Mihai-Arad 3.837 Semnalează Publicat 7 Noiembrie, 2017 (modificat) Salut, ... Cateva imagini din Jurilocva + o scurta descriere ... Sursa.Wikipedia """Comuna Jurilovca a fost întemeiată de lipoveni în pragul secolului al XIX-lea, prima atestare documentară datând din 1826. Deși la începuturile sale era un mic cătun, așezarea s-a dezvoltat devenind la sfârșitul secolului XIX un centru important al pescuitului în zona Deltei, în prezent este cea mai mare comunitate de pescari din Deltă, centru de colectare și prelucrare a peștelui, precum și un punct de atracție turistică. Lipovenii sunt ruși din punct de vedere etnic, iar din punct de vedere confesional ortodocși de rit vechi (staroveri). Această confesiune este rezultatul reformei nikoniene: în 1654 Nikon patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, a inițiat o reformă religioasă ce a urmărit alinierea cultului bisericii ruse la restul ortodoxiei, uniformizarea cultului pe întreg teritoriul Rusiei (o reformă formală). Rezultatul a fost divizarea societății ruse în: Nikonieni - cei care au acceptat reforma, și Staroveri (de credință veche) - cei care au refuzat reforma. Cei din urmă, din cauza prigoanei, au emigrat în afara Rusiei, o parte din ei ajungând pe teritoriul României (nordul Moldovei și Gurile Dunării). De la Jurilovca se poate ajunge cu vaporașul la Gura Portiței, un sat de vacanță situat pe fâșia îngustă de pământ dintre lacul Golovița și Marea Neagră. Zona reprezintă o parte a rezervației biosferei Delta Dunării.""" Intr-o dimineata mergand spre Capul Dolosman... Acesti minunati oameni mai luat cu ei . Am parcurs impreuna cu ei o bucata de drum din cei 6-7 km care despart Jurilocva de.... Capul Dolosman. Capul Dolosman Stol de pelicani Vezi Harta , AICI ! Modificat 7 Noiembrie, 2017 de Florea Mihai-Micki Mama ei de harta , :) 5 Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Dragos M 1.964 Semnalează Publicat 7 Noiembrie, 2017 Am rugamintea sa nu mai postezi descrieri copy-paste de pe alte site-uri, Google ne penalizeaza pentru astfel de texte copiate..., daca tot vrei sa prezinti ceva poti face o descriere originala/proprie... Sunt nevoit sa sterg acea descriere... Imaginile sunt frumoase ! Multumim ! 1 1 Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Draghiciu Dumitru 405 Semnalează Publicat 7 Noiembrie, 2017 De povesti santem satui. Posteaza unde ai fost nu povesti de adormit copii 1 Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Mihai-Arad 3.837 Semnalează Publicat 7 Noiembrie, 2017 @Dragos M Scuze... De stiu: daca mentionezi INFORMATIEI sursa e ok , dar TE ROG sterge "copy-paste" din postarea de mai sus. [Sincer, e la moda COPY-PASTE. Victor-Viorel Ponta , G.Oprea , Florian Bodog ....] http://www.plagiate.ro/Ro/ro.first.htm http://www.plagiate.ro/Comune/inspect.alfa.htm Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Mihai-Arad 3.837 Semnalează Publicat 7 Noiembrie, 2017 4 minute în urmă, Draghiciu Dumitru a scris: De povesti santem satui. Posteaza unde ai fost nu povesti de adormit copii @Draghiciu Dumitru Asa-i ! Ai dreptate ! P.S. E grea matematica , lasa-o asa ! Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Draghiciu Dumitru 405 Semnalează Publicat 7 Noiembrie, 2017 Eu sant din Constanta si ma duc la Jurilovca de 3-4 ori pe an. De cate ori ai fost dumneta la Jurilovca Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Stefan P 2.966 Semnalează Publicat 7 Noiembrie, 2017 Superbe imagini! Credca la vara viitoare sau spre toamna cand dispar tantarii o sa fac o escala pe acolo! E prea frumos! Au mai fost ceva prieteni acum doua saptamani cu cortul in delta vre-o 4 zile si au prins o vreme de au stat in tricou. Am ratat iesirea respectiva si asa imi pare rau....dar m-au ofticat si ei la greu cu pozele si filmare live...ce sa mai....acum tu imi confirmi! Avem o tara de invidiat! Pacat ca nu mai traiesc inaintasii nostri, voievozii nostri care au puptat cu sudori de sange pentru a apara aceasta bucatica de pamant numita Romania! Scumpa noastra Romanie, granarul europei de odinioara, muntii nostri plini de aur si minereuri, fauna noastra....si multe alte bogatii unice in lume care noi nu suntem in stare sa le pastram apoi sa le mai si pazim. Ne pedepseste Dumnezeu pentru ca ne-a daruit acest mic rai pamantesc, acest paradis si noi nu suntem, nu vrem sa avem grija de el. Daca ar reinvia voievozii nostri bravi sa vada ce a mai ramas din tarisoara noastra ar lacrima! Frumoasa, minunata, fara cuvinte de descris este Delta. Nu am apucat sa vad decat o mica parte din ea cred. Multumim pentru minunatele poze si descrieri, asa ne mai clatim si noi ochii, asa mai vedem/ revedem si noi tara noastra maiastra! Felicitari! 4 Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Mihai-Arad 3.837 Semnalează Publicat 11 Noiembrie, 2017 Povesti ? Povesti (amintiri) spuse la gura sobei iarna, cu o cana de vin ... Atentie ! Zona de campare si Parking rulote Jurilovca 827115 La intersectia dintre Str: Enisala cu Str: Izvoarelor (de la Primarie catre Cetatea Argamum) GPS: 44.760276 , 28.883978 44°45'37.0"N 28°53'02.3"E 3 1 Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Gabriel Schuster 1.601 Semnalează Publicat 11 Noiembrie, 2017 La 11/7/2017 la 20:23, Draghiciu Dumitru a scris: Eu sant din Constanta si ma duc la Jurilovca de 3-4 ori pe an. De cate ori ai fost dumneta la Jurilovca Fara suparare, dar observ ca avem un " carcotas de serviciu " in persoana domnului Draghiciu Dumitru. Tinand cont de intelepciunea care o are datorita varstei, ar fi buna mai multa retinere. 2 Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Dragos M 1.964 Semnalează Publicat 12 Noiembrie, 2017 Chiar daca sunt putin offtopic si eu sunt de acord cu @Gabriel Schuster in privinta lui @Draghiciu Dumitru care in ultimul timp e cam "Gica contra" la postarile altor colegi..., in loc sa incurajeze aceste postari el face in asa fel ca autorul sa fie dezamagit ca a postat... Si eu am rugamintea sa se abtina de la astfel de comentarii ! 2 Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Raul Radulescu 88 Semnalează Publicat 12 Noiembrie, 2017 @Florea: "Zona de campare si Parking rulote Jurilovca 827115 La intersectia dintre Str: Enisala cu Str: Izvoarelor (de la Primarie catre Cetatea Argamum) GPS: 44.760276 , 28.883978 44°45'37.0"N 28°53'02.3"E " Zona de campare ofera curent electric? Care e pretul ptr. rulota/camper/persoana etc. Posibilitati de pescuit pentru un pescar incepator sunt? Multumesc. Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Flavius Ivan 5.777 Semnalează Publicat 12 Noiembrie, 2017 24 minute în urmă, Raul Radulescu a scris: @Florea: "Zona de campare si Parking rulote Jurilovca 827115 La intersectia dintre Str: Enisala cu Str: Izvoarelor (de la Primarie catre Cetatea Argamum) GPS: 44.760276 , 28.883978 44°45'37.0"N 28°53'02.3"E " Zona de campare ofera curent electric? Care e pretul ptr. rulota/camper/persoana etc. Posibilitati de pescuit pentru un pescar incepator sunt? Multumesc. Are curent electric .... pretul este 40 lei ..... ca incepator poti pescui pe amenajarea Lunca 3, un pic ma inainte spre cetate (500 m) si apoi te lasi in dreapta pe un drum pietruit, se vad 2-3 plute (plopi) mari in incinta piscicola, nu ai cum sa ratezi pentru ca sunt singurii copaci din zona, pretul este 40 lei/12 ore, destul de aglomerat insa, trebuie sa mergi la prima ora .... 