Hidec Alexandru 22 Semnalează Publicat 31 Octombrie, 2018 Salut. Ma numesc Alexandru, am 40 de ani si sunt din Bucurestri. Sa va spun povestea mea pe scurt cum m-am hotarat sa imi indeplinesc un vis de mult uitat, sa ajung rulotist. Anul acesta in vara, am plecat in concediu prin tara fara a avea dinainte cazare sau un loc bine definit de inoptat, stiam doar traseul. La Alba-Iulia dupa ce am terminat de vizitat, surpriza, nu gaseam cazare in urmatorii 100 de km pe traseul de urmat (unii nu raspundeau la telefon, altii erau foarte deranjat ca ii sunam la ora aia sa cer cazare) ce era sa fac cu 2 copii dupa mine si un catel , asa incat am hotarat pe loc "gata imi iau rulota". La vremea accea nu stiam nimic de rulote, nu ma interesasem de acest subiect asa incat am intrat pe olx sa caut. Evident unde in alta parte decat in judetul ARAD :( . Am avut mare noroc cu acea rulota Avondale , nu avea infiltratii (nu stiam de acest lucru atunci), si functionau toate la ea. In fine dupa primul concediu cu ea am inceput sa vad si alte rulote care mai de care, atunci a inceput sa mi se aprinda un bec si am inceput sa caut/cercetez acest subiect(asa am si gasit acest forum). Am reusit sa o vand destul de repede cu aceiasi bani. Acum, saptamana viitoare o sa plec in Olanda sa caut un Hobby sau un knaus in jur de 6000 euro. 2 2 Distribuie această postare Link către postare
George B 1.815 Semnalează Publicat 31 Octombrie, 2018 @Hidec Alexandru Distribuie această postare Link către postare
Vana Petre 181 Semnalează Publicat 31 Octombrie, 2018 Fii binevenit! Apropo, de ce ai vandut rulota Avondale? Nu ti-a placut, era veche? Avondale e o marca de elita intre rulotele englezesti...totul e sa fie in stare buna! 1 Distribuie această postare Link către postare
Sionut 380 Semnalează Publicat 31 Octombrie, 2018 Bine ai venit. Bafta in Olanda !!! 1 Distribuie această postare Link către postare
Daniel P 12.569 Semnalează Publicat 31 Octombrie, 2018 Bun venit in această comunitate și succes @Hidec Alexandru ! Distribuie această postare Link către postare
Hidec Alexandru 22 Semnalează Publicat 31 Octombrie, 2018 Salut si multumesc tuturor de mesaje, @Vana Petre Am vandut vechea rulota pentru ca eram la inceput si nu stiam cu ce se mananca, in scurtul meu concediu am vazut ca se poate si mai bine, asa ca am decis sa o vand si sa cresc bugetul la 6000, un hobby sau un knaus sa il am pana la pensie si dupa. Nu nu avea deloc probleme vechea rulota. (cel putin din cate stiu eu) 3 1 Distribuie această postare Link către postare
Flavius Ivan 5.777 Semnalează Publicat 31 Octombrie, 2018 @Hidec Alexandru Baftă la următoarea achizitie Distribuie această postare Link către postare
Fejer Antal 10.374 Semnalează Publicat 31 Octombrie, 2018 Salutare si bun venit in aceasta comunitate. Baftă la următoarea achizitie Distribuie această postare Link către postare
Barac Augustin 93 Semnalează Publicat 31 Octombrie, 2018 Salutare si bun venit. Distribuie această postare Link către postare
