Daniel P 12.569 Semnalează Publicat 19 Ianuarie, 2016 buna tuturor! Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Doru.b 10 Semnalează Publicat 19 Ianuarie, 2016 de la -21 grade C Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Eugen David 3.263 Semnalează Publicat 19 Ianuarie, 2016 (modificat) în urmă cu 11 ore, Adrian V. a scris: In cartea de la Santa Fe scrie AC Breack Nu este absolut nici o schmecherie ca este turism sau utilitara , decat pentru taxa de mediu . In rest , daca aduni : rovigneta , asigurarea RCA si impozitul ajungi la aceiasi bani , numai ca valorile sunt impartite altfel. Per total nu faci absolut nici o afacere . Si totusi este! Pentru autoturisme cu motoare pana-n 2000 cc, impozitul la Primarie nu depaseste valoarea de 200 lei (pentru 1896 cc platesc 180 lei) , rovineta 130 lei. Pentru o autoutilitara tot pana-n 2000 cc, impozitul este 350 lei iar rovineta 450 lei. Acum nu fac referire la autoturisme echipate cu motoare mai mari, bunaoara pentru 3000 cc impozitul este 2200 lei, nu stiu exact dar pentru 2500 cc impozitul este 1200 lei, iar pentru 2200 cc ceva mai jos! Nu stiu insa cat este impozitul la Prmarie pentru o autoutilitara cu cc peste 2000 cc, dar nici rovineta pentru ele? Binenteles in aceste cazuri nu este nici "o branza", dimpotriva, insa nu este si cazul meu! Nu-mi permit asa motorizari si asa taxe pentru 2 pensii insumand doar 2300 de lei! Acum inmatriculand o autoutilitara care poate fi insa si echipata cu banchete fata spate, timbrul de mediu este intre 200 si 300 de euro, raportat la timbrul de mediu pentru un autoturism: un SUV, E4 din 2006, 1991 cc, CO2 187, cazul Hyundai Tucson, timbrul de mediu este aprox 1600 de euro, pe cand pentru un alt autoturism acelasi an, aceiasi cc (+, -) cativa cc, dar care are de regula CO2-ul intre 154 si 162, timbrul de mediu fiind intre 700 si 800 euro! Binenteles caci in cazul SUV-urilor care pot fi sau nu autoutilitare, depinde de cum sunt incadrate in brif-urile lor, este un avantaj a-l inmatricula autoutilitar. Se pot trece dupa inmatriculare ca si autoturisme, costurile pentru aceasta neajungand sa depasasca diferenta dintre valorile timbrului de mediu! Am sa trec astazi insa pe la Primarie si am sa ma documentez exact! Mai iau insa in calcul si posibilitatea de a inmatricula masina pe o persoana ce detine un grad de handicap permanent, persoane ce beneficiaza de scutire de impozit pentru bunurile detinute dar si scutire de a platii contravaloarea rovinetei! Binenteles trebuie facut/complectat un dosar in acest sens de catre Directia pentru persoanele cu handicap si trimis spre aprobare! Nu stiu daca acest dosar trebuie refacut anual ori fiind handicapul permanent va fi si aprobarea permanenta pe masina si nr emis! Dar iar intreb si acolo! O zi buna sa aveti! Modificat 19 Ianuarie, 2016 de Eugen.D Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Cristian S. 18 Semnalează Publicat 19 Ianuarie, 2016 On 1/18/2016 at 17:16, Eugen.D a scris: On 1/18/2016 at 17:16, Eugen.D a scris: "AF vehicul cu utilizare multipla"? Ca sa fim putin off-topic la off-topic La mine in CIV la Captiva scrie SUV(vehicul cu utilizare speciala) Special utility vehicle, Sau la un prieten cu un Jimny Suzuki ii scrie SUV(vehicul cu utilizare sport).Asta depinde ce apare in actele din inaintea inmatricularii.Nu are nici o treaba cu autoutilitara care "te ajuta" doar la taxa de inmatriculare.In rest e mai costisitoare, ITP in fiecare an, asigurare mai mare putin, rovinieta mai scumpa. Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Eugen David 3.263 Semnalează Publicat 19 Ianuarie, 2016 Poi tocmai asta nu vreau nici eu! Poate doar pe o persoana cu handicap? Daca se permite sa detina asa ceva ori numai pe masini speciale/modificate este valabil? ITP-ul nici n-am stiut ca se face anual in cazul celor autoutilitare si ca si este mai costisitor! Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Eugen David 3.263 Semnalează Publicat 19 Ianuarie, 2016 Suntem intr-o noua noapte/zi, dar de multe ori cu aceleasi idealuri! Numai de bine va doresc! Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Daniel P 12.569 Semnalează Publicat 20 Ianuarie, 2016 dragi colegi ! Sa aveti o zi buna azi, ca geroasa este! Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Viorel C. 1.944 Semnalează Publicat 20 Ianuarie, 2016 si cu pofta la Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
TEODOR 65 Semnalează Publicat 20 Ianuarie, 2016 Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Bogdan Ploiesteanu 17 Semnalează Publicat 20 Ianuarie, 2016 Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Mugurel V 0 Semnalează Publicat 20 Ianuarie, 2016 Este cineva de aici care are numarul de telefon al domnului Adrian v? multumesc Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Daniel P 12.569 Semnalează Publicat 20 Ianuarie, 2016 Vezi ca il are la vedere, in semnatura... Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Viorel C. 1.944 Semnalează Publicat 20 Ianuarie, 2016 Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Costica V. 2.054 Semnalează Publicat 20 Ianuarie, 2016 Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Daniel P 12.569 Semnalează Publicat 20 Ianuarie, 2016 tuturor! La ce ger e afara, aluneca de nu se poate Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Eugen David 3.263 Semnalează Publicat 20 Ianuarie, 2016 Suntem intr-o noua seara, urmeaza se pare o noapte cu ger! Asa ca Numai de bine va doresc! Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Marius George 181 Semnalează Publicat 20 Ianuarie, 2016 si invelitiva bine.. Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Daniel P 12.569 Semnalează Publicat 21 Ianuarie, 2016 dragi colegi ! O dimineața cu -15 grade in București Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
TEODOR 65 Semnalează Publicat 21 Ianuarie, 2016 Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Sorin Leitoiu 2.326 Semnalează Publicat 21 Ianuarie, 2016 stimati colegi !La Braila sunt -11 grade , eu si va invit si pe voi . O zi buna tuturor ! Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Eugen David 3.263 Semnalează Publicat 21 Ianuarie, 2016 buna! Se pare ca noi suntem mai saraci! Doar -7° O zi faina pentru toti! Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Eugen David 3.263 Semnalează Publicat 21 Ianuarie, 2016 (modificat) în urmă cu 3 ore, Eugen.D a scris: buna! Se pare ca noi suntem mai saraci! Doar -7° O zi faina pentru toti! Modificat 21 Ianuarie, 2016 de Eugen.D Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Eugen David 3.263 Semnalează Publicat 21 Ianuarie, 2016 Scuze! Rog administratia sa stearga una dintre postarile referitoare la "legarea rulotei la pamant"! A intrat in "dublu exemplar"! Multumesc! Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Daniel P 12.569 Semnalează Publicat 22 Ianuarie, 2016 buna celor care v-ati trezit si pofta la cafea! Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri
Viorel C. 1.944 Semnalează Publicat 22 Ianuarie, 2016 tuturor! Distribuie această postare Link către postare Distribuie pe alte siteuri