-
-
Conţinut similar
-
de Alex E
Salutare,
Va scriu din campingul Laura Borsa. Ma apropii deja de finalul traseului. Initial am vrut sa fac traseul Baile Herculane, Apuseni, Maramures si inapoi in Bucuresti. Cand am ajuns in zona Baile Herculane, era exact weekendul dupa Sf Marie, si era cam aglomerat. Iar cum nu ma simt confortabil in aglomeratie mi-am continuat drumul, am facut un popas in parcarea de la manastirea Lainici. Si de aici am plecat spre Apuseni. Acolo am stat in Sacuieu si am vizitat imprejurimile. M-am pornit spre Sighetu Marmatiei, sa imi aduc aminte unde se agata harta in cui :)). Chiar am gasit cuiul, in caz ca va intrebati daca exista. Mai jos un link cu impresii dintr-o prima parte a calatoriei, din Apuseni, si cateva poze.
https://www.alexandruenache.ro/2018/08/apuseni-un-tarm-de-poveste/
Ma pregatesc sa plec spre Bicaz. Daca stiti vreun camping la malul lacului m-ar ajuta.
Multumesc
Cuiul pentru agatat harta. Tot in Sighet se afla si Memorialul durerii, si casa Ellie Wiesel ce se pot vizita. O sa revin cu poze cat de curand.
-
de Ovidiu-Betty
Pentru început vă salutăm cu drag și
cum am promis, voi pune câteva fotografii din periplul nostru de 1 Iunie prin Maramureș...
Și anume astăzi vă vom arăta o pensiune care nu trebuie ratată dacă vă aflați în zonă.
Pentru pont, mulțumim din nou lui @Levi N și Ramona și vă spunem că merită făcut chiar și un ocol pentru a ajunge la această păstrăvărie pentru a gusta o ciorbă de păstrăv nemaipomenită și un păstrăv prăjit în mălai. Nu mai pomenesc pâinea care o servesc caldă și arată de parcă ar fi cozonac și de papanașii cu smântână (ca untul) și gem de coacăze. Toate foarte, foarte, foarte gustoase și ce e frumos, servite de tineri și tinere îmbrăcate în costume tradiționale.
Pensiunea se află la 19 km de Sighetul Marmației, pe DN 18, chiar la ieșirea din localitatea Mara, pe partea dreaptă, pe direcția de mers spre Baia Sprie.
O veți recunoaște după cascadă și multitudinea de căsuțe ce se văd din drum.
Pe partea opusă există o parcare primitoare, unde de fapt am și campat și rămas peste noapte. Exact pe unde apa ce provenea de la cascadă, traversează pe sub drum și se varsă în pârâul de vis-a-vis. A meritat din plin.
În rest voi lăsa pozele să vorbească de la sine.
-
de Ovidiu-Betty
În periplul nostru în minivacanța de 1 Iunie 2018, pe care l-am hotărât a-l face cu doar o zi înainte prin Maramureș, după ce am vizitat Cimitirul Vesel de la Săpânța, am "tras" peste noapte la Campingul Poieni, din localitate.
Mulțumim pe această cale lui @Levi Npentru informație.
De ajuns se ajunge foarte simplu, acesta aflându-se pe aceeași stradă cu cimitirul, dar mai sus de acesta, la aproximativ 2 km. drumul până în poarta acestuia fiind asfaltat, fiind situat pe malul unui pârâu de munte.
Campingul nu este unul foarte generos, fiind unul de tranzit (poate găzdui undeva la 10-12 rulote), dar din spusele administratorului, mulți din cei care vin pentru o zi și-o noapte, rămân cel puțin încă una-n plus.
De ce ? Vă veți da seama imediat.
Camparea pentru două persoane, rulotă+auto/zi a costat doar 40 lei (preț care mi se pare super de bun simț), în condițiile în care ai la dispoziție: 2 dușuri cu apă caldă non stop,
wc, două cabine,
toate foarte curate.
Campingul dispune de fosă pentru deversarea casetei wc,
chemical toilet, destul de greu de găsit locul, însă administratorul are grijă din primele momente să-ți arate locul.
În curte am avut acces la grătar acoperit, lemne și două locuri, de-o parte și de alta a grătarului pentru luat masa, de asemenea acoperite. Și bineînțeles leagănul de rigoare.
Locul pentru spălat vasele și centrala termică, bineînțeles pe lemne.
Pentru cine dorește mâncare gătită, o bere, un vin sau un suc pe terasă, se poate servi aici pentru că, de fapt campingul se află în curtea din partea dreaptă a Casei Ana.
Așadar, există și cazare pentru cine nu se deplasează cu rulotă.
-
de Doinas21
Un loc superb (mai multe, de fapt) sunt pe drumul dinspre Targu-Lapus spre Cavnic. Ocolul Silvic Strambu Baiut are construite la marginea acestui drum, pe malul raului, 10 chioscuri acoperite, fiecare dotat cu o masa si doua banci. Cam pentru 10-12 persoane loc la masa. Noi am petrecut doua sfarsituri de saptamana frumoase acolo. Atentie, drumul de la Cavnic spre Strambu Baiut se deschide numai vara, cam dupa 15 mai. Nu este in stare foarte buna, dar este acceptabil. Zona e superba . De la Targu Lapus spre Strambu Baiut e deschis tot anul. A'propos: mergand dinspre Baia Mare, pe la Cavnic, zona este foarte frumoasa, dar masina noastra (cu rulota, o Adria micuta) a consumat peste 10 litri /100km. Intorcandu-ne via Targu Lapus, am consumat cam 6-7. Atasat un print screen de la Google map.
print_campare.pdf
-
-
Activi pe această pagină 0 membri
Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.