A. Traian 50 Semnalează Publicat 16 Ianuarie, 2020 Salutare. Cine zice ca n-a rămas niciodată fara apa in rezervor, MINTE! La ultima ieșire cu rulota, eu am pățit-o... Șotia cu spălatul vaselor, fata cea mare cu dușul, celui mic ii plăcea robinetul.... Deh, familie mare, apa puțină... Si uite asa nu știi când se termina apa-n tank. De sărbători am cam lenevit și mi-am zis sa o rezolv cumva, ca doar o sa vina vara și iar mi-o iau... Schema indicatorului de nivel am gândit-o imediat în vară, cum am ajuns acasă dar scrierea programului și realizarea efectiva de-abia de sărbători. Pentru început am sa va arat cam ce poate face... (vezi video) Cine e interesat de subiect sau chiar sa si-l instaleze, cu mare drag. WP_20200116_20_44_59_Pro.mp4 6 7 Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Achim 94 Semnalează Publicat 17 Ianuarie, 2020 Imi place tare ce ai realizat. Intrebarea este ce solutie ai pentru sonda din rezevorul de apa? Ar trebui un plutitor ce culiseaza pe o bara? Nu sunt prea priceput. Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
A. Traian 50 Semnalează Publicat 17 Ianuarie, 2020 (modificat) sonda este de fapt un tub de 8mm care la capătul superior are un senzor de presiune iar capătul celalalt sta cufundat vertical in rezervor. Presiunea de aer din tub, care este în funcție de cata apa este în rezervor, este "citita" de senzorul de presiune (MPX5010DP), de la 0.22v (rezervor gol), la 5.00v (rezervor plin). Bineînțeles ca exista o corelanță intre volumul rezervorului și datele cu care a fost programat micocontroller-ul. Modificat 17 Ianuarie, 2020 de ANGHELUTA TRAIAN 1 2 Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
A. Traian 50 Semnalează Publicat 17 Ianuarie, 2020 ...eu am un rezervor de 68 de litrii si are o inaltime a "luciului" apei de 23cm. In functie de aceasta variabila am programat microcontrollerul. 2 Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
A. Traian 50 Semnalează Publicat 17 Ianuarie, 2020 Montajul din film este cu un potențiometru cu care "simulez" de fapt acel senzor. La "nevoie", pentru cei ce nu-nteleg, pot reface prezentarea cu un PET cu apa de doi litrii . Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
A. Traian 50 Semnalează Publicat 17 Ianuarie, 2020 Cele doua relee din montaj, comanda pompa de apa a rulotei pana la un minim de 5%, iar cel de-al doilea face disponibila o tensiune de 12v pt pompa de încărcare a rezervorului pana la un nivel de maxim 98%. La nevoie display-ul poate fi aprins pt. a se vedea cantitatea de apa (consum global al montajului în acest caz este de 42mA). El de regula sta stins și se aprinde doar la avertizări de minim și maxim. 2 Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Daniel P 12.569 Semnalează Publicat 17 Ianuarie, 2020 Felicitări si multumim pentru prezentare @ANGHELUTA TRAIAN ! Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
A. Traian 50 Semnalează Publicat 17 Ianuarie, 2020 ...dacă n-ași fi fost Stan Pățitu nu ma stresam HI Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Radu R. 46 Semnalează Publicat 17 Ianuarie, 2020 Eu ma folosesc de o solutie mai simpla dar poate mai putin comoda. O usita de acces catre rezervor unde am un furtun transparent conectat si la partea de jos si de sus a rezervorului si sigur nu ma minte niciodata de nivelul apei (asta daca rulota este la nivela) 3 Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
A. Traian 50 Semnalează Publicat 18 Ianuarie, 2020 ...Asa e. Si eu am avut o "soluție mai simpla dar poate mai putin comoda" acu doi ani: Cortul ! Apoi soția m-a întrebat? "Tot asa... o sa intram și ieșim pe burta și la anu'? ...Vorba aia: Băieții cu cortu', Bărbații cu rulota! 2 Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Nelu Predonu 430 Semnalează Publicat 18 Ianuarie, 2020 @ANGHELUTA TRAIAN Felicitari pentru astfel de "apucaturi". O solutie practica si eleganta de masurare a nivelului de apa din rezervor. 1 Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Tonny 3 Semnalează Publicat 17 Februarie, 2020 Salutare ! Am înțeles ca deja kit-ul este gata. Cum pot face sa-l cumpar? Am un Swift Corniche si vreau sa instalez rezervorul de apa sub bancheta. Daca e numai 200 de lei indicatorul (cum am inteles de la Vali), e ok. Te pot suna? Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Achim 94 Semnalează Publicat 21 Martie, 2021 Am testat acest indicator digital pentru nivel apa in rezervor. E simplu de montat si isi face treaba. 3 Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Costin Lipan 285 Semnalează Publicat 21 Martie, 2021 De unde se poate achizitiona? Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Cristian A 1.541 Semnalează Publicat 21 Martie, 2021 La 3/21/2021 la 7:30, Costin Lipan a scris: De unde se poate achizitiona? Arată mai mult https://m.olx.ro/d/oferta/sonda-indicator-digital-nivel-apa-rezervor-rulota-caravana-IDeGXsg.html 1 Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Ursu Florin 1.929 Semnalează Publicat 21 Martie, 2021 La 3/21/2021 la 7:18, Achim a scris: Am testat acest indicator digital pentru nivel apa in rezervor. E simplu de montat si isi face treaba. Arată mai mult Foarte fain, cred ca iau și eu unul. Multumim! 1 Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri