Un camping asezat intr-un loc de o frumusete desavarsita! Am stat 7 zile aici si nu as mai fi plecat acasa, este prima data cand petrec doua zile stand in camping, pe timpul unui concediu, asa de frumos este peisajul! Din camping pleaca o alee care duce la Vulcanii Noroiosi, se ajunge in maxim 10 minute de mers lejer, iar odata ajunsi acolo veti intra intr-o alta lume, parca de pe alta planeta... Intrarea este 4 lei/adult, 1 leu/elev. Pajistea din jur este plina de flori diverse si multa izma care miroase fantastic, livada de meri, catina si macese la discretie, numai sa le culegi, pasari ciripitoare, vulturi, iar in fiecare seara pot fi vazute doua caprioare care se retrag la culcare intr-un desis din apropiere.
Dotarile campingului sunt: gratar si bucatarie acoperita, un foisor imens cu 8-10 mese si bancute din lemn, bar cu bauturi alcoolice si racoritoare, fresh de catina, socata, gatesc cateva feluri de mancare numai in weekend, apa calda, electricitate, un singur dus si doua w.c. (acesta este inconvenientul principal fiindca in weekend este foarte aglomerat), masina de spalat rufe, fier de calcat.
Tarife: 25 lei/rulota, 20 lei/electricitate, 5 lei/dus, 10 lei/cort, hotel pentru rulote: 50 lei/luna iar in zilele cand se sta la rulota se mai plateste curentul 10 lei/zi.
Parerea mea despre obiectivele din zona, atat cat am apucat sa vizitez: Muzeul Chihlimbarului din Colti nu are de aratat nimic spectaculos decat ca acolo lucreaza o doamna muzeograf, despre care am aflat ca este istoric, care este o enciclopedie vie, pune multa pasiune in ceea ce face si pe care am ascultat-o minute in sir fara sa ne saturam, ne-a fascinat cu prezentarea ei. De acolo am plecat spre Alunis sa vizitam Biserica sapata in piatra si asezarile rupestre, la un moment dat s-a terminat asfaltul si am mers kilometri buni pe pietris si pamant... asa ca pregatiti-va pentru drumuri groaznice! am uitat sa mentionez ca si drumul de la Berca pana in camping este foarte denivelat, m-am leganat inca doua zile dupa ce am ajuns acolo.
Platou Meledic si lacul cu acelasi nume, dezolant, totul in paragina, pustiu, un magazinas mai mult inchis si in rest nimic, pacat de peisaj! De acolo am plecat spre Focul Viu, dar dupa ce s-a terminat asfaltul am mai mers vreo doi km si cand am vazut ca mai am vreo sapte tot pe pietris, am abandonat. Aici am vazut pentru prima oara indicator rutier cu , , Trecere pentru pietoni, , pe un drum de piatra, era tare sa faca si un marcaj!
Lacul Vulturilor este un traseu de drumetie montana, cu plecare din Crasna, pana unde se ajunge usor, apoi se termina asfaltul, se merge pe un drum forestier 7 km, accesibil cu orice tip de masina, apoi un traseu de dificultate medie 15 km dus-intors, dar pe acest traseu sunt peisaje superbe, poti observa veverite, vulturi la tot pasul, iar lacul intr-adevar este al vulturilor, acestia putand fi vazuti pretutindeni. Atentie la cainii ciobanesti din zona, nu sunt tocmai prietenosi, eu i-am tinut la distanta cu sprayul cu piper! In zona este si barajul Siriu care merita vazut, de asemenea si cascada de la Casoca.
Concluzia generala este ca am trecut peste starea drumurilor si am ramas placut surprins de frumusetea tinuturilor buzoiene, astfel incat anul viitor imi voi lasa rulota acolo toata vara pentru a da cate o fuga de cate ori imi permite serviciul. Voi atasa si cateva fotografii cand le voi descarca din camera de luat vederi.