Alexandru A 1.628 Semnalează Publicat 15 Ianuarie, 2018 MAROC 2017 Am inceput vacanta la inceputul lunii Februarie, urmand sa ajung in Maroc cat mai aproape de granita cu Mauritania. In aceasta vacanta obiectivul meu a fost Maroc-ul, restul tarilor pentru a ajunge la destinatie le-am trecut fara multe opriri Cand am ajuns la Brasov a inceput sa ninga asta ca sa nu fie monoton drumul... La Arad am spalat camper-ul si am facut plinul la motorina... Dupa lasarea noptii am oprit in Slovenia intr-o statie de carburanti in care am dormit bustean... Pretul la motorina este 1.20 Euro 6 7 Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Alexandru A 1.628 Semnalează Publicat 15 Ianuarie, 2018 Dimineata, m-am dezmortit in fata unei cafele si am plecat spre Italia, unde am facut o pauza de o zi (Alesso di Trasaghis)... In Italia pe autostrada motorina era intre 1.63 - 1.86 Euro/litru Dupa o zi pe pauza, din Alesso (Friuli-Venezia Giulia ) am traversat Italia de nord pana la Sanremo ( Imperia ) unde am ramas doua zile ... Am oprit la San Lorenzo Al Mare la aria di sosta camper Il Pozzo 7 5 Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Gica Papuc 45 Semnalează Publicat 15 Ianuarie, 2018 Si cand v-ati propus sa repetati figura domnule coleg? 1 Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Alexandru A 1.628 Semnalează Publicat 15 Ianuarie, 2018 Gica...cred ca in maxim o luna rupem usa... 1 1 Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Gica Papuc 45 Semnalează Publicat 15 Ianuarie, 2018 Sa te auda Cel de sus...... 2 Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Alexandru A 1.628 Semnalează Publicat 15 Ianuarie, 2018 Am prins si ultima zi la Festivalul Sanremo 2017 6 4 Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Alexandru A 1.628 Semnalează Publicat 16 Ianuarie, 2018 Dupa doua zile de pauza la Sanremo, si o zi de condus, ( aprotimativ 900km ) am traversat sudul Frantei si am intrat in Spania unde am oprit la prieteni in Benicarlo, am focut o pauza de trei zile... Motorina in Franta a fost 1.45 Euro/litru 7 5 Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Alexandru A 1.628 Semnalează Publicat 17 Ianuarie, 2018 Cele trei zile de pauza au trecut, asa ca trezesc din somn camper-ul si o iau spre Algeciras (Gibraltar) Pana la Algeciras, am oprit o noapte la o statie de carburanti, doar sa dorm cateva ore. Motorina in Spania 1.19 - 1.40 Euro/litru Biletul tur / retur pentru traversarea Gibraltar-ului l-am luat deschis fara o data si ora fixa de traversare de la o agentie specializata, a costat 185 Euro, tot la agentie am schimbat si 500 Euro in Dirham, 1EURO = 10, 4 Dirham Inainte de imbarcare pe Ferry am facut plinul la motorina, apa si la frigider... Asta este agentia pe care colaborat eu pentru procurarea biletului de Ferry, schimb valutar si informati despre Maroc, mentionez ca este agentia pe care o apeleaza majoritatea Camperistilor din Europa pentru traversarea Gibraltar-ului, fiind specializati si cu un pret foarte bun pentru bilete Dupa terminarea formalitatilor, m-am imbarcat pe Ferry si bineinteles ca s-au adunat nori si a inceput furtuna, ( bine ca am baut doar o cafea, alfel era dificil... ) Incercati sa va imbarcati pe Ferry dimineata, sa nu ajungeti noaptea in Maroc, ajungand ziua aveti destul timp sa va acomodati cu Marocul pana la lasarea serii. 5 5 Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Alexandru A 1.628 Semnalează Publicat 17 Ianuarie, 2018 Odata debarcat in Tanger, incep formalitatile vamale care sunt destul de stufoase. printre alte formulare trebuie sa le prezinti traseul si cat mai exact adresele unde veti opri altfel nu treci de politia vamala, eu am avut adresele de la cateva camping-uri Trebuie foarte bine pastrate copiile de la toate formularele pe care vi le dau la iesirea din vama, in caz contrar nu vi se permite parasirea Marocului decat dupa multe verificari care pot dura zile..(fotografiati toate actele cu telefonul) Nu trebuie uitat nici o secunda ca sunteti in Africa, Marocul este monarhie si predomina religia islamicăEste interzis fotografiatul Garzii Regale, Armatei si Politiei, altfel riscati confiscarea aparatului...in cel mai fericit caz. Este de preferat sa luati legatura cu Ambasada ROMANIEI din Rabat unde informati prezenta, traseul si perioada. Eu m-am trezit ca nici o navigatie nu avea inclusa harta Marocului, deci am bajbit ...dar asta a facut parte din aventura... Motorina este intre 0.80 - 0.90 Euro centi/1 litru Incercati pe cat posibil sa nu va deplasati dupa caderea intunericului. Marocul este o tara a contrastelor unde este multa bogatie si opulenta dar si saracie cum nu va puteti imagina. In afara de combustibil, totul este negociabil, incercati sa oferiti cam 30% din pretul spus de vanzator... Pe autostrada ( in jur de 850km ), am intalnit peste 200 de masini de politie care stau pe mijlocul autostrazii si toate sunt dotate cu pistoale radar (nu depasiti viteza legala) Dupa parerea mea NU este o vacanta care sa fie facuta cu copii si animale de companie la bord Dupa debarcare in vama am asteptand documentele... circa 2, 5 ore. 7 5 Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Alexandru A 1.628 Semnalează Publicat 17 Ianuarie, 2018 Toate pasarelele care traverseaza autostrada sunt pazite de armata Asa arata puscaria din Tanger 4 4 Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Mihai-Arad 3.859 Semnalează Publicat 17 Ianuarie, 2018 în urmă cu 4 ore, Alexandru A a scris: Odata debarcat in Tanger, incep formalitatile vamale care sunt destul de stufoase. printre alte formulare trebuie sa le prezinti traseul si cat mai exact adresele unde veti opri altfel nu treci de politia vamala, eu am avut adresele de la cateva camping-uri Trebuie foarte bine pastrate copiile de la toate formularele pe care vi le dau la iesirea din vama, in caz contrar nu vi se permite parasirea Marocului decat dupa multe verificari care pot dura zile..(fotografiati toate actele cu telefonul)Nu trebuie uitat nici o secunda ca sunteti in Africa, Marocul este monarhie si predomina religia islamicăEste interzis fotografiatul Garzii Regale, Armatei si Politiei, altfel riscati confiscarea aparatului...in cel mai fericit caz. Este de preferat sa luati legatura cu Ambasada ROMANIEI din Rabat unde informati prezenta, traseul si perioada.Eu m-am trezit ca nici o navigatie nu avea inclusa harta Marocului, deci am bajbit ...dar asta a facut parte din aventura... Motorina este intre 0.80 - 0.90 Euro centi/1 litruIncercati pe cat posibil sa nu va deplasati dupa caderea intunericului. Marocul este o tara a contrastelor unde este multa bogatie si opulenta dar si saracie cum nu va puteti imagina. In afara de combustibil, totul este negociabil, incercati sa oferiti cam 30% din pretul spus de vanzator... Pe autostrada ( in jur de 850km ), am intalnit peste 200 de masini de politie care stau pe mijlocul autostrazii si toate sunt dotate cu pistoale radar (nu depasiti viteza legala) Dupa parerea mea NU este o vacanta care sa fie facuta cu copii si animale de companie la bord @Alexandru A Multumesc, .... multumim pentru poze / descrierea traseului ! Iti doresc drum bun si concediu placut ! Foarte bine punctat ! (Mii de scuze , mi-am permis sa "accentuez" sa colorez cateva dintre sfaturile vitale . DA, vitale intr-o asemenea calatorie.) Referitor la navigatie, ...folosesc in permanenta harta tiparita /atlas rutier (Europa). Aici am "biblioteca mea" ... si sper ca cei care se incumeta la calatorii pe taramuri necunoscute sa faca uz de ele. 4 Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Alexandru A 1.628 Semnalează Publicat 17 Ianuarie, 2018 @Florea Mihai-Micki , Maroc-ul este in Africa, atlas-ul rutier (Europa) nu te ajuta la nimic 3 Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Doru Negru 156 Semnalează Publicat 18 Ianuarie, 2018 Va recomand pentru telefoane , aplicatia de navigatie HERE WeGo , functioneaza foarte bine si cu internet si fara internet , avantaj ca nu incarcati memoria telefonului foarte mult , avand posibilitatea descarcarii doar a hartilor din tarile sau dupa caz regiunile ce le vizitati/traversati , ulterior stergeti acele harti si incarcati altele necesare , aplicatia ramanand in telefon . 3 1 Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Alexandru A 1.628 Semnalează Publicat 18 Ianuarie, 2018 @Doru Negru , intre timp am rezolvat problema, multumesc mult oricum. 