-
-
Conţinut similar
-
de Cristian Iovitu
Buna ziua,
Pentru cei interesati, am avut nevoie de efectuarea ITP pentru Hobby-ul nostru.
Operatiunea am efectuat-o la:
ITPgrup Chitila
Soseaua Drum de centura (DNCB) Chitila Rudeni 7, Chitila
Programarea se poate fie pe site, fie la email, fie prin telefon direct.
Coordonatele de contact:
itpgroup.ro
birou.chitila@itpgrup.ro
+40 737.603.604.
Pret: 160 de lei.
Personalul (doi domni bine pregatiti) extrem de amabil (au schimbat doua becuri care s-au incapatanat sa nu functioneze, desi le schimbasem cu o seara inainte), politicosi etc. Experienta super-OK. Recomand locatia pentru operatiuni ITP, dar si pentru remediere defectiuni diverse, acces facil din DNCB (intrarea pe sensul A1 catre Chitila, cam pe unde intra camioanele de la groapa de gunoi, atentie la viraj cu agregatul). Strada de acces are cateva puncte in care trebuie putina atentie, mai ales daca masina/rulota sunt cu garda la sol redusa, dar nimic de nedepasit.
Rampa mare, fara probleme pentru orice gabarit (inclusiv cap tractor si remorca de 36 de tone au acces lejer).
Drumuri bune si distractie placuta tuturor!
-
de Emanuel F.
Salutare grup! as avea nevoie de ajutor vostru, am un mini convector s 78/26 de la Juno, si vreau sa-l il instalez pe rulota deoarece nu am soba pe ea si preturile sunt cam maricele si nu prea imi permit in perioada asta.
Problema este ca am duze de GN si as vrea sa le pun pe GPL dar nu gasesc niciunde! am apelat chiar si la un prieten in germania sa sune la producator sa intrebe daca are duze pentu el iar producatorul a spus ca este un model mai vechi si din pacate nu se mai gasesc/fabrica duze pentru modelul pe care il am.
Intrebarea mea este stiti o persoana care poate modifica duza sau poate are cineva " o duza" pt el.
L-am probat si duza lui de GN dar flacara era galbena si am inteles ca nu este Ok.
-
de Ursu Florin
Bună ziua, astăzi mi-a ajuns folia de încălzire Pardoseala.
Stie cineva dacă folia de încălzire se lipește cu ceva de podea?
-
de George Bufilian
Va salut dragi colegi,
N-am mai scris de multa vreme pe-aici, dar sunt convins ca cei tineri (si cu siguranta cei care-s la a doua tinerete) care au cel putin doi copii vor intelege de ce.
In primul rand imi cer scuze daca nu sunt in sectiunea corespunzatoare, dar am atat de multe de intrebat si de aflat incat mi-ar fi foarte greu sa dezvolt thread-uri separate.
Daca veti constata ca as contraveni vreunei sectiuni din conduita, rog atrageti-mi atentia si ma voi conforma.
Dupa un an si un pic de_detinere a rulotei pe care v-o prezentam in topic-ul "Despre Rulota Mea" (depozitata la terenul la care mai facem gratare la sfarsit de saptamana) am reusit sa finalizam acoperisul si s-o pastram ferita de ploaie si intemperii verticale. Oricum e infiltrata sus, bani sa schimb placajele n-am acum, asa ca mergem inainte. Macar sa stagnez infiltratiile daca reusesc, e bine.
Finalizand cu reparatiile capitale la mobilier si ce mai ardea pe-acolo, am zis sa incercam sa renuntam la WC-ul si pompa din curte (mai ales nevasta-mea, ea e fan confort, pe mine nu m-ar fi deranjat) si sa trecem la instalatia interioara, ca doar de-aia platim atatia ani la ea.
Problemele actuale si lucrurile pe care nu le inteleg sunt:
1) Am bulit instalatia de 12V. Nu stiu cum s-a intamplat, a mers perfect cam un an, dar de Sambata nu mai functioneaza casetofonul, nu mai porneste frigiderul (probabil verifica 12V inainte de a trece pe 220V) si nici spot-urile la 12V.
- unde sa ma uit dupa sigurante ? Sus deasupra usii sunt doua chestii cu sigurante, dar am doar ceva valori in Amperi, nu vad si tensiune. La panoul principal din dulap totul e sus.
- rog tineti in calcul ca rulotei ii lipseste redresorul care incarca bateria (oricum bateria o depozitez in alta parte, o folosesc strict "on the fly"), nu stiu cat de important e acest aspect, ca un an n-am avut probleme cu instalatia.
- neoane, aer conditionat, incalzirea merg in schimb ceas.
2) Pentru ce foloseste orificiul de admisie de deasupra casetei WC-ului ? Se deschide o clapita si acolo pot turna apa cu un furtun intr-o gaura generoasa, mi s-a zis initial de catre cel de la care am cumparat-o ca "asa se spala WC-ul" dar apa pe care o bag acolo nu curge in WC, ci o cantitate mica se prelinge chiar pe sub el, pe dusumea.
a) unde verific pe unde curge, ma gandesc ca nu e in regula, unde trebuie sa pun silicon, etc. Se poate demonta WC-ul ?
b) indiferent cata apa as pune, repet, nu curge nicaieri, doar daca scot un dopulet mic de pe langa caseta WC-ului (parte integrata in sasiu) pe acolo se scurge afara. Iese doar apa curata, de ce sa zic.
c) acum realizez ca poate sunt eu destept si de fapt apa de acolo se strange in bazinul din care WC-ul isi absoarbe apa pentru tras (marturisesc ca n-am actionat tragerea apei, acum realizez :( ).
3) Cam ce capacitate are acea caseta care este sub compartimentul WC ? Cam la cate "trageri de apa" trebuie deversata ? Ce se intampla cand uit sa deversez si se umple peste capacitate ?
a) cum se scoate ? (eu am apasat release-ul din spate jos dar ceva nu-i da voie sa iasa. Mi-e frica sa trag mai tare ca sa nu cumva sa raman cu ceva in mana.... sau mai rau, imprastiat pe fatza)
b) ce fel de bio-activatori sau substante necesare sa cumpar si de unde si care sunt proportiile de folosire ?
c) ce electronica este implicata la caseta de acumulare? Vad o pereche de cabluri subtiri si o siguranta de 3A.
d) acel tub cu capac galbel de deasupra casetei faciliteaza cumva functionarea in regim de "fosa septica" ? Adica daca eu acolo conectez o tubulatura catre canalizare, solidul va ramane in caseta si ceea ce este lichid va trece in canal, fiind nevoit sa golesc caseta mult mai rar ?
4) In camping daca folosesti chiuvetele si dusul apa curge sub rulota ? La toata lumea ?
Spre marea mea uimire constat ca fiecare utilitate cu apa (cele doua chiuvete si cabina de dush) evacueaza apa pe tevi individuale de aproximativ 1 tzol si nu printr-una singura. Asta mi se pare chiar incredibil.
- in primul rand poate mirosi, vorba aia, sunt laturi;
- apoi pot inunda vecinii, daca se spala cineva prea mult si prea des.
a) inafara de cumpararea unei cadite foarte late si de maxim 30cm inaltime pe care s-o deversez la intervale regulate, exista vreo alta alternativa de a evacua apa reziduala ?
b) merita sa tai prinderile de metal care ataseaza tevile de rulota chiar pe capete ? Ca n-au lasat si ei macar un 2cm inafara pentru a prinde un furtun ceva si a conecta la o oarecare canalizare.
5) Admisia de apa am inteles ca se face automat ?
a) dupa ce repar partea de 12V, daca eu conectez pompa din poza la panoul prezentat si o submersez intr-un butoi, ea singura va trage pana cand simte ca s-a umplut instalatia?
b) e necesara vreo aerisire ?
c) pot cumpara un butoi curat normal sau imi trebuie acel waterhog englezesc care vad ca e 100E la SH ?
6) Care sunt pericolele la care se supun incepatorii amatori precum eu cand vor sa initieze circuitul de apa ?
Imi imaginez ca pompa trebuie sa fie bine submersata ca daca iese din apa in timp ce trage se poate arde, dar mai e ceva de tinut minte ? La care sa am grija ?
...gen sa incarc mai putin, sa opresc pompa manual, sa ma uit dupa posibile lipse de etanseitate, sa nu ma inund, etc.
Alte sfaturi si idei daca aveti (exceptie "George, scrie mai putin ca ne doare capul de cat am citit", imi place sa fiu exhaustiv in exprimare), vor fi apreciate.
Va multumesc anticipat si va las cu pozele in caz ca scriptic nu v-am lamurit indeajuns.
Nu in ultimul rand va multumesc pentru rabdarea de a ma asculta vizual.
-
de Cosmin S
Bună ziua
Știu că pe afară, rulotistii au posibilitatea de a alimenta un GPL special pentru perioada invernală. Există așa ceva la noi ?
În urmă cu vreo doi ani, când am petrecut revelionul la Bușteni, nu îmi mai făcea față căldura. Am înțeles de la colegii rulotisti, că probleme vine din pricina buteliei de gaz, expusă direct în frig (am rezervor mare, montat în exterior).
Există vreo soluție, poate să alimentez de undeva, cu GPL aditivat, pentru auto ?
-
-
Activi pe această pagină 0 membri
Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.