18 postări în acest subiect de discuţie despre Ghid de calatorie prin Romania - iulie 2018
Ghid de calatorie prin Romania - iulie 2018
-
-
Conţinut similar
-
de Cosmin S
Vând Canon Eos -M foarte puțin folosită.
Nu am mai scos-o din borsetă, de mai bine de un an de zile. Din momentul în care am achiziționat-o, probabil am folosit-o câteva luni aleatoriu, cât să fac teste și să o învăț cât de cât, după care, am luat primul smartphone cu o camera acceptabilă și am ajuns să car degeaba după mine, Canon-ul.
Are 3 baterii, plus adaptări pentru a fi utilizată cu baterii LiFe (includ și o astfel de baterie). Cu o astfel de baterie, filmați zile întregi, fără grija reîncărcării.
Are adaptor pentru a utiliza orice obiectiv Canon.
Include diverse obiective, printre care și un teleobiectiv Tamron 30-700 vcd cu filtru.
Microfon extern cu rază scurta/lungă
Adaptor pentru alimentarea la rețeaua electrică
Diverse alte chestii ce nu îmi vin acum în minte.
Prețul se discută, în funcție de pachetul achiziționat (cu sau fără obiective).
-
de Mircea
Acest topic se doreste a fi un ghid de calatorie pentru cei care iubesc Romania si doresc sa o cunoasca mai bine.
Intr-o frumoasa zi de iulie am hotarat sa pornim cu rulotica spre o destinatie pe cat de misterioasa, pe atat de atragatoare: Conacul Bellu. Cine nu a auzit de Cimitirul Bellu din Bucuresti? Dar, putini sunt cei care stiu cine este Omul si recunostinta pe care ar trebui sa i-o acordam!
Am plecat din Ploiesti pe Dn1B spre Buzau si la Albesti-Paleologu am virat la stanga pe DJ102C trecand prin Valea Mieilor si Urlati. Muzeul Conacul Bellu a fost usor de gasit si, dupa ce am parcat, am inceput inspectarea zonei.
Conacul Bellu din Urlați este o bijuterie arhitecturală a zonei și un loc încărcat de istorie. Vizitarea Conacului Bellu este o idee excelentă pentru o zi de weekend cu soare. Conacul Bellu a fost construit la jumătatea secolului al XIX-lea, în stil vechi românesc. A fost casa familiei Baronului Alexandru Bellu, descendent al unei bogate familii macedonene care s-a stabilit la Urlați și a deținut proprietăți însemnate atât pe teritoriul țării noastre, cât și în Europa, inclusiv terenul pe care se află astăzi Cimitirul Bellu, donat de familie în secolul al XIX-lea administrației locale. Revenind la Conacul Bellu, am fost foarte plăcut surprinsi să găsim aici un muzeu frumos, bogat, bine întreținut, renovat și căutat de turiști. Complexul muzeal a fost donat Academiei Române în 1926 de către familia Bellu, în 1953 a intrat în patrimoniul muzeal, din 1954 a funcţionat ca muzeu regional, până când a intrat în componenţa Complexului Muzeal Prahova. Din 1990 este parte a Muzeului Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova.
La Conacul Bellu veți găsi un patrimoniu de artă plastică și decorativă, țesături, unelte, covoare românești din secolul al XIX-lea, fotografii, cărți rare în ediții de lux, picturi din secolul al XIX-lea, mobilier stil din diverse epoci, artă orientală și arme de colecție.
Alexandru Bellu a fost și un fotograf iscusit și un om de cultură, fiind prieten cu pictorii Theodor Aman și Nicolae Grigorescu, așa că la Muzeul Conacul Bellu veți găsi tablouri, stampe și fotografii de mare valoare. Clădirea muzeului este declarată monument istoric.
Daca nu ati vizitat acest obiectiv, noi va recomandam cu toata caldura sa o faceti si nu veti regreta.
Cateva fotografii:
-
-
Activi pe această pagină 0 membri
Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.