3 2 Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Alexandru A 1.628 Semnalează Publicat 18 Ianuarie, 2018 Incep sa cobor spre Casablanca, cu cat inaintez mai mult incep sa ma obisnuesc ca singura regula care se respecta este limita de viteza, in rest claxonuatul rezolva totul 6 4 Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Mihnea Stoenescu 499 Semnalează Publicat 18 Ianuarie, 2018 Mai exista acele lanturi cu tepi (le numeam "grape") la punctele de control fixe amplasate la intrarile - iesirile din orase (zone care te obligau sa circuli cu viteza "la pas" pentu a fi cercetat cu atentie de catre politisti, locali, vamali, uneori si regali iar la anumite banuieli sa fii oprit imediat) ? In cazul in care "fortai" barajul, aveai ocazia sa te alegi cu rotile facute ferfenita, eventual si cu un "bonus" de cateva gloante. Ma gandesc ca inmultirea spectaculoasa echipajelor mobile a facut inutil acest procedeu. Cred ca si procedeul amplasarii post factum de catre politisti a semnelor de circulatie mobile o fi disparut o data cu accesibilitatea soferilor la telefoanele care pot inregistra imagini (era un truc de a "face" bani). 1 Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Alexandru A 1.628 Semnalează Publicat 18 Ianuarie, 2018 în urmă cu 1 oră, Mihnea Stoenescu a scris: Mai exista acele lanturi cu tepi (le numeam "grape") la punctele de control fixe amplasate la intrarile - iesirile din orase (zone care te obligau sa circuli cu viteza "la pas" pentu a fi cercetat cu atentie de catre politisti, locali, vamali, uneori si regali iar la anumite banuieli sa fii oprit imediat) ? In cazul in care "fortai" barajul, aveai ocazia sa te alegi cu rotile facute ferfenita, eventual si cu un "bonus" de cateva gloante. Ma gandesc ca inmultirea spectaculoasa echipajelor mobile a facut inutil acest procedeu. Cred ca si procedeul amplasarii post factum de catre politisti a semnelor de circulatie mobile o fi disparut o data cu accesibilitatea soferilor la telefoanele care pot inregistra imagini (era un truc de a "face" bani). Am inceput sa intalnesc asemenea puncte de control dupa Agadir cam la 100km, cand mergeam spre Dakhla si erau destul de frecvente si uneori stresante. 1 2 Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Mihai-Arad 3.859 Semnalează Publicat 18 Ianuarie, 2018 în urmă cu 22 ore, Alexandru A a scris: @Florea Mihai-Micki , Maroc-ul este in Africa, atlas-ul rutier (Europa) nu te ajuta la nimic Stiu, .... Atlasul sugerat de mine...era ca idee. Ma rog, ... La asa ceva m-am referit : Multum im penrtu poze ! Concediu placut ! 2 Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Soare Constantin 2 Semnalează Publicat 19 Ianuarie, 2018 Va urmaresc postarile, foarte frumoase . 1 Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Alexandru A 1.628 Semnalează Publicat 19 Ianuarie, 2018 @Soare Constantin Vă mulțumesc pentru aprecieri! 1 Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Mihnea Stoenescu 499 Semnalează Publicat 19 Ianuarie, 2018 Concediu placut ! 1 Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Alexandru A 1.628 Semnalează Publicat 19 Ianuarie, 2018 Dupa Marakhes, inainte de Agadir cam cu 50 km, autostrada se termina si incep sa ma simt in Africa, drumul este cam ca pe la noi, nu foarte bine marcat si cu multe neprevazute... Prieteni imi dau mesaj ca ma asteapta putin mai jos de Agadir au oprit un loc pentru mine langa ei. In Maroc gasiti camping-uri relativ usor daca mergeti pe drumul paralel cu oceanul, toate sunt bine dotate cu grupuri sanitare, curent, apa calda...etc. Pretul pentru 24 ore este de 8 Euro, si ajunge la 5 Euro, pentru cei care stau mai mult de 3 saptamani, in pret este inclus curentul si accesul la grupurile sanitare. Sunt bine pazite, la poarta fiind gardian cu arma in dotare, de cel putin 3 ori pe zi patrula politia calare. Nici o secunda nu am simtit ca nu sunt in siguranta. Pretul pentru spalat Camper-ul la camping este de 5 Euro (merita din plin) Dimineata vin pescari de la care puteti cumpara peste viu, (pretul nu il spun ca va pufneste rasul) Aproape in fiecare dupa amiaza veneau femei din localitatile din apropiere cu diverse dulciuri facute de ele in casa, fructe confiate, produse de patiserie specifice. In desert incercati sa opriti noaptea cat mai aproape de o asezare, asa veti fi sigur ca dimineata gasiti drumul si nu riscati sa va rataciti (vantul acopera drumul) 5 4 Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Alexandru A 1.628 Semnalează Publicat 19 Ianuarie, 2018 Dupa ce am ajuns in Camping, am inchiriat o Dacie pentru sapte zile, am platit 100Euro, Motorina nu a fost inclusa in pret. 5 4 Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Alexandru A 1.628 Semnalează Publicat 19 Ianuarie, 2018 Manuela a fiert o galeata cu scoici sa puna in paste, pacat ca nu a si pazit-o 5 4 Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Alexandru A 1.628 Semnalează Publicat 19 Ianuarie, 2018 Multumesc pentru aprecieri 3 Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri