Eusebiu Cretu 312 Semnalează Publicat 2 Decembrie, 2017 Salutare tuturor! Avand in vedere ca nu am gasit sa cumpar (SH) un sistem Trumavent functional la 12V si la un pret convenabil , pentru moment m-am hotarat sa improvizez . Ideea este sa folosesc o cutie din tabla, in interiorul careia sa montez un ventilator 12V si sa directionez aerul cald cu ajutorul unei tubulaturi flexibile (evacuare hota). Din probele facute sistemul pare a fi functional, acum nu stiu daca exista vreun risc prin folosirea acestei improvizatii. Astept sfaturi si pareri din partea celor cu mai multe cunostinte in domeniu. Mai jos un filmulet cu probele facute: vent.mp4 Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Eusebiu Cretu 312 Semnalează Publicat 2 Decembrie, 2017 Pentru ca in varianta de mai sus se impune descarcarea fisierului, filumetul se poate vizualiza AICI Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Mihnea Stoenescu 499 Semnalează Publicat 2 Decembrie, 2017 Cred ca ideea este foarte buna, in principiu. In fapt insa, daca se va folosi un ventilator de tipul celor din calculatoare, presiunea aerului va fi mai mica decat in cazul Trumaventului, deci aerul cald nu va putea circula cu debitul necesar prin tubulatura. Pe de alta parte zgomotul produs va fi suparator. Palele din plastic vor rezista cu siguranta la aerul cald. Cred ca ar trebui utilizata tot o suflanta cu rotor, nu un ventilator axial. Sau poti sa experimentezi dirijarea aerului cald spre podea (unde este necesar, de fapt) folosind ventilator (ventilatoare) fara a mai dirija aerul prin tubulatura. Valabil daca rulota are dimensiuni mici. Fimuletul este indisponibil (cel putin in cazul meu...). Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Eusebiu Cretu 312 Semnalează Publicat 2 Decembrie, 2017 @Mihnea Stoenescu Multumesc pentru sfaturi, banuiam si eu ca ventilatorul nu va fi suficient de puternic in cazul unui traseu mai lung si ma gandeam ca solutie sa mai intervin cu un ventilator pe la jumatatea traseului (tubulaturii). Rulota nu este foarte mare, daca reusesc sa scot aerul cald din dulap, folosind chiar si un singur metru de tubulatura cred ca este un castig. Cu filmuletul mai incerc AICI Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Eugen David 3.263 Semnalează Publicat 2 Decembrie, 2017 în urmă cu 1 oră, Eusebiu Cretu a scris: Avand in vedere ca nu am gasit sa cumpar (SH) un sistem Trumavent functional la 12V si la un pret convenabil Pret convenabil? Sincer nu inteleg ce vrei sa spui cu "pret convenabil" si cât o fi însemnând pentru tine ? De ce nu te referi la pretul pietii pentruu un vent la 12 v? Din care stiu, dupa cum am si cumparat dar si vandut pretul "se invarte" in jurul a 50 de euro! Chiar este atat de "inconvenabil" pentru tine? N-as zice! "Joaca-te" cu improvizației tale si cine stie ce regrete vei avea!!! Stai linistit 50 de euro nu-s o avere, dar de scapă de eventuale "dureri de cap"! Unde mai pui ca te si încălzesc la propriu! Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Eusebiu Cretu 312 Semnalează Publicat 2 Decembrie, 2017 @Eugen David 50€ este un preț convenabil, și l-as cumpara și mâine la acest preț ! Nu am găsit mai ieftin de 100€ Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Eugen David 3.263 Semnalează Publicat 8 Decembrie, 2017 Vezi ca din 29.xi este unul pe OLX la 299 lei, redus de la 325. Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Eugen David 3.263 Semnalează Publicat 8 Decembrie, 2017 Truma Vent 12V ventilatie soba rulota Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Eusebiu Cretu 312 Semnalează Publicat 8 Decembrie, 2017 în urmă cu 4 ore, Eugen David a scris: Truma Vent 12V ventilatie soba rulota Multumesc frumos! Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri