-
-
Conţinut similar
-
de Lucian Bogdan
Buna seara dragi colegi rulotisti,
Deschid un topic nou referitor la Camping Zavoi, din Curtea de Arges.
Probabil o parte din voi il cunosc. Eu am mai trecut pe la ei cu ceva vreme in urma mai ales pentru restaurant. De data asta experienta nu a fost una placuta. Proprietarii au "delegat" partea organizatorica unui tanar care incearca sa faca impresie buna dar nu prea reuseste. Ca sa fiu mai explicit: am facut o rezervare pentru un sejur de 2 zile (vineri-duminica) la rulota. Cand am ajuns vineri seara, am constat ca toaletele si dusurile (pe care le-am gasit ultima data cand i-am vizitat, disparusera. Am crezut ca au fost mutate in alta parte. Am intrebat pe una din ospatarite daca stie ceva de bai. Mi-a spus ca putem folosi o baie de langa bar, baie pe care o foloseste personalul restaurantului, dar ca dus nu exista. Am spus ca ok, ne descurcam noi cumva. In prima seara, "delegatul" mai sus mentionat nu ne-a "onorat" cu prezenta. A doua zi, dupa pranz, cand ne-am intors de la plimbare, am constatat ca localul, care este situat la 20 de metri de locul de campare era pregatit pentru nunta. Am reusit sa il localizez si pe "delegat". La intrebarea "De ce nu ne-ai anuntat ca nu exista dusuri si toalete, a raspuns ca el a anuntat pe toata lumea. Apoi mi-a intors spatele si a plecat sa stea de vorba cu unul din cei care se ocupau de nunta. Nu am apucat sa il intreb de ce nu a spus nimic de evenimentul din restaurant.
In cele din urma, dupa ce am discutat cu un alt angajat, care si-a cerut scuze in numele lui, a venit si "delegatul" incercand sa se scuze: ca ei trebuie sa faca evenimente, ca si din asta traiesc, ca ei au zis tuturor ca nu au dusuri, si alte scuze.
Una peste alta, am ales sa parasesc locatia si sa ma cazez la o pensiune, pentru a ma putea odihni ( acesta fiind motivul pricipal al iesirii).
Va las pe voi sa decideti daca veti merge sau nu sa ii vizitati, dar eu nu mai revin cu rulota la ei. Daca voi reveni o voi face strict pentru restaurant, care este ok.
Va doresc iesiri cat mai reusite!
-
de Claudiu Fabian Milea
As dori sa prezint un camping in care ne-am simtit foarte bine si care este foarte streategic amplasat pe DN1 intre Brasov si Sibiu, aproape de muntii Fagaras si traseele montane, Transfagarasanul este la o aruncatura de bat, cetatea Fagarasului, cetatile sasesti din zona vaii Hartibaciului, trasee de bicicleta marcate de cei de la Colinele Transilvaniei.
Campingul este administrat de o familie din Olanda, de aici si numele in olandeza care inseamna "La salcia batrana" si ofera printre altele, o bucatarie utilata cu plita electrica pe inductie, frigider, spalator, locuri de luat masa, un spatiu de citit cu o mica bibilioteca, mese pentru diverse jocuri, o casuta de joaca pentru copii foarte bine dotata cu jucarii din lemn de foarte buna calitate.
Grupuri sociale cu toalete, dusuri, chiuvete foarte curate, curatenia se face de mai multe ori pe zi si am avut surpriza ca la fiecare utilizare sa le gasesc proaspat spalate...
Locurile de campare sunt foarte numeroase si se observa cum au marit dimensiunea campingului de la an la an prin achizitionarea de noi parcele pe care au plantat garduri vii, pomisori si care delimiteaza foarte frumos zonele de campare... in zonele cele mai noi achizitionate aceasta vegetatie este inca de mici dimensiuni si nu ofera multa umbra naturala dar in zonele mai vechi exista umbra suficienta.
Am ajuns in camping marti in 2 iunie pe o ploaie destul de serioasa si am fost rugati sa parcam rulota undeva in camping iar dupa oprirea ploii sa ne stabilim un loc de campare pentru a nu afecta gazonul care este foarte bine intretinut. In timpul saptamanii am fost doar 3 familii in camping iar in weekendul prelungit de rusalii a fost mai multa lume dar nu aglomerat, cu toate acestea am avut parte de liniste si am apreciat faptul ca nu a fost muzica sau galagie nici in weekend de la clientii campingului, singura neplacere a venit din partea unor vecini mai indepartati ai campingului, de o anumita etnie, care ascultau in timpul zilei, la un volum destul de suparator dar nu infernal o "muzica" de proasta calitate... Am discutat cu proprietara acest aspect si ne-a rugat sa facem noi plangere la politia locala deoarece ea a facut in trecut si a fost ea amendata pentru acest fapt... Cum spuneam, galagia a fost ocazionala si in timpul zilei, deci am renuntat...