NRLaurentiu 1.976 Semnalează Publicat 2 Noiembrie, 2018 La 31.10.2018 la 15:41, Hidec Alexandru a scris: Salut si multumesc tuturor de mesaje, @Vana Petre Am vandut vechea rulota pentru ca eram la inceput si nu stiam cu ce se mananca, in scurtul meu concediu am vazut ca se poate si mai bine, asa ca am decis sa o vand si sa cresc bugetul la 6000, un hobby sau un knaus sa il am pana la pensie si dupa. Nu nu avea deloc probleme vechea rulota. (cel putin din cate stiu eu) Salut, Alexandru! Sfatul meu este sa cauti din tara rulota pe care s-o iei din Olanda si sa vorbesti efectiv cu proprietarii. Iti vei da seama daca sunt de omenie sau nu. Pregateste dinainte setul de intrebari. La telefon te mai pierzi, mai intervine si romgleza si olangleza! De rezerva, mai antameaza doua-trei rulote din parcurile cu vanzari rulote de acolo. De asemenea, citeste temeinic pe aici. Stabileste-ti ce compartimentare preferi (banuiesc ca vei dori cu doua spatii de dormit). In functie de masina pe care o ai, sa ai in vedere si MMA-ul rulotei. A, sa ai la tine si adaptor pentru priza electrica de cuplare a rulotei (in functie de ce ai la masina montat acum). Eu am avut priza cu 7 pini la masina si adaptor pentru stecher cu 13 pini la rulota - deci eram acoperit! Insa stiam dinainte ce priza are rulota! In cele din urma, planifica calatoria astfel incat sa ai cel putin o saptamana de concediu, iar la intoarcere sa ai timp sa faci si cateva opriri in locuri frumoase din Europa! Eu mi-am luat rulota tot din Olanda si regret ca nu am avut mai mult timp sa colind cu fii-mea prin Europa! Aveam/ai la dispozitie 15 zile cu numerele temporare din Olanda! Nu uita ca in Olanda este cel mai frumos super-magazin dedicat campingului - Obelink. Planifica-ti si o vizita acolo (au parcare imensa pentru a-ti lasa in siguranta rulota). Sigur o sa vrei sa adaugi cate ceva la rulota nou achizitionata! Din pacate nu au livrare catre Romania, insa daca tot esti acolo ai avantajul ca poti sa pipai orice ai nevoie sa cumperi, mai ales ca vei avea cate ceva de inlocuit la rulota. Iti recomand sa cumperi una sau doua butelii cu alimentare speciala GPL. Pot fi achizitionate doar fizic, din magazin, nu online. Sunt mai scumpe decat cele "normale", insa nu vei avea griji cand le vei reincarca, fie in tara, fie in strainatate. Link, aici. Mult succes! 1 Distribuie această postare Link către postare
George B 1.815 Semnalează Publicat 2 Noiembrie, 2018 Butelia este mai ieftina in Romania. Butelie Insa personal iti recomand acest model: Butelie usoara Scuze de offtopic . 2 Distribuie această postare Link către postare
Marian Popa 2.078 Semnalează Publicat 2 Noiembrie, 2018 Bun venit @Hidec Alexandru Distribuie această postare Link către postare
Raul G 2.918 Semnalează Publicat 2 Noiembrie, 2018 Bun venit printre noi, iar dacă îmi este permis pt Knaus și Hobby recomand Germania, dar tine minte zicala rulotistilor germani: dacă vrei un hobby i-ați un Hobby 1 1 Distribuie această postare Link către postare
Drinovan Ovidiu 990 Semnalează Publicat 2 Noiembrie, 2018 Bun venit @Hidec Alexandru ! Interesanta hotararea! Da, asa se intampla cu cazarile pentru o noapte! Probabil la unele pensiuni, la propietari nu le convine sa faca curat/deranj doar pentru un un castig de o seara! Vor mai multe zile sau nu au locuri libere! Acum iti faci programul cu doresti tu fara a mai avea grija cazari! Distribuie această postare Link către postare
Hidec Alexandru 22 Semnalează Publicat 2 Noiembrie, 2018 Salut @NLaurentiu, multumesc de sfaturi, am facut o lista cu 7 rulote/locatii, da vreau cu 2 spatii de dormit, masina este un vitara de 1.6 benzina 120cp, pot sa trag lejer o rulota de 1000kg, in ceea ce priveste concediul am luat 2 saptamani sa fiu sigur, si sa am timp la intoarcere de vizitat, sper sa vanda rulota cu tot cu butelie si acesorii. 1 Distribuie această postare Link către postare