letca Nouă - Vadu -Curmătura Ștezii (jud. Sibiu) - Hatod ( jud. Covasna) si retur la Letca Nouă...in total cred că in jur de 1700 km, n-am stat să calculez.
La Vadu am ajuns din pacate seara, dupa ce se intunecase. Am intârziat pentru că m-a lăsat alternatorul pe autostrada in apropiere de Fetești și până am rezolvat problema am pierdut aproape jumătate de zi intr-un service...
In fine, același drum prost din sat și până la locul de campare, aglomerație față de alti ani când cel mai apropiat echipaj se afla la câteva sute de metri, dar asta e am zis. Oamenii n-au mai ieșit afară și au preferat litoralul românesc.
Ne-am instalat cât de cât pentru că se lasase intunericul, urmând să continuăm a doua zi ce mai aveam de aranjat.
Vremea a fost frumoasă toată săptămâna, poate chiar prea cald față de cum mi-aș fi dorit eu. Ca să stăm liniștiți, am achitat și taxele pentru permise online de acces în biosfera Delta Dunarii atat pe persoană, cât și pentru mașini.
Am avut parte și de o surpriză placută, pentru că am avut placerea să-l cunosc pe colegul și de atunci prietenul @George B, și cu care abia astept să ne revedem pe undeva și să mai bem o țuică...
Acum poze și dacă sunt intrebări va raspund cu placere
-
de Iulian Ene
Salutare!
Sunt un mare iubitor al plimbarilor in Romania, in special pe bicicleta. De data aceasta, am decis ca bicicletele sa le punem pe o rulota si sa plecam o saptamana prin frumoasa noastra tara.
Deocamdata, am inchiriat o rulota cu care, in premiera, voi pleca timp de o saptamana prin Romania, in zona muntilor Banatului, Retezat, Orastiei, Defileul Dunarii, mai exact traseul ar fi Bucuresti - Petrosani - Sarmizegetusa - Hateg - Muntele Mic - Poiana Marului - TransSemenic - Resita - Oravita - Moldova Noua - Drobeta-Turnu Severin - Ponoarele - Bucuresti.
Dupa aceasta experienta, ma gandesc si la varianta de a cumpara o autorulota.
Am citit cam ce trebuie stiut la prima experienta de genul acesta.
Ceea ce m-ar interesa acum ar fi daca pe traseul sus-mentionat, puteti sa imi recomandati locuri unde am putea campa peste noapte fara probleme. Si apropo de probleme, poti ramane cu autorulota peste noapte, in orice loc cu indicator de parcare, fara sa te trezesti cu vreo amenda? Multumesc frumos!
-
de Nelu Z
PARALIA- KATERINI
Dupa cum v-am spus in topicul anterior, urmatorul nostru obiectiv dupa vizitarea Salonicului a fost Paralia Katerini.
Vroiam sa profitam de vremea inca buna si de apa calda a marii.
Intarziind pana dupa amiaza cu vizitarea Salonicului, am mers tinta spre camping Kristi, din Paralia.
Acolo surpriza: am aflat ca fiind sfarsit de sezon mai erau in camping doar cateva echipaje care urmau si ele sa paraseasca campingul a 2-a zi.
In drumul spre camping, de-a lungul falezei vazusem citeva locuri Free camping, unde erau grupuri de rulote/autorulote. Mie mi-a atras atentia un loc langa port Katerini, sotiei un loc unde era o singura autorulota, dar plasata pe un teren de langa restaurant, cu toaleta, apa, aproape de plaja etc. Daca aveam si curent era aproape ca in camping.
Autorulota era a unui sirb, am incercat sa comunic cu el , dar el vorbea doar sirbeste si ceva ruseste. Pina la urma am aflat de la el ce ma interesa, "net problema" cu parcarea acolo, "voda" si " tualet" peste drum, " plaj" la liber.
Dupa ce m-am instalat, am aflat de la el, ca stia si 2 cuvinte romanesti tuica si vin. El m-a servit cu o tuica de-a lor iar eu l-am servit cu un vin de Murfatlar.... si am vorbi cu el de am facut febra musculara.
Ce mai, cu una cu alta, ne-a prins noaptea.
Campati fiind in acea locatie ne-am satisfacut poftele, am facut baie, plaja, ne-am plimbat cu bicicletele pe faleza si multe altele. Ei... si daca am vazut ca incep sa stringa si sezlongurile de pe plaja, am zis ca este timpul sa ne vedem de drum, desi vremea era inca buna si apa calda ca la Mamaia in plin sezon.
Apropo de Mamaia, plaja, intrarea in apa, nisipul, seamana destul de mult cu ce avem la Mamaia, dar mult mai curat si mai civilizat totul. Probabil de aceea la Paralia vin foarte multi romani.
Cam atat cu povestitul, las imaginile sa vorbeasca in locul meu:
Urmatorul obiectiv METEORA
-
de Nelu Z
SALONIC (Thessaloniki) - GRECIA
Din cauza lipsei timpului v-am ramas dator cu continuarea concediului de anul trecut..
Acum ca este vremea asta, cum se spune de numarat banii si de facut copii ..... ce aveam de facut ?
Copii i-am facut, au crescut mari, acum fiind la varsta sa faca ei copii, banii acum se numara automat, asa ca ... hopa pe FORUM.
Harta traseului parcurs(dus-intors) am postat-o in Camping Ouranoupoli Grecia, dar deoarece a trecut mult timp o pun din nou si va reamintesc cateva obiective ale traseului.
Iesirea din tara am facut-o pe la Vama Veche. In Bulgaria am campat la Saint George Resort, de unde am vizitat Cap Kaliakra, Balcic-ul, Nisipurile de Aur(vezi postare).
Am continuat traseul spre Grecia prin Makaza, am campat in Camping Fanari (vezi postare), la Ouranoupouli pentru croaziera de la Muntele Athos (vezi postare) si urmatorul obiectiv a fost cel care face obiectul postarii de fata, SALONIC-ul.
Traseul ales nu a mai fost cel de-a lungul coastei, pe care venisem, a fost cel de mai jos:
Drumul desi unul secundar, a fost unul relativ bun, nu ca cel de pe coasta, ci unul montan, dar cu peisaje superbe.
Solutia aleasa pentru vizitarea orasului(din lipsa de timp) a fost parcarea masinii si a rulotei intr-un Free Parkink de la intrarea in oras, luat autobuzul pana in centru (Turnul Alb), si de acolo Buss-ul Hop and Hop.
Despre Salonic citisem si auzisem cate ceva, dar cu totul altceva este cand vezi cu ochii tai.
Culorile predominante in oras sunt rosu, galben, albastru, din acest punct de vedere parca eram in Romania.
Credeam ca Bucurestiul este cel mai aglomerat oras, dar Salonicul il intrece cu mult.
Dezvoltandu-se mult peste posibilitati a crescut de la mare spre coline, cu strazi inguste unde greu trec 2 masini una pe langa cealalta, asa ca m-am felicitat ca n-am intrat cu rulota in oras.
Mijlocul de transport predominant aici, este scuterul. N-am vazut in viata mea atatea motoscutere si motociclete in circulatie.
Ca si comparatie, sunt cam cum sunt biciclistii in Olanda sau Danemarca.
Placut impresionati, dar si obositi, ne-am intors in parcare, ne-am recuperat rulota si am pornit spre Paralia, urmatorul nostru obiectiv.
-
-
Activi pe această pagină 0 membri
Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.