Drinovan Ovidiu 990 Semnalează Publicat 1 Septembrie, 2017 La Poiana Marului i se mai spune mica Elvetie din Banat! Depinde de ficare din ce unghi o priveste! D.p.m.d.v. mai e mult pana sa fie asa! Cum am fost campati in zona in Camping Scorila am zis a mergem sa vizitam de-a lungul unei zile: lacul din poiana, Cascada Sucu, Saua Jigoria si la final Muntele Mic! Zis si facut! Pana la lac ne-am oprit sa vedem un loc de campat off in apropiere de un podul ce traverasa raul Bistra Marului ca pe urma sa coboram langa o pensiune langa apa! De aici pana la lac am mai trecut pe langa o gramada de pensiuni frumos amenajate in curte, dar fiind situate la durm nu era prea placut sa stai afara din cauza prafului cel ridicau masinile! La coada lacului peisagistica nu este una extraordinara ! Mai ales ca este o combinate de betoane sparte, pietre si trunchiuri de copaci ! Se ajunge usor aproape de apa datorita pietrisului din zona! Dupa ce ne-am lamurit cum arata lacul am luat-o spre cascada Sucu (la o distanta de 6 km pe un drum forestier care urca) , in drum spre ea am mai putut vedea cateva mici cascade! Cascada Sucu Situata in drept cu podul. De aici incolo drumul devine mai anevoios! Se tine stanga! Si dupa ce se trece podetul incepe sa se urce bine pe pietre spre Saua Jigoriei ! Dupa inca 6 km de urcus de la cacada am ajuns la Saua Jigoriei(de aici se mai poate merge pe Muntele Tarcu). Loc de unde se face dreapta pe drum asfaltat spre Muntele Mic! Si se urca , se urca pana se ajuge la Muntele Mic, loc unde atmosfera si imaginile sunt superbe! Statiunea Muntele Mic Drumul cu o singura banda ce duce pana la cruce. Dupa aceast urcus pe munte am coborat in locul de unde am plecat! 6 3 Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Costica V. 2.052 Semnalează Publicat 1 Septembrie, 2017 Frumoasa prezentare, frumoase poze, frumoasa iesire!! 1 Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Stefan P 2.966 Semnalează Publicat 1 Septembrie, 2017 Superb ! Felicitarile mele! Cunosc zona, e fara cuvinte! 1 Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Daniel P 12.569 Semnalează Publicat 2 Septembrie, 2017 Multumim @Drinovan Ovidiu! 1 Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Radu Ghita 3.646 Semnalează Publicat 4 Septembrie, 2017 Felicitari pentru prezentare @Drinovan Ovidiu 1 Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Drinovan Ovidiu 990 Semnalează Publicat 27 Mai, 2020 La inceput de toamna a lui 2019, am urcat din Poiana Marului pana sus la Saua Iepii! Drumul pana in apropiere se face cu masina pe o distanta de 13km pe un drum pietruit, apoi se urca pe jos inca 40-50 min pana la Saua Iepii 1727m! De aici se poate vedea lacul Gura Apei , Vf. Retezat. Daca se merge in stanga Seii se ajunge la Lacul glaciar Netis! Inainte de Saua Iepii cum se iese din padure este o stana pe dreapta, deci atentie la caini! 3 1 Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Fejer Antal 10.348 Semnalează Publicat 27 Mai, 2020 Multumim @Drinovan Ovidiu frumos pentru prezentare sí poze 1 Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Drinovan Ovidiu 990 Semnalează Publicat 10 Octombrie, 2020 De la Muntele Mic las masina la Saua Jigoriei si o i-au la pas pe un drum de masina nepracticabil timp de 2 ore pana la statia meteo Cuntu ! In apropierea ei se poate gasi apa de baut, este un izvor! De aici se incepe adevarata urcare spre statia meteo de pe Tarcu si respectiv Vf.Tarcu 2190m in 2 ore! O mica acumulare de apa de langa statia meteo Cuntu Statia meteo Cuntu Iezarul Tarcu 8 2 Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Mihai-Arad 3.844 Semnalează Publicat 10 Octombrie, 2020 @Drinovan Ovidiu Multumim! 1 Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Fejer Antal 10.348 Semnalează Publicat 11 Octombrie, 2020 Foarte frumos @Drinovan Ovidiu și mulțumim! 1 Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Drinovan Ovidiu 990 Semnalează Publicat 17 Iunie, 2021 Update: din primavara lui 2021 nu se mai poate campa la coada lacului Poiana Marului! 4 Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Mihai-Arad 3.844 Semnalează Publicat 17 Iunie, 2021 Multumim @Drinovan Ovidiu ... incet dar sigur se strange "aria off-camping"! 1 Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri