Vizitator Niky Radu

Grecia, Sithonia 14-29.06.2014

24 postări în acest subiect de discuţie despre Grecia, Sithonia 14-29.06.2014

Grecia, Sithonia 14-29.06.2014

Vizitator Niky Radu

Intentionez sa merg in concediu in perioada 14-29.06.2014 intr-un camping pe bratul Sithonia, am ales in prima faza 3 variante dar nu sunt batute in cuie,

Camping Melissi

Thalatta camp

Camping Armenistis

toate informatiile pentru campinguri pe care le-am gasit se afla  la

Detalii Camping

sau

Greecetravel

pareri si feedback-uri de la unele campinguri le-am gasit aici

Campsites  Macedonia

Sunt invitati sa participe orice rulotist, camperist sau cortist, membri sau nemembri si chiar cititori ai site-urilor de profil RV din tara, care pot veni in perioada amintita de mine, cei care nu vor sa traga rulota dupa ei exista oferte de inchiriat rulote, rulote statice, bungalowuri in unele campinguri...eu unul trag rulota dupa mine.

Cei care sunt interesati sa mearga ii rog sa-si dea cu parerea si sa alegem cea mai optima varianta in functie de necesitatile fiecaruia.

Distribuie această postare

Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

MihaiiahiM

Merg si eu in aceasta perioada, dar nu pot sta mai mult de 8 zile. Merg cu cortul ambulant, adica cu o remorca de 750kg (2500mmX1330mm), cu prelata, transformata in cort, in care dorm când ajung acolo, iar pe drum dorm in ea doua biciclete, barca... qq  yz  fish . Eu aveam de gand sa merg in Peloponez, zona Epidavros, dar poate ma sucesc si merg si eu in Sithonia (autostrada mai putina, adica taxa de autostrada, km mai putini...). Este prima data când vreau sa merg la camping, adica nu am mai fost niciodata cu cortul, dar vreau sa incerc, sa vad cum e, iar daca imi place la toamna va voi prezenta rulota mea. Sunt incantat de ce am vazut la colegii ce au rulote.

Link către postare
Valentin Busca

Vin ÅŸi eu , mai sunt copii?

Link către postare
MihaiiahiM

La mine doar eu si sotia, doua persoane.

Link către postare
Valentin Busca

Incep cautarile pt. concediu am fost in 2011 in vestul Greciei , ins.lefkada, kefalonia, as vrea sa merg iar , am gasit si niste campinguri Karavomilos Beach asta este doar unul .

Este din Kefalonia, la plaja din Myrtos este de vis, o sa vedeti si cum stau altii off-camping.

In Lefkada am gasit plaja asta ascunsa ca multe altele fara indicatoare, le gasesti doar printr-un noroc sau iti spune vreun localnic.

oZOYFtT.jpg

[img width=533 height=400]http://i.imgur.com/3w6koKn.jpg

[img width=533 height=400]http://i.imgur.com/N4wEHwz.jpg

Link către postare
MihaiiahiM

Eu am de gand sa ajung aici: Verdelis Camping , iar pana sa ajung acolo vreau sa vizitez tot ce e pe drum Muntele Olimp, Meteora, Atena, Corint...

Link către postare
Vizitator Niky Radu

Preturile celor 3 campinguri alese sunt urmatoarele:

pun preturile deja calculate pentru 2 persoane in perioada aleasa,

Melissi - 14.5 euro / 2 pers/ rulota / zi curent separat 3 euro pt cine doreste, 2.5 euro pt fiecare copil

- 13 euro / 2 pers/ camper / zi , curent separat 3 euro pt cine doreste, 2.5 euro pt fiecare copil

- pt 10 zile campate consecutiv se ofera reducere 10%, adica 13 euro la rulota si 11.7 euro la camper

- singurul dezavantaj pe care il observ este ca intre plaja si camping se afla un drum asfaltat, cei care au fost poate sa confirme daca este un

impediment, am cautat pe google earth si am vazut ca se pot pune si rulotele pe plaja iar ca avantaj exista restaurant, supermarket in

incinta , wi-fi, partener ACSI                 

- distanta pana  la Sikia este de 850 km de la Bucuresti si ca timp dureaza aproximativ 11-12ore

- galerie video    Camping Melissi

Thalatta - 19.5 euro / 2 pers/ rulota / zi curent separat 4 euro pt cine doreste, 2.9 euro pt fiecare copil pana in 12 ani

- 18.8 euro / 2 pers / camper / zi,   curent separat 4 euro pt cine doreste, 2.9 euro pt fiecare copil pana in 12 ani

- pt 14 zile campate consecutiv se ofera reducere 7%, adica 18.1 la rulota si 17.4 la camper

- avantaje - piscina (si e singurul care are!!!) se poate inchiria cu 4 euro frigider sau bicicleta , restaurant (au propria gradina de zarzavaturi )

terenuri pt diferite sporturi , sporturi apa  , supermarket , pizza, bar plaja , wi-fi etc           

- distanta pana la Kalamitsi este de 860 km de la Bucuresti si ca timp dureaza aproximativ 11-12 ore

- galerie video      thalattacamp

- check-in este ora 12.00 iar check-out ora 12.00

Armenistis - 22.6 euro / 2 pers / rulota / zi curent separat 3.7 euro pt cine doreste , 3.5 euro pt fiecare copil pana la 10 ani

- 19.6 euro / 2 pers / camper / zi , curent separat 3.7 euro pt cine doreste, 3.5 euro pt fiecare copil pana la 10 ani

- pt peste 7 nopti campate consecutiv se ofera reducere de 10%, adica 20.3 euro la rulota si 17.6 euro la camper

-pt peste 15 nopti campate reducerea este de 15 %

-supermarket, se poate inchiria frigider cu 4 euro / zi, restaurant, sporturi apa, locuri special amenajate pt diferite sporturi, cabinetmedical   

plaja, wi-fi , ATM Visa si Mastercard, bar plaja, partener ACSI

- distanta pana la Sarti este de 840 km de la Bucuresti si ca timp dureaza 11-12 ore

- galerie video     

[embed=425, 349]

[/embed]

- check-in ora 16.00 iar check-out ora 16.00

- Camping Armenistis

- Descopera Sarti

Mai introduc inca un camping pe langa cele 3 si anume camping Platanitsi, nu am gasit pagina oficiala a campingului si acest lucru ma incita si mai mult sa gasesc informatii despre acest loc, am aflat numai ca este nr 1. in top 10 campinguri

bookcamping

Locatia se afla si in topul celor mai frumoase plaje    http://www.sarti.gr/ro/sarti-plaje.html

din citirea recenziilor cei care au ajuns pe plajele din Sarti au recunoscut ca acesta si plaja Armenistis sunt cele mai tari, iar in zona Sarti sunt cele mai frumoase plaje, sunt incantat ca aceste 2 campinguri au fost votate de cei care nu au inca virusul ca noi ca fiind cele mai bune!!!

Camping Platanitsi - Sithonia

Camping PLATANITSI

am gasit doar o adresa de mail si am cerut o oferta de pret

Categoric eliminam 2 campinguri din cele 4 propuse pentru o decizie mai usoara la final.

Singurul supermarket mai mare si mai cunoscut din toata Sithonia este Lidl si se afla la Nikiti        Locatie     

Distanta din Nikiti si Sarti este de 47 km / 50 minute, Nikiti si Sikia este de 55 km (rutele sunt pe coasta de est) iar Nikiti si Kalamitsi este 55km / 60 min (ruta este pe coasta de vest)

Link către postare
Vizitator Niky Radu

Azi am fost sunat de un cititor al forumului ca sa ceara permisiunea de participare, doresc sa subliniez ca orice rulotist/ camperist/ cortist, inclusiv cei care nu se afla in evidenta unei asociatii de profil si sunt doar cititori ai forumului este binevenit sa participe la aceasta vacanta in Grecia si cred ca si la toate intalnirile organizate de diferiti membri doar contactand organizatorul telefonic pentru a-si anunta participarea, cu cat se cunoaste mai exact numarul echipajelor participante cu atat se poate negocia suplimentar preturile in diferite locatii, de aceea rog ca cei care doresc sa participe este destul ca sa-si anunte DOAR intentia, oricine este binevenit.

Inca nu am primit preturile de la camping Platanitsi, mai asteptam sa luam decizia finala.

Prin urmare anunt intentia de participare a familiei Cretu din Botosani cu 4 persoane

Link către postare
Vizitator raptoriss

Salut , interesant traseul , noi plecam in a doua jumatate a lunii august in Thassos si daca drumul e optim pentru tras rulota atunci o sa optam pentru traseul prin Makaza .

Astept comentarii de la cei care au parcurs drumul cu rulota , mentionez ca anul trecut am optat pentru traseul prin vama de la ZLATOGRAD care s-a dovedit o eroare in sensul ca a fost destul de obositor.

Link către postare
Mugurel Vap

Salut,

Sunt un nou membru in acest club al rulotistilor, intentionez sa plecam in Grecia pe bratul Sithonia pe 18 sau 19 august pentru 2 saptamini , suntem 2 adulti si 2 copii.

Daca mai este cineva interesat de aceasta locatie in aceasta perioada, as fi bucuros sa mergem impreuna.

Am mai fost de 2 ori in Grecia, dar acum este prima data cu rulota.

Pentru drum nu mi fac probleme, sunt obisnuit sa conduc destul de mult, astept colegi de drum ..........

Link către postare
Viorel C.

Salut,

cu siguranta ti se va raspunde, dar incearca si fa-ti prezentare in sectiunea dedicata prezentarii membrilor.

nay

Link către postare
Vizitator Niky Radu

Din toate campingurile expuse alegerii eu as alege Melissi, e cel mai ieftin.

Raspunsul de pret la Platanitsi a fost "intre 600 si 1200 euro pe sezon in functie de locul ales" se pare ca este dedicat camparii statice a rulotelor pe tot sezonul, i-am intrebat de 3 ori si mi-au dat acelasi raspuns.

Observ ca nu prezinta interes fata de alti colegi si nici eu nu m-am zbatut prea tare ca sa merg acum, am nunta cu fata in august si sunt cam la limita cu bugetul, daca prezenta interes faceam un efort si ma prezentam la datorie. 

Sa vad cu ce buget mai raman dupa nunta si poate mai prind ceva colegi care merg la sfarsitul lui august...cu stima, sper si sunt sigur ca nu am incurcat pe nimeni, dovada fiind nedeclararea intentiei de nimeni.

Link către postare
Achim

Proaspat intors din Grecia incerc sa fac cateva comentarii la campingurile in care am ajuns.

Primul a fost in camping Paradiso langa Kavala.

Pretul a fost de 15 euro pe zi. Sunt putine locuri pentru rulotele deplasabile, majoritatea campingului fiind ocupat cu rulote stationate pe tot timpul anului. Bulgari si greci isi fac veacul pe acolo. Alaturi de acest camping am vazut rulote si caravane asezate off-camping tot de-a lungul plajei.

Apa calda este doar in timpul zilei pentru ca instalatia este solara si campingul destul de ocupat. Toaletele nu sunt foarte curate, dar multe. Plaja e buna cu bar si restaurant ce apartin campingului.

g35Qns1.jpg

[img width=300 height=400]http://i.imgur.com/Y5N7Od0.jpg

[img width=533 height=400]http://i.imgur.com/25v2TqN.jpg

Un camping pe care-l recomand cu tarie este Akti Oneroiu in apropiere de Sithonia. Arata ca pe site si am beneficiat de oferta de a sta patru zile la pret de trei. Oferta nu include week-end-ul. Per total a costat cam 17 euro pe zi si a meritat toti banii.

Camping este clasificat in categoria A si extrem de curat. La fel si plaja. Pozele de pe site sunt sugestive si foarte reale asa ca n-o sa mai postez si eu. In mod sigur trebuie facuta rezervare, mai ales in sezon. GPS: N40.15914 si E23.89511

Singura problema a fost accesul pana acolo din soseaua principala. Este un drum de pamant de aproape un kilometru cu o  panta ce se apropie binisor de 20%. Mi-au luat foc franele pana jos, iar de urcat cu rulota agatata nici nu se punea problema.

La plecare rulota a fost tarata ca o carpa pana sus de managerul campingului cu un Grand Cherokee...

Pana sa ma ia somnul am sa mai prezint un camping, pe nume Blue Bay, langa localitatea Agios Konstantinos cu coordonatele GPS: N38.75853 si E22.87653. Nu au o pagina de internet si poate de aceea nici clienti prea multi.

Locatia si camparea mi-au placut in schimb toaletele mai au mult pana sa arate bine. Pretul a fost tot in jur de 17 euro, negociat si fara chitanta...

[img width=533 height=400]http://i.imgur.com/HMwSMtS.jpg

[img width=533 height=400]http://i.imgur.com/pbBtfGb.jpg

[img width=533 height=400]http://i.imgur.com/VcDpzC7.jpg

Am reusit chiar si o poza pentru cei mai visatori...

[img width=533 height=400]http://i.imgur.com/71YgqPw.jpg

Noapte buna

Link către postare
Achim

Apropo, m-am gandit sa folosesc frana de mana de la rulota.

La masina am frana electromagnetica cu on-off, fara pozitii intermediare. La fel si la rulota, daca incerc sa trag frana la jumate, niste arcuri o trag automat in on sau off. Nu ramane intr-o pozitie de mijloc. Para sa fie construita asa, nu pare sa aiba un defect. Mi se pare un neajuns atat in cazul unei pante abrupte cum a fost cazul la mine, cat si la alte manevre.

Link către postare
Mugurel Vap

Salutare,

Vad ca nu prea e nimeni interesat de Sithonia, dar mai este ceva timp pina la concediu in august poate se hotaraste cineva.

Reamintesc ca eu sint hotarit sa plec pe 19 august, intre timp poate se gaseste cineva sa se alature la drum .

Link către postare
Mugurel Vap

Aveti dreptate domnu Adrian ;nu mi fac probleme, poate se gaseste cineva pina atunci, daca nu o sa plec si singur, sint sigur ca o sa gasesc si  romani pe acolo . Am mai fost de doua ori in Grecia si am gasit pe drum romani care mergeau in grecia  dar era mai frumos sa gasesc pe cineva cu rulota sa plecam impreuna.

Link către postare
Vizitator yasmin

Am vrea sa mergem si noi off camping pe Sithonia, cu cortul ptr ca inca nu avem rulota. Domnul Achim, ati vazut ceva locuri off camping ? Aveau cumva dusuri pe alece plaje sau ceva posibilitate de apa dulce ? In jurul datei de 15 iulie am vrea sa plecam. Multumesc !

Link către postare
Achim

Singurul loc pe care l-am vazut ca este folosit "off" a fost langa camping Paradiso, in apropiere de Kavala. Este lipit de Paradiso in lungul plajei. Nu am fost pana acolo, desi nu era mare lucru, iar apa se poate lua inclusiv din Paradiso.

Nimeni nu sta sa verifice... Oricum, in toate campingurile, unul din trei robineti nu inchide cum trebuie.

La cate plaje au, nu cred sa fie o problema camparea la cort.

Link către postare
Vizitator yasmin

Multumesc mult domnule Achim.

Domnule Adrian sunteti extrem de contradictoriu. Probabil nu ati fost cortist. Va respect parerea dar nu v-o impartasesc. Mai este si dupa posibilitati.

Link către postare
Melinda

Noi ne pregatim de drum: Joi o luam din loc spre Grecia. Spre Thassos.

Pauza de drum dorim sa facem off caming langa Kavala (poate o pauza mai lunga  biggrin inca nehotarati)  in rest ici colo in camping de este nevoie in rest as dori si pe insula tot off.

As fi interesata de locul de langa Kavala de langa Camping Paradiso: acces, pe unde se ajunge la locul povestit etc.... mii de multumiri in avans.

Iar de mai sunt doritori....

PS Tinem legatura

Link către postare
Melinda

Noi azi plecam directia Kavala (de acolo vom vedea). Traseu: Timisoara- Moravita- Vrsac-Vrbovac sus pe autostrada- Macedonia- si final Kavala.

La intoarcere va putem da detallii (daca nu reusesc sa ma logez de pe android).

Link către postare
Melinda

Da doresc Off . daca se poate locatie mai exacta????  multumesc

Link către postare
Mugurel Vap

salut,

maine pe la prinz voi pleca si voi urma traseul vidin-sofia-salonic-sithonia, unde intentionez sa ramin pina la sfarsitul lunii.

Link către postare

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să detii un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Creaza un cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Ai deja un cont de membru? Conecteaza-te aici.

Autentificare în cont

• Activi pe această pagină   0 membri

Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.