Tariful de campare este 45lei / echipaj. Pentru copii nu am fost taxati desi au 7 si 9 ani. Consider un pret foarte foarte bun.
Nu am foarte multe fotografii din camping, insa am cateva din imprejurimi.
-
de Stefan P
Ieri am pornit iar intr-o plimbarica.
De data asta nu am plecat de acasa ci de la Giurgiu cu niste prieteni veniti din Germania!
Am plecat doua masini ieri dimineata la ora 8 si fiind ziua la trei persoane din gasca am zis sa le fac o surpriza sa-i duc la munte.
In minte mi-a venit Bucegii.
Asa ca am luat-o spre munti, am ajuns la Padina unde poiana era plina de corturi si rulote si tot odata sa vad si dezastrul dupa ploile din zilele trecute.
O surpriza i-am facut-o unuia dintre ei ca l-am dus pe la Dichiu pe la depozitul ala militar unde lucrase cu ani multi in urma.
Apoi am mers la Pestera Ialomitei, m-am intors inapoi si m-am oprit tot la locul care mi-a placut mult, Izbucul Coteanu.
Aici era destul de dezastru, in poiana unde mai statusem pe malul raului era numai nisip, pietre, lemne aduse din amonte de ploi.
Dar am gasit un loc frumos chiar aproape de izvor si am facut un gratar, spritz si apoi am luat-o iar la drum si i-am plimbat pe Transfagarasan si apoi la ora 1 noaptea am ajuns acasa.
O faza tare si emotionanta a fost cand am oprit brusc pe malul lacului Bolboci, am pus melodia cu "La multi ani" i-am scos pe toti din masina si am cantat impreuna, am servit si ceva rece de i-am facut pe sarbatoriti cu lacrimi in ochi!
Ce mai! A fost super faza!
-
de Stefan P
Ieri, o zi de duminica, dupa ce am terminat cu serviciul si dupa cativa nervi ca toate arterele Bucurestiului erau blocate pentru maraton, am vazut ca este prea frumos afara ca sa rezist sa stau in casa! Asa ca pe la ora 14 am iesit din casa si am luat-o spre munte! De obicei spre sfarsitul lui octombrie de cativa ani merg sa vad feeria de toamna pe Transfagarasan! Acum am luat-o mai din timp pentru ca la sfarsitul lunii voi fi foarte prins si nu vreau sa pierd...!
Cand am trecut de Curtea de Arges peisajele nu prea erau incantatoare, posibil ca este prea devreme, frumosii pomi inca nu sau imbracat in culorile toamnei! Initial ma gandeam sa nu mai continui, nu cred ca are rost, dar totusi sa merg pana la Barajul Vidraru!
Pe aici incepuse natura sa ia haina toamnei, deci am continuat...
Din Bucuresti am pornit pe un cer albastru spalacit, spre munte o minunatie, un cer albastruuu pana la intrarea in tunelul de la Balea!
De la cabana Capra era zapada... un contrast....fara cuvinte. TOAMNA IARNA!
Prin tunel -grade, turturi de gheata!
Cand am iesit din tunel, parca trecusem in alta lume, in alta tara! O zapadaaaaaaa....un friiiiggg....ceataaaaaa.... 2°minus!
Lacul Balea nu se vede, este acoperit de ceata in schimb se vede creasta ce strajuieste lacul incalzita de razele soarelui! Soarele ce se chinuia sa faca fata urgiei!
Am intrat cu masina in parcarea necuratita, am facut cateva ture dar cu anvelopele de vara nu prea am avut ce sa fac...!
Am coborat apoi spre Fagaras pe o ceata de o taiam cu lama!
Eeeeiii...temperatura scazuse la -2.5 °.
Zapada destul de mare pe o parte si alta a drumului, stancile incarcate in turturi de gheata fiecare dupa frumusetea lor.
Dupa putin de mers am iesit din ceata si se vedea acum platoul de la ses. Eu coboram, ceata urca.
Pana spre cabana cascada Balea un peisaj mirific, parca nu era zi de octombrie ci o zi de craciun.
Falnicii brazi imbracati in zapadaaaaa!!!
O zi mununata, cu diverse anotimpuri, asa cum prind eu de obicei....!
De aici am luat-o spre Brasov si apoi spre Bucuresti si la ora 22:45 eram acasa!
Cetatea Poienari
Barajul Vidraru
Sunt foarte multe dar incerc sa.....!!!
-
-
Activi pe această pagină 0 membri
Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.