• Conţinut similar

    • Gioni Grinov
      de Gioni Grinov
      Vă salut. Iulie 2020. Înainte de a vă prezenta ce vream să facem, am răsfoit puțin acest forum. Am solicitat informații acolo unde am găsit că mi se potrivesc. 
      Suntem călători. Cu rucsacul în spate și bocancii în picioare,  am făcut Peru-Bolivia-Chile, Ethiopia-Kenya-Rwanda-Uganda, Guatemala-Costa Rica, Belize-Mexic, Byrmania-Cambodgia și, mai sunt și alte țări exotice. Suntem munțomani, suntem bicicliști. Ski, snowboard, sunt activități curente în perioada de zăpadă. Am stat de la 5* prin resorturi exclusiviste până la milioane de stele pe o saltea pe vulcanul Erta Ale, de la cort sub furtună o noapte întreagă în Retezat, până la o cazare la zero* la 4900 m pe Altiplano în Bolivia cu alti 5 turiști în cameră. Deci, da, suntem călători. 
      Ceea ce intenționâm să facem acum, vine ca și o completare a experiențelor trăite până acum.
      Fac o precizare că totul depinde de COVID. 
      Intenționez,  împreună cu soția, cățelul și pisica, să închiriem o autorulotă și să facem un traseu Bistrița-Ungaria-Slovacia-Polonia-Țările Baltice-Ferry spre Finlanda, Finlanda până sus la Inari (pe un traseu) și, pe un alt traseu, prin aceleași țări, întoarcerea. Undeva un total de 6500-7000 km.
      Perioada: 21-24 de zile, undeva începând cu 19 Septembrie 2020.
      1. Va fi pentru a doua oară când am să pun mâna pe o autorulotă (prima va fi peste o lună, în August, când am să o iau pentru un test, 3-4 zile, prin țară). Sper să fie ok. 
      2. Am ales acest mod de a petrece concediul, odată din curiozitate, a doua oară,  deoarece deja cochetam cu această ideea de ceva ani, iar a treia din motive de mod de a petrece concediul anul acesta în perioada de pandemie. 
      3. Am înțeles că deja începând din Septembrie, în nord, se vede aurora boreală. 
      4. Dacă Ungaria/Slovacia și Polonia le-am mai văzut în alte condiții, restul țărilor vor fi noutăți. 
      Deci: orice sfat, orice informație, vor fi bine venite, acceptate și primite. Sunt atât de multe întrebări! Hai să încep cu câteva. 
      - cum va fi vremea în acea perioadă în Laponia?
      - zilele alocate teoretic pentru călătorie ajung?
      - despre ferry, ceva ponturi? Mașina o să fie din 2019, o Laika Kosmo 212 cu 6, 95 m lungime și 2, 90 înălțime. Am înțeles câ este o  rută nouă, mai ieftină spre Finlanda de la Muuga spre Voaasarri.
      - despre aurora boreala. O să fim undeva 27 Sept-4 oct  în Laponia. Căte ore de întuneric o să fie atunci? Se poate vedea și fotografia aurora?
      - 🤦🏻‍♂️Dacă nu am pescuit niciodată, merită să iau o undiță să încerc să încerc să prind un pește? (O să mă interesez despre tehnici de pescuit de la prieteni). Îmi place peștele în farfurie, îl gătesc, am mai pescuit în Marea Neagră, Deltă, dar tot habarnist sunt😜. 
      - ceva sfaturi despre campare în Tările Baltice?
      - recomandări de vizitat (e păcat să ajungi acolo și să ratezi vreun obiectiv major)
      - ce îmi recomandați ca și începător? Generalități. Ce să iau, ce să nu. Ce să nu uit. 
      Dacă realitatea din țară nu o să ne permită să ieșim - o să aflăm după 11 August noutăți dinspre Finlanda, cel puțin facem planul și rămâne pentru altă dată. 
      Mulțumesc. 
    • Nelu
      de Nelu
      Am fost in sept.2019, 2 zile in camping si am ramas placut impresionat : civilizatie, preturi decente 48 lei camparea si facilitati la intrarea in strand.















    • Cristian A
      de Cristian A
      Campingul este situat la aproximativ 35-40 km de granita cu Romania, pe directia Carei. E un camping spatios, dotat cu de toate. Curent, wifi gratuit. Bai, dusuri, impecabil de curate si incalzite, acum, iarna . Baile termale, de asemenea . Bazine cu apa calda interioare, exterioare, cu apa termala de diferite temperaturi si adancimi, bazine pentru copii, bazine pentru inotat, jacuzi, saune etc restaurant.  Se plateste pentru masina, rulota, curent, numar de persoane adulte, copii (peste 3 ani), ctei. In pretul camparii e inclusa si intrarea la bai. Se da cate o bratara, cu care se intra si iasa de cate ori vrei. Tot cu bratara sr deschide, de exemplu, dulapul inde iti pui lucrurile la bai. Un exemplu de calcul: pentru 4 nopti/ 4 zile de campare, o masina, o rulota, 2 adulti, un copil mic, 2 catei, curent, cu intrare 4 zile la bai, am platit 28000 forinri, adica aprox 410 lei. Si mancarea e mai ieftina.






















    • Alin Mihaila
      de Alin Mihaila
      Așa cum v-am spus, in Camping Thermal Komarom, am ajuns din intamplare, in fuga noastra de la campingul din Bratislava. Komarom este un oraș extrem de atractiv atât din punct de vedere al distractiei si relaxarii (oferit de centrul Brigetio), cat si din punct de vedere istoric, orasul fiind impartit intre Ungaria si Slovacia in urma tratatului de la Trianon. Noi n-am reusit sa stam decât 2 zile, in care ne-am bucurat de piscine, dar orasul merita mai multă atentie. Pretul de campare a fost de 37, 5 euro/zi, cu acces la zona de agrement cu piscine.















    • Alin Mihaila
      de Alin Mihaila
      Am campat la Camping Motel Mako  2 nopți. Poate mulți vor întreba ce naiba sa faci în Mako 2 zile?! Ei bine ai foarte multe de făcut! Noi am staționat aici în primul rând pentru Complexul Hagymatikum care, pe lângă faptul că-ți oferă distractia acvatica pentru care a fost creat, îți dezvăluie o adevărată operă arhitecturală. Credeți-mă merită o zi în complexul mai sus amintit! Pe mine zona de spa m-a fermecat de-a dreptul... Dacă aveți mai mult timp puteți să luați orașul la pas, nu e foarte mare... Eu am tras o tura de alergare... E un orășel extrem de drăguț ce pare că este într-un proces de înfrumusețare continuă. Aveți muzee, restaurante cu specific maghiar și multe alte atracții ce fac din Orașul Cepei cel puțin un popas atractiv. Prețul camping-ului? 20 euro/noapte... Condiții bune, amplasare superba (pe malul Mureșului). La aprox. 1 km de Lidl.












  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.