1 Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Flavius Ivan 5.777 Semnalează Publicat 12 Noiembrie, 2017 Se poate inchiria si barca cu vasle ..... tot 40 lei, dar nu stiu daca esti conditionat de timp .... Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Flavius Ivan 5.777 Semnalează Publicat 12 Noiembrie, 2017 Pentru mai multa acuratete .... Rosu = campingul Albastru = intrarea in incinta piscicola 4 1 Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Flavius Ivan 5.777 Semnalează Publicat 12 Noiembrie, 2017 Mai departe spre Cetatea Argamum ..... Albastru = intrarea in amenajarea piscicola Lunca 3, din poza precedenta Galben = Lacul Razelm, sunt acolo pescari mai tot timpul, chiar si cu rulote, campere, corturi ..... se pescuieste cu permis ARBDD (gratis) 3 1 Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Mihai-Arad 3.837 Semnalează Publicat 12 Noiembrie, 2017 @Raul Radulescu , ma bucur dac-am reusit sa-ti trezescinteresul pentru Jurilocva -Gura Portitei , pentru Delta , in general. Referitor la intrebarile tale nu stiu sa-ti spun prea multe. In luna Mai 2016 cand am fost cu un grup de prieteni , era prohibitie (interzis la pescuit, desi "erau multe fire intinse pe luciul apei"). Despre Camping , in schimb era inchis; erau muncitori care lucrau de zori la amenajare.Probabil ca sezonul estival, batea la usa impului. Am vazut ; casute, locuri cu umbra, ... spatiul pentru servicii , si....curent. Despre preturi 2016 sau 2017 ..., nu stiu nimic. Poate te ajuta acest nr de telefon: +40 720 803 895 Recomand cu caldura: Vizitati DELATA DUNARII (Nu uitati : Pastrati linistea si curatenia! ) 1 Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Flavius Ivan 5.777 Semnalează Publicat 12 Noiembrie, 2017 acum o oră, Florea Mihai-Micki a scris: Am vazut ; casute, locuri cu umbra, ... spatiul pentru servicii , si....curent. Despre preturi 2016 sau 2017 ..., nu stiu nimic. Eu am fost anul asta si NU am vazut casute si locuri cu umbra ..... am vazut asta .... 5 2 Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Mihai-Arad 3.837 Semnalează Publicat 12 Noiembrie, 2017 @Flavius Ivan , Le-am incurcat ! Asa-i la Jurilocva cum spui tu. Eu, oricum am fost in Mai 2016. Am confundat sigur cu Green Dophin din Sf. Gheorghe (casute si... putina umbra). Imi asum greseala ! Mea culpa ! 1 Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Chiriac Bogdan 23 Semnalează Publicat 13 Noiembrie, 2017 Amenajarea piscicola de care spune @Flavius Ivan , Lunca 3 sau balta Leonard ( cel care o admninistreaza) din punctul meu de vedere nu v o recomand. Pestele are gust de mal. Daca vreti sa mergeti la Gura portitei pe viitor va sfatuiesc sa nu faceti greseala sa va si cazati . In primul rand casutele sunt jalnice( toaletele si dusurile la comun ) si la niste preturi de camera hotel pe litoral. Preturile variaza de la 140 lei pe noapte si merg pana la 100 euro cele cu aer conditionat, tv si probabil frigider. Mancarea iar lasa de dorit, preturile fiind pe masura . Ce m a uimit fiind zona deltei , n am pomenit de cand ma stiu si colind delta de ani de zile cu barca , saramura de peste cu leustean. Una peste alta serviciile sunt vai mama lor, de abia esti servit, mai ales cand e aglomerat, am asteptat 40 de minute sa mi ia comanda. Pentru o vizita de cateva ore se merita , este chiar frumos peisajul. 1 Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Chiriac Bogdan 23 Semnalează Publicat 13 Noiembrie, 2017 Ca idee, cateva imagini, pentru cei care nu au fost la Gura portitei 2 Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Flavius Ivan 5.777 Semnalează Publicat 13 Noiembrie, 2017 Noi mergem acolo in fiecare an cu cortul ..... cateva poze si de la noi ..... 6 